2022 BMW X4 vs Mercedes GLC Coupé

De BMW X4 is het instapmodel van de BMW coupé SUV en dat is precies hetzelfde verhaal als met de Mercedes GLC Coupé. Deze twee bestaan omdat BMW in 2007 met de X6 op de markt kwam en omdat Mercedes besloot om de GLE ook in Coupé-vorm aan te bieden.

Tussen deze twee, de X4 is leuker om te rijden, biedt materialen van hogere kwaliteit en een beetje meer binnenruimte. De X4 is meer op de bestuurder gericht en dat is te zien zodra je in de X4 stapt. De GLC is een meer klassieke Mercedes luxe auto interpretatie, wat betekent dat hij is ontworpen voor comfort.

De aangeboden motoren zijn relatief vergelijkbaar, maar die van de GLC lijken iets vermakelijker omdat je de GLC kunt kopen met een BiTurbo V8. Op het gebied van betrouwbaarheid lijkt de X4 het een stuk beter te doen, want het is een van de betrouwbaarste BMW SUV’s, terwijl de GLC het in de meeste grafieken en enquêtes een stuk slechter doet.

Over het geheel genomen is de X4 een betere auto dankzij zijn aantrekkelijkere aandrijving, hoogwaardige interieurmaterialen, meer ruimte en een betrouwbaarder platform. De GLC is nog steeds een prachtige auto voor wie gewoon wil cruisen zonder de dynamische mogelijkheden van de auto te verkennen.

2022 BMW X4 – De keuze van de bestuurder

De 2022 BMW X4 wordt aangeboden met drie verschillende motorconfiguraties. Het instapmodel, de X4 xDrive 40i, begint bij 51.800 dollar en heeft een 2,0-l 4-cilinder turbomotor met 248 pk. De volgende in de rij is de X4 M40i voor $ 62.400 met een 3.0L V6 met 382 pk, terwijl de X4M, die de top bereikt vanaf $ 73.600, een 3.0L inline 6 krijgt met maximaal 503 pk.

  Mercedes-Benz SL klasse betrouwbaarheid

Alle X4-modellen hebben een automatische transmissie met 8 versnellingen die zowel soepel als efficiënt is. Het belangrijkste verkoopargument van de X4 is zijn op de bestuurder gerichte benadering. De X4 biedt meer rijplezier en is over het algemeen dynamischer dan de GLC, die meer een luxe SUV is.

De X4 is ook ruimer, zowel op de voorste als op de tweede zitrij. BMW biedt materialen van hogere kwaliteit in het interieur, terwijl het design misschien een beetje te gewoontjes aanvoelt. De X4 is een efficiënte auto die zowel geschikt is voor gezinsvervoer als voor sportief rijden.

Wat betrouwbaarheid betreft, lijkt de X4 de GLC te overtreffen omdat de X4 een van de meest betrouwbare BMW SUV’s is die er zijn.

2022 Mercedes GLC – De comfort en stijl optie

De GLC300 is het instap GLC model dat een 2.0L 4-cilinder turbomotor krijgt met 255pk en een prijskaartje van $52.500. Alle GLC Coupe modellen worden geleverd met het 4MATIC Mercedes AWD systeem en ze krijgen ook allemaal de 9G 9-Speed automatische versnellingsbak die zowel efficiënt als naadloos is bij het doorlopen van de versnellingen.

De AMG 43 GLC Coupé krijgt een door AMG verbeterde 3.0L V6 met 385pk en een prijskaartje van $66.500. De topversie van de GLC63 AMG krijgt een 4.0L BiTurbo V8 met maximaal 503pk en kost 84.500 dollar. De GLC 63 biedt de best klinkende en aanvoelende motor van alle X4 en GLC modellen.

Dit maakt de GLC echter niet tot de koning van de prestaties, want de GLC is meer afgestemd op een comfortabele rit. Het design lijkt eleganter en samenhangender in vergelijking met de relatief schreeuwerige X4 in vergelijking.

  De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen

De vormgeving van het interieur is in de GLC aantoonbaar iets aantrekkelijker, maar de geboden ruimte is slechter. Tot slot is de betrouwbaarheid een aspect waar de X4 de GLC met gemak verslaat.

Conclusie – De BMW X4 is de betere auto

Dankzij een agressiever exterieurdesign en een kwalitatief hoogwaardiger interieur, lijkt de X4 een indrukwekkender pakket. Bovendien is de X4 zowel ruimer als betrouwbaarder, wat op zich al genoeg is om van de X4 een redelijker aankoop te maken.

De GLC is voor sommigen misschien iets begeerlijker en mooier, maar de X4 doet zijn werk beter. Als u van sportief rijden houdt, zult u zich onmiddellijk aangetrokken voelen tot de X4, omdat deze meer op de bestuurder is gericht. Maar als u gewoon een comfortabele, volgzame en gemakkelijk te hanteren luxe SUV wilt, dan is de GLC de auto voor u.

Dat wil niet zeggen dat de X4 geen comfortabele auto is, maar eerder dat de GLC altijd gewoon een luxe auto is, wat betekent dat je hem niet eens zo hard wilt duwen. Al met al zijn het allebei geweldige SUV’s, maar de X4 lijkt over het geheel genomen toch een beter pakket.

FAQ Sectie

Is de 2022 BMW X4 zuiniger dan de Mercedes GLC Coupe?

De 2.0L instapversies van de GLC en de X4 zijn bijna identiek als het gaat om efficiëntie en het is een vergelijkbaar verhaal met de 3.0L 6-cilinder motoren. De topversie van de V8 GLC 63 is met afstand de minst zuinige optie van het stel.

  De Mercedes premiumpakketten uitgelegd

Het is veilig om te zeggen dat de X4 en de GLC zijn min of meer hetzelfde als het gaat om efficiëntie, wat betekent dat de manier waarop je rijdt is waarschijnlijk belangrijker dan de geschatte MPG cijfers vermeld voor elk model.

Is de 2022 BMW X4 goedkoper in onderhoud dan de GLC Coupe?

Een paar geloofwaardige online bronnen schatten dat de bedrijfskosten van de BMW X4 ongeveer $ 6.500 bedragen in de eerste vijf jaar van eigendom, terwijl de GLC iets minder kost in vergelijking. Beide zijn topklasse SUV’s met veel gadgets en functies, wat betekent dat je ze zult moeten onderhouden als je wilt dat ze lang meegaan.

De X4 heeft weliswaar een beter betrouwbaarheidsresultaat, maar dat heeft alleen zin als u hem inderdaad goed onderhoudt.

Is de BMW X4 populairder dan de GLC Coupé?

Het is moeilijk om met een model van Mercedes te concurreren op het vlak van populariteit en aantrekkelijkheid, want geen enkel ander topmerk biedt een dergelijke merkuitstraling. Als zodanig is het vrij veilig om te zeggen dat de GLC inderdaad een populairdere optie is, maar de X4 ligt niet ver daarachter.

Er is iets inherent specialers aan het zien van een driepuntige ster op de motorkap, vooral voor de niet-ingewijde toeschouwers. Dat is de reden waarom de GLC steeds hogere verkoopcijfers haalt, ook al is hij niet echt beter.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts