2022 BMW X5 VS Audi Q7 – Wat is beter?

Sinds mensenheugenis heeft BMW het opgenomen tegen Audi en dat is niet veranderd. BMW was het eerste luxemerk dat met een sportwagen op de proppen kwam, maar velen, waaronder Audi, volgden dit voorbeeld. Maar welke auto is beter – BMW X5 of Audi Q7?

BMW X5 is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een high-performance, snellere, en veilige mid-size SUV. Aan de andere kant, de Audi Q7 is perfect voor degenen die verlangen naar een luxe, ruime en betrouwbare mid-size SUV. Al met al zijn beide auto’s uitzonderlijk en hangt het af van uw smaak en voorkeur.

Welke auto is beter Audi Q7 of BMW X5?

Uiterlijk

Een snelle blik op de BMW X5 en Audi Q7 onthult een luxueuze en elegante afwerking. Toch ziet de Audi Q7 er spectaculairder uit dan de BW X5. De grote nierengrille van de BMW X5 is echter ook betoverend en zijn panoramisch moonroof geeft hem een luxueuze vibe.

Maar de Audi Q7 is spectaculairder omdat hij een magnifieker en gespierder design heeft. Enkele van de kenmerken die hem onderscheiden zijn LED-koplampen met grootlichtassistent, privacy glass achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, 19-inch vijf-armige designwielen en een elektrisch bedienbare achterklep.

De interieurs van deze SUV’s zien er luxueus en onwerelds uit. Toch ziet het interieur van de Audi Q7 er nog altijd luxueuzer uit dan dat van de BMW X5. Dat komt omdat de gebruikte materialen iets beter zijn dan die van de BMW X5.

Het interieur van de Audi Q7 heeft een minimalistisch design met overal hoogwaardige materialen. Enkele van de opvallende interieurkenmerken zijn verwarmbare en elektrisch verstelbare stoelen, lederen zetels en automatische klimaatregeling met drie zones.

De BMW X5 zit er ook niet ver naast, met lederen zetels, lederen dashboard, verwarmde voorzetels, een centraal 12,3-inch scherm en nog veel meer. Merk op dat beide auto’s worden geleverd met geavanceerde technologie die hen boven de meeste van hun concurrenten plaatst.

  Welke BMW heeft een V6 motor?

Hoewel de BMW X5 en Audi Q7 uitstekende interieurs hebben, heeft de Mercedes GLE-Klasse toch een geavanceerder en comfortabeler interieur. Bovendien is het interieur van de Audi Q7 ruimer en comfortabeler dan dat van de BMW X5.

Prestaties

BMW X5 presteert beter dan de Audi Q7. Dat komt omdat hij een krachtigere motor heeft die meer pk’s en koppel levert. Daardoor is hij ook sneller met een agressiever rijgedrag dan de Q7. Integendeel, de Q7 is soepeler en gemakkelijker te besturen dan de X5.

In tegenstelling tot de BMW X5 heeft de Audi Q7 slechts twee motoropties: de 2,0-liter turbo inline-4 benzinemotor en de 3,0-liter turbo V6 benzinemotor. De grotere motor levert tot 335 pk en 369 lb-ft koppel. Hij kan ook in 5,7 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat behoorlijk trager is dan de BMW X5.

De BMW X5 heeft drie verschillende motoropties. De best presterende uitvoering is echter de M50i met een 4,4-liter twin-turbo V8 benzinemotor. Deze levert tot 523 pk en 553 lb-ft aan koppel. Hij accelereert van 0 naar 60 in 3,8 seconden, wat een van de beste is in zijn klasse.

Comfort en Laadruimte

Als u op zoek bent naar puur comfort, dan is de Audi Q7 SUV het antwoord. Naast een geavanceerder en comfortabeler interieur, is de Audi Q7 ook ruimer dan de BMW X5. Bovendien heeft hij meer laadruimte dan de X5, wat betekent dat u meer bagage kunt meenemen. Audi Q7 heeft in totaal 770 liter aan opbergruimte, terwijl de X5 650 liter heeft.

  Hebben BMW's veel problemen?

Prijs

De BMW X5, die krachtiger, sneller en veiliger is, is iets duurder dan de betrouwbaardere, ruimere en comfortabelere Audi Q7. De basis BMW X5 sDrive40i gaat voor ongeveer $ 60.300, terwijl de basis Audi Q7, Premium 45 TFSI Quattro voor ongeveer $ 57.300 gaat.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X5 of Audi Q7?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, blijft BMW nog steeds achter bij Audi en Mercedes. Maar BMW heeft zijn betrouwbaarheid de laatste tijd verbeterd en geeft Audi en Mercedes nu een run voor hun geld. Toch is de Audi Q7 nog altijd betrouwbaarder dan de BMW X5.

Audi Q7 registreert niet alleen minder problemen dan de X5, maar zijn reserveonderdelen en kosten van reparatie en onderhoud zijn ook gunstiger dan BMW X5.

Welke auto is sneller – BMW X5 of Audi Q7?

Het zal u misschien verbazen dat BMW X5 sneller is dan de Audi Q7. Dat is te danken aan de krachtige motoren waarmee de BMW X5 is uitgerust. De BMW X5 M50i is een van de snelste SUV’s op de markt. Hij heeft een topsnelheid van maximaal 155 km/u en kan in slechts 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren.

De Audi Q7 Premium Plus 55 TFSI Quattro trim is ook snel, maar niet zo snel als de BMW M50i. Deze Audi Q7 versnelt van 0 tot 60 in 5,7 seconden, wat vrij traag is in vergelijking met de BMW X5 M50i. Hij heeft ook een lagere topsnelheid dan de X5.

Welke auto is zuiniger met brandstof?

BMW maakt enkele van de zuinigste auto’s op de markt. Ja, de BMW X5 presteert veel beter dan de Audi Q7, maar hij verbruikt ook minder brandstof dan zijn rivaal. De BMW X5 heeft een EPA score van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd.

  Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

Aan de andere kant, de Audi Q7 wordt geleverd met een EPA waardering van 17 mpg in de stad, 21 mpg op de snelweg, en 18 mpg gecombineerd. Dus, de BMW X5 is veel zuiniger dan de Audi Q7.

Wat is de hoge kilometerstand voor Audi Q7?

De Audi Q7 is een van de meest duurzame middelgrote SUV’s op de markt. Deze auto kan meer dan 200.000 mijl meegaan indien goed onderhouden. Hoe dan ook, een Audi Q7 met meer dan 150.000 mijl wordt beschouwd als een hoge kilometerstand hebben. Daarom, als u de aankoop van een gebruikte Audi Q7, overwegen een met 150.000 mijl of minder.

Welke auto gaat langer mee – BMW X5 of Audi Q7?

Beide auto’s gaan langer mee als ze goed onderhouden worden. Maar omdat de Audi Q7 niet zo vaak stuk gaat als de BMW X5, zal hij langer meegaan. Bovendien, wanneer beide auto’s goed worden onderhouden, kan de Audi Q7 minstens 150.000 mijl meegaan, terwijl de BMW X5 minstens 100.000 mijl meegaat.

Conclusie

Over het algemeen zijn beide auto’s uitstekend met krachtige motoren, ruime interieurs, luxe functies en high-end technologie. Toch is de BMW X5 het meest geschikt voor personen die veiligheid, kracht en snelheid wensen. Terwijl de Audi Q7 geschikt is voor wie comfort, stijl, luxe, ruimte en betrouwbaarheid zoekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts