2022 Audi Q5 vs Porsche Macan

De 2022 Audi Q5 is niet voor niets een van de meest populaire SUV’s van Audi. Hij biedt een perfecte balans tussen ruimte en grootte, terwijl hij ook alles biedt wat je van een Audi mag verwachten. De top-SUV’s Q7 en Q8 zijn een stuk duurder en zijn gigantisch, terwijl de Q3 niet zo hoogwaardig is en bovendien krap van binnen is.

De Porsche Macan is gebaseerd op hetzelfde platform als de Q5, maar de Macan is 100% een echte Porsche omdat het de meest dynamische en fun-to-drive compacte luxe SUV op de markt is, met uitzondering van de Alfa Romeo Stelvio, natuurlijk.

De Q5 voelt een stuk senior-vriendelijker omdat hij is afgestemd op comfort, gebruiksgemak en praktische bruikbaarheid, terwijl de Macan een stuk jeugdiger, opwindender en boeiender aanvoelt om in te rijden. We kunnen gerust stellen dat deze compacte luxe SUV’s allebei geweldig zijn, maar de Macan lijkt veel meer te bieden.

Dit komt niet als een verrassing omdat de Macan ongeveer $ 10.000 meer begint, maar het prijsverschil kan inderdaad worden gerechtvaardigd voor degenen die op zoek zijn naar een compacte en dynamische SUV die zowel bochtige wegen als schoolritten kan doen, terwijl hij veel meer waarde behoudt na een paar jaar gebruik.

2022 Audi Q5 – De beste Audi familie SUV

De 2022 Audi Q5 begint bij $ 43.300 voor de 45 TFSI, $ 54.600 voor de hybride 55 TFSI e, en $ 63.300 voor de SQ5. Het basismodel 45 TFSI krijgt een 2,0-l 4-cilindermotor met 245 pk, terwijl de 55 TFSI e diezelfde motor krijgt, maar dan met een elektromotor die een gecombineerde 362 pk levert.

De topversie van de SQ5 krijgt een prachtige supercharged V6 met 350 pk die de SQ5 in ongeveer 5 seconden van 0-100 km/u kan stuwen. De 55 TFSI e biedt op papier meer vermogen, maar de SQ5 verslaat de 55 TFSI e van 0-100 km/u met ongeveer 0,3 seconden.

  Is Porsche een supercar?

Alle Q5-modellen zijn uitgerust met Audi’s legendarische Quattro AWD en de Audi vertrouwde S-Tronic versnellingsbak. Qua design oogt de Q5 ingetogen, stijlvol en high-end. De modellen met S-Line pakket zien er iets sportiever en spannender uit, maar lang niet zo opwindend als de Macan.

De Q5 voelt comfortabel aan omdat hij niet graag op een agressieve manier wordt bestuurd. De Q5 biedt ook iets meer ruimte dan de Macan.

2022 Porsche Macan – De meest dynamische compacte luxe SUV

De Porsche Macan begint bij $54.950 voor het instapmodel met 2.0L 4-cilinder en 261pk. De Macan S begint bij $ 65.400 en wordt geleverd met een twin-turbo V6, 375, en Porsches geweldige PDK versnellingsbak. De Macan GTS kost $ 79.900 en wordt ook geleverd met dezelfde motor, maar het vermogen is gestoten naar 434 pk.

Porsche heeft de 2022 Turbo Macan nog niet vrijgegeven, maar het is veilig om te zeggen dat de Macan Turbo meer dan 80.000 dollar gaat kosten en waarschijnlijk ten minste 450 pk zal bieden. Alle Macan-modellen worden ook geleverd met AWD en de Porsche PDK-versnellingsbak is een van de beste DCT-transmissies op de planeet en de 0-60 mph tijden zijn sneller dan de SQ5 voor alle modellen behalve het instapmodel Macan.

De Macan oogt en voelt een stuk opwindender omdat hij gemaakt is voor een meer prestatiegerichte bestuurder. Het interieur van de Macan voelt hoogwaardiger aan, hoewel het design mooi is, is het niet zo technisch als dat van de Q5. De Macan is nog niet voorzien van een volledig digitaal instrumentenpaneel.

  Beste remblokken voor audi a6

Al met al voelt de Macan een stuk dynamischer en leuker om mee te rijden, terwijl hij ook net zo comfortabel is als de Q5. De Macan is niet zo ruim en gezinsvriendelijk als de Q5 omdat de Q5 daar de voorkeur aan geeft.

Conclusie – De Macan is een betere auto

De Audi Q5 is een heerlijke auto om in te reizen en bijna niemand kan het daar mee oneens zijn. Maar de Macan voelt gewoon meer innemend, specialer, terwijl hij ook materialen van hogere kwaliteit biedt, een premium badge en een mooier exterieurdesign.

De Macan is leverbaar met meer dan 400 pk sterke motoren die zijn afgesteld voor sportieve rijprestaties, terwijl de SQ5, die het neusje van de zalm is, eigenlijk niet zo dynamisch of opwindend is. De Q5 is een betere familie-SUV omdat hij stiller aanvoelt bij hogere snelheden, vooral in vergelijking met Macan-modellen met grotere velgen.

De Q5 is ook ruimer en efficiënter, wat ons ertoe brengt te suggereren dat u de Q5 moet kopen als u een gezins-SUV wilt die alles kan en alles goed doet. De Macan voelt echter aan als een meer premium product, hij heeft meer karakter, is veel begeerlijker en houdt zijn waarde ook veel beter vast.

FAQ Sectie

Is de Audi Q5 zuiniger dan de Porsche Macan?

De Audi Q5 is inderdaad over de gehele linie zuiniger dan de Macan, zowel omdat hij zuinigere motoren heeft als omdat hij leverbaar is met een hybride aandrijflijn. Je kunt geen hybride Macan kopen en het lijkt erop dat Porsche van plan is om de ICE Macan-modellen te vervangen door een volledige EV.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Ter verduidelijking: het instapmodel van de Macan is goed voor 21 MPG, terwijl het instapmodel van de Q5 goed is voor 25 MPG. Deze verschillen zijn misschien niet zo overdreven, maar ze hebben de neiging om progressief groter te worden bij duurdere modellen.

Is de Porsche Macan begeerlijker dan de Q5?

De Porsche Macan is inderdaad een stuk begeerlijker dan de Q5, want het is waarschijnlijk de meest begeerlijke compacte luxe SUV die er bestaat. Dit komt omdat de Macan een meer premium badge biedt en het voelt een stuk specialer om te rijden.

Jongere klanten waarderen auto’s als de Macan veel meer en dat is de reden waarom de Macan veel meer belangstelling lijkt te wekken dan de Q5. Bovendien houden mensen die een Q5 kopen deze meestal langer dan mensen die een Macan kopen.

Is de Porsche Macan meer waard dan de Audi Q5?

Zoals gezegd is de Porsche Macan een stuk duurder dan de Q5, maar de Q5 verliest veel sneller in waarde dan de Macan. Dit betekent dat de Macan in staat zou moeten zijn om zijn waarde beter te behouden, wat uiteindelijk kan leiden tot een goedkopere eigendom ervaring na een paar van gebruik.

De Macan is een echte waardekampioen als het gaat om waardevastheid, ook al kost hij vanaf het begin veel meer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts