2022 BMW X5 VS Land Rover Range Rover Sport – Wat is beter?

Land Rover Range Rover staat bekend om zijn off-road capaciteiten, terwijl BMW populair is voor het bieden van de ultieme rijervaring. Maar welke auto is beter tussen de Land Rover Range Rover Sport en de BMW X5?

Als u een auto wenst voor off-road rijden met ultiem comfort in gedachten, dan is de Range Rover Sport de beste auto voor u. Maar als u een auto wilt met uitzonderlijke prestaties, een ruime cabine en een grote laadruimte, dan is de BMW X5 de ideale optie. Niettemin zijn beide auto’s uitstekend en geven ze u een comfortabel en stijlvol gevoel.

Welke auto is beter – BMW X5 of Range Rover Sport?

Uiterlijk

Het exterieurdesign van de Range Rover oogt aantrekkelijker en luxueuzer dan dat van de BMW X5. Dankzij kenmerken als de kenmerkende LED-buitenverlichting, koplampsproeiers, 19-inch lichtmetalen velgen, automatisch dimmende en elektrisch inklapbare buitenspiegels en nog veel meer.

Beide auto’s hebben een luxueus en goed afgewerkt interieur, maar ook hier oogt het interieur van de Range Rover Sport luxueuzer dan dat van de BMW X5. Niettemin heeft de BMW X5 een ruimer interieur en een beter infotainmentsysteem.

Prestaties

De BMW X5 is een van de best presterende auto’s in zijn klasse. Alleen de Porsche Cayenne kan opscheppen over betere prestaties. De Range Rover Sport is ook uitzonderlijk, maar niet in de stad. Als het op off-road capaciteiten aankomt, is de Range Rover Sport de beste van het beste. Zijn naaste concurrent is de Audi Q7.

De basis BMW X5, sDrive40i wordt geleverd met een 3.0-liter turbo inline-6 motor die tot 335 pk levert met een topsnelheid van 155 mph. Het prestatiemodel, de M50i, is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8-motor die maximaal 523 pk levert en ook een topsnelheid van 155 mph heeft.

  Waarom worden BMW's zo snel afgeschreven?

Aan de andere kant is de Land Rover Range Rover niet zo krachtig als de X5, maar hij houdt ook zijn mannetje. Deze Britse SUV heeft een basismodel, de P360 SE met een 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor die tot 355 pk levert en in 6,2 seconden van 0 naar 60 kan accelereren.

Het topmodel, de V8 Autobiography, wordt geleverd met een 5,0-liter supercharged V8-gas met vierwielaandrijving. Hij heeft ook een automatische transmissie met 8 versnellingen en kan tot 567 pk produceren. Deze versie heeft een betere snelheid dan de X5 M50i, namelijk 176 mph. Hij is echter trager op de kwartmijl, want hij accelereert van 0 naar 60 in 4,2 seconden.

Comfort en Laadruimte

Beide middelgrote luxe-SUV’s bieden een uitzonderlijk comfort en een enorme laadruimte. Niettemin is de BMW X5 iets groter, maar de Range Rover Sport voelt luxueuzer aan. Bovendien beschikt de BMW X5 over een van de fijnste infotainmentsystemen, terwijl het infotainmentsysteem van de Range Rover Sport nogal tekortschiet en moeilijk te bedienen is.

Bovendien beschikken beide auto’s over een royale bagageruimte, maar de BMW X5 heeft nog steeds de overhand omdat hij een van de grootste kofferbakken heeft. Afgezien van de laadruimte bieden beide auto’s plaats aan 7 passagiers. Het enige probleem is dat de derde rij in beide auto’s krap is en niet geschikt voor volwassenen.

Prijs

De Range Rover Sport is duurder dan de BMW X5. De basis Range Rover Sport, P360 SE gaat voor ongeveer $70.900, terwijl de basis BMW X5, sDrive40i voor ongeveer $60.300 gaat. Ondanks dat de Range Rover Sport duurder is, hebben ze bijna dezelfde kenmerken, op een paar uitzonderingen na. Het resultaat is dat de BMW X5 meer biedt voor minder.

  BMW X5 VS BMW X3 - Wat is beter?

FAQ

Welke wagen is betrouwbaarder – BMW X5 of Land Rover Range Rover Sport?

BMW en Land Rover hebben een aantal van de minst betrouwbare auto’s op de markt. In de afgelopen jaren stonden beide auto’s onderaan de betrouwbaarheidslijst, maar BMW is de afgelopen jaren opgeklommen in de ranglijst. Daarom is de BMW X5 momenteel betrouwbaarder dan de Range Rover Sport.

De BMW X5 scoort iets lager dan het gemiddelde op het gebied van betrouwbaarheid, maar de Land Rover Range Rover Sport scoort nog lager. Hoe dan ook, beide auto’s zijn duur om te repareren omdat ze vaak stuk gaan in vergelijking met andere auto’s in hun klasse.

Welke auto gaat langer mee – BMW X5 of Land Rover Range Rover Sport?

Verrassend genoeg hebben deze auto’s bijna dezelfde levensduur. BMW X5 en Range Rover Sport gaan ongeveer 150.000 tot 200.000 mijl mee. Bovendien hebben beide auto’s veel problemen en worden ze geacht goed te zijn tot 100.00 mijl. Na deze kilometerstand krijgen beide wagens te maken met ernstige problemen.

Wat is de hoge kilometerstand voor de Land Rover Range Rover Sport?

Als u een tweedehands Range Rover Sport van goede kwaliteit wilt kopen, moet u controleren of deze niet meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd. Dit komt omdat Range Rover Sport modellen met meer dan 100.000 mijl veel problemen hebben. Een Range Rover Sport met een hoge kilometerstand wordt echter geacht tussen 150.000 en 200.000 mijl te hebben afgelegd.

  Het beste BMW model voor het geld

Is de BMW X5 sneller dan de Range Rover Sport?

Ja, de BMW X5 is een van de snelste wagens in zijn klasse. Alleen de Porsche Cayenne is sneller dan de X5. De BMW X5 M heeft een topsnelheid van 155 km/u en kan in 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren. Terwijl de Range Rover Sport een topsnelheid van 176 mph heeft en van 0 naar 60 kan accelereren in 4.3 seconden.

Welke wagen is zuiniger – Range Rover Sport of BMW X5?

De BMW X5 is zuiniger dan de Range Rover Sport. In vergelijking met andere auto’s in deze klasse is de Range Rover Sport echter zuiniger. De BMW X5 heeft een EPA-waardering van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd.

De Land Rover Range Rover Sport daarentegen heeft een EPA-waardering van 19 mpg in de stad, 24 mpg op de snelweg, en een gecombineerde mpg van 19. Hij is zuiniger dan de Porsche Cayenne en staat op gelijke voet met de Mercedes-Benz GLE-Klasse en Audi Q7.

Conclusie

De BMW X5 en de Land Rover Range Rover Sport zijn twee middelgrote SUV’s van topklasse met hightech voorzieningen, luxueuze interieurs en krachtige motoren. Niettemin is de Range Rover Sport ideaal voor mensen die een off-road beest met een uitstekende looks wensen. De BMW X5 daarentegen is perfect voor wie een krachtige, ruime en veilige SUV zoekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts