2022 BMW X5 VS Tesla Model Y – Wat is beter?

BMW en Tesla behoren tot de beste autofabrikanten ter wereld van dit moment. Maar terwijl BMW uitblinkt in het maken van een aantal van de beste benzine-aangedreven auto’s, is Tesla de beste elektrische autofabrikant ter wereld. Maar welke auto is beter tussen de 2022 BMW X5 en de Tesla Model Y?

Tesla Model Y is geschikt voor personen die hoge prestaties, zeer geavanceerde en ruime middelgrote SUV’s wensen. Terwijl de BMW X5 het beste is voor mensen die de voorkeur geven aan een traditioneel SUV-ontwerp met een luxueus interieur en een stijlvolle buitenkant. Niettemin, beide auto’s presteren uitzonderlijk goed en zijn geavanceerd.

Welke mid-size luxe SUV is beter – BMW X5 of Tesla Model Y?

Uiterlijk

Tesla mag dan wel de auto voor de toekomst zijn, maar het design is niet erg aantrekkelijk vergeleken met de BMW X5. Dit komt omdat de BMW X5 is uitgerust met verbluffende functies die toeschouwers verbijsterd zullen achterlaten. Het exterieurdesign van de Tesla Model Y is daarentegen eenvoudig, waardoor het minder aantrekkelijk is dan dat van de BMW X5.

Bovendien ziet het interieur van de BMW X5 er ook luxueuzer uit dan dat van de Tesla Model Y. Dit komt doordat Tesla eenvoudige materialen gebruikt, terwijl de materialen van de BMW X5 luxueuzer zijn. Bovendien zijn de stoelen van de Tesla Model Y niet zo comfortabel als die van de BMW X5.

De Tesla Model Y heeft echter een van de beste infotainmentsystemen in zijn klasse. Hij wordt geleverd met een infotainment-display gecentreerd op een eenvoudig dashboard. En met het grote panoramische zonnedak dat de meeste delen van het dak bedekt, is de ambiance in de auto buitenaards.

BMW X5 heeft ook een mooi infotainmentsysteem dat gebruiksvriendelijk is. Daarnaast heeft hij stoelen die niet alleen gezellig zitten, maar ook gemaakt zijn van Vernasca leder. Hij heeft ook een lederen dashboard en mooie afwerkingen die klasse en elegantie uitstralen.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

De BMW X5 is iets groter dan de Tesla Model Y, want hij heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,3 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 63,7 inch. Tesla heeft een wielbasis van 113,8 inch, een lengte van 187 inch, een breedte van 75,6 inch en een hoogte van 63,9 inch.

Prestaties

De BMW X5 en de Tesla Model Y behoren tot de best presterende auto’s in hun klasse, naast de Porsche Cayenne. De Tesla Model Y presteert echter iets beter dan de BMW X5. Terwijl de BMW X5 M50i in 3,8 seconden van 0 naar 60 kan accelereren, doet de Tesla Model Y Performance-variant daar slechts 3,6 seconden over.

De Tesla Model Y is uitgerust met een batterij van 75 kWh, waarmee ook de Long-Range variant tot 326 mijl en de Performance variant tot 303 mijl kan afleggen. Terwijl de BMW X5 drie motoropties heeft, waaronder de 3,0-liter turbo inline-6, 3,0-liter turbo inline-6 hybride, en 4,4-liter twin-turbo V8 motoren.

Comfort en Laadruimte

Beide wagens hebben een ruim interieur en een grote laadruimte. De BMW X5 heeft een iets grotere laadruimte met een totaal van 72,3 kubieke meter, terwijl de Tesla Model Y een totaal van 68 kubieke meter heeft. Als het op cabineruimte aankomt, heeft de Tesla Model Y meer beenruimte, zowel voor als achter dan de BMW X5.

Prijs

De Tesla Model Y is iets goedkoper dan de BMW X5. Dit is vrij verrassend aangezien deze auto’s bijna hetzelfde prestatieniveau en dezelfde kenmerken hebben. Maar aangezien de BMW X5 luxueuzer is met een chiquer interieur, is het de meerprijs waard.

  Hebben BMW's reservebanden?

De basis Tesla Model Y Long Range variant kost ongeveer $ 60.440, terwijl de basis BMW X5 sDrive40i voor ongeveer $ 6.300 gaat. Dus hoewel het verschil klein is, is de BMW X5 toch iets duurder.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X5 of Tesla Model Y?

Tesla Model Y is betrouwbaarder dan BMW X5. Ook al heeft Tesla problemen gehad met de bouwkwaliteit, hun auto’s zijn altijd betrouwbaar geweest. Dus, als u een auto wilt die u niet meer tijd in de garage laat doorbrengen, is het antwoord de Tesla Model Y. De BMW X5 is een van de minst betrouwbare auto’s in de klasse.

Welke auto is sneller – Tesla Model Y of BMW X5?

Tesla Model Y is de snellere auto. De Tesla Model Y Performance variant levert een topsnelheid van maximaal 155 mph. Hij kan ook in 3,6 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dat is beter dan de BMW X5 M50i trim met een topsnelheid van 155 mph en een acceleratie van 3,8 seconden van 0 naar 60.

Biedt de Tesla Model Y plaats aan zeven passagiers?

Net als bij de BMW X5 kunt u ook bij de Tesla Model Y kiezen voor een derde-rij auto. Toch is de derde-rij voor de Tesla Model Y net zo krap als de derde-rij in de BMW X5. Het is dus beter voor kinderen dan voor volwassenen. Maar in tegenstelling tot BMW X5’s derde rij, heeft Tesla twee bekerhouders voor de inzittenden van deze stoelen.

Heeft BMW een volledig elektrische SUV?

Ja, BMW heeft de BMW ix3 volledig elektrische SUV. Deze elektrische SUV kan echter niet concurreren met de Tesla Model Y, omdat hij op veel gebieden tekortschiet. Zo legt de ix3 minder kilometers af en presteert hij niet zo goed als de Tesla Model Y. BMW moet dus nog veel verbeteren als ze met Tesla willen concurreren.

  Het beste BMW model voor het geld

Welke auto gaat langer mee – BMW X5 of Tesla Model Y?

Aangezien Tesla een elektrische auto is, verwacht u dat deze een langere levensduur heeft dan de BMW X5, die wordt aangedreven door benzine. Indien goed onderhouden, kan de Tesla Model Y tussen de 300.000 en 500.000 mijl meegaan. Bovendien werkt Tesla aan een batterij die meer dan 1.000.000 mijl kan meegaan.

De BMW X5 daarentegen is slechts goed voor 150.000 mijl, wat niet goed genoeg is. Maar als hij goed wordt onderhouden, kan de X5 ook meer dan 200.000 mijl afleggen. Al met al zal de Tesla Model Y langer meegaan, omdat de accu kan worden vervangen als die versleten is.

Conclusie

Hoewel deze twee auto’s in veel opzichten verschillen, zijn het nog steeds allebei middelgrote luxe SUV’s. De BMW X5 is uitzonderlijk voor personen die op zoek zijn naar een luxueuze, comfortabele en stijlvolle SUV. Terwijl de Tesla Model Y perfect is voor mensen die een krachtige, ruime en zeer geavanceerde SUV willen.

Ondanks dat deze auto’s vergelijkbare kenmerken hebben, biedt de Tesla Model Y waar voor zijn geld omdat hij goedkoper, zuiniger en beter presteert dan de BMW X5.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts