2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

Als we de tijd terugspoelen naar 2007, toen de eerste X6 uitkwam, was iedereen absoluut verbijsterd waarom zo’n “lelijke” SUV zelfs maar bestaat. Top Gear zei dat de X6 nutteloos is omdat hij te krap, te ingewikkeld en te duur is, terwijl hij ook nog eens onnodig groot is en absolute prul als het op terreinrijden aankomt.

Nu, 15 jaar later, zien we echter een totaal ander verhaal aangezien alle andere topmerken zoals Mercedes, Audi, Porsche, en zelfs sommige economy-level merken nu op zijn minst één coupé SUV aanbieden. Het is vrij duidelijk dat BMW wist wat ze deden met de X6, want de X6 is de echte pionier van de coupé SUV.

BMW biedt de X6 nog steeds aan, want de inmiddels derde generatie van de X6 is een forse, imponerende en vertrouwenwekkende auto om in te rijden. De tweede generatie van de GLE coupé is direct gericht op de X6, maar het lijkt erop dat de X6 over het geheel genomen een betere auto is omdat hij specialer en authentieker aanvoelt.

We kunnen er niet omheen dat de X6 de hele grote coupé-SUV-trend in gang heeft gezet, maar zelfs zonder dat te noemen, voelt de X6 nog steeds als een meer premium product.

2022 BMW X6 – De eerste luxueuze coupé SUV

De 2022 BMW X6 begint bij 67.350 dollar voor het instapmodel xDrive40i, terwijl de krachtigere X6 50i rond de 86.000 dollar kost. De topversie van de BMW X6 M kost net geen 110.000 dollar en is de krachtigste en meest geduchte BMW SUV aller tijden.

Het instapmodel 40i heeft een 335 pk sterke zescilindermotor, de M50i een twinturbo V8 met 523 pk en de X6 M heeft een topsnelheid van 600 pk met zijn twinturbo V8-motor. Alle BMW X6 modellen zijn uitgerust met BMW’s xDrive AWD systeem en met een betrouwbare en soepele 8-versnellingsbak met koppelomvormer.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

De X6 ziet eruit als een tank en is, naar mijn mening, de meest imponerende coupé-SUV die er is, zelfs in vergelijking met de waanzinnige Lamborghini Urus. De X6 maakt gebruik van hoogwaardige materialen en er is geen enkel stukje goedkoop plastic te vinden in de X6.

De X6 M is een feest om in te rijden en het is de beste versie van de X6, maar je kunt gerust zeggen dat zelfs het instapmodel 40i meer dan genoeg is. Er is iets meer bijzonders aan de X6 in vergelijking met de GLE Coupe.

2022 Mercedes GLE Coupe – Het Mercedes Coupe SUV vlaggenschip

Nadat BMW met de X6 kwam, volgden alle andere premium merken, maar op dit moment kan bijna geen van hen tippen aan de X6. De $78.450 Mercedes GLE 53 Coupe is het goedkoopste GLE Coupe model dat je in de VS kunt kopen en hij wordt geleverd met de vertrouwde 3.0L turbo V6 met 429pk.

De $117.000 GLE63 Coupe biedt een 4.0L BiTurbo V8 met 603pk, een Mercedes 4MATIC AWD systeem, en de 9G 9-traps automatische transmissie. De GLE Coupe is zoals de naam wellicht doet vermoeden een coupé versie van de GLE SUV en hij is direct gericht tegen de X6.

Echter, de GLE Coupe is een geweldige auto, maar hij mist in vergelijking met de X6 omdat hij alleen de V8 krijgt bij de range-topping versie. Dit betekent dat u $117.000 moet betalen als u een V8 GLE wilt, terwijl u een V8 X6 voor $30.000 minder kunt krijgen.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

De GLE Coupe is een geweldige SUV, hij ziet er goed uit, rijdt goed en is ongelooflijk begeerlijk, maar er is gewoon iets anders aan de X6, want het is de beste coupé SUV die er bestaat.

Conclusie – De BMW X6 is beter

Zoals eerder gezegd, de GLE Coupe is een geweldige SUV en het is moeilijk om er een fout in te vinden behalve de hoge onderhoudskosten en een gecompromitteerde tweede zitrij. Dit is een standaard aangelegenheid voor grote coupé SUV’s, wat betekent dat de X6 met soortgelijke problemen te kampen heeft.

Desondanks trekken de meeste mensen die dit soort SUV’s kopen zich daar niets van aan omdat ze de meest indrukwekkende sportief ogende SUV willen die er te koop is. Daarom is de BMW X6 zoals de jeugd het zou kunnen zeggen – anders gebouwd. Er is iets aan de X6 waardoor hij zich meer thuis voelt dan in het geval van de GLE.

Dat kan zijn omdat de X6 de coupé-SUV-formule heeft uitgevonden, maar het kan ook zijn omdat een BMW meer geschikt is om zo’n auto te maken in vergelijking met een Mercedes. Bovendien voelt de BMW ook beter gemaakt, met duurdere materialen en meer aandacht voor detail.

FAQ Sectie

Is de Audi Q8 beter dan de BMW X6 en de Mercedes GLE?

Audi was wat laat met de Q8, maar het lijkt erop dat de Q8 een stuk beter wordt verkocht in vergelijking met de GLE Coupé en de X6. Dat komt omdat Audi het een beetje anders heeft aangepakt. De Q8 is immers beter bereikbaar en is praktischer.

De Q8 heeft niet zoveel praktische compromissen als de andere twee, maar toch beschouwen de meeste mensen de X6 als de beste coupé-SUV die er is. Alle drie zijn ze indrukwekkend en het is moeilijk om te zeggen dat een van hen slecht is.

  BMW i3 Betrouwbaarheid

Is de BMW X6 M sneller dan de Mercedes 63 S AMG GLE Coupé?

De BMW X6 M en de Mercedes Benz GLE AMG 63 S Coupé zijn ongelooflijk vergelijkbaar als het gaat om 0-60mph tijden en motorvermogens. Het lijkt er echter op dat de X6 M een licht voordeel heeft ten opzichte van de GLE 63 Coupé omdat hij iets minder weegt en zijn vermogen beter kan overbrengen.

Het is vermeldenswaard dat zowel de GLE Coupé als de X6 uitgerust zijn met brede banden, wat betekent dat ze het vermogen met gemak zouden moeten kunnen overbrengen.

Waarom is de BMW X6 M beter dan al zijn rivalen?

Omdat BMW het segment van de coupé-SUV heeft uitgevonden en geperfectioneerd. Ja, de GLE, Urus, en de Cayenne Coupe zijn geweldig, maar de X6 voelt gewoon substantiëler, agressiever, en spannender om te rijden.

De Lamborghini Urus kan concurreren met de X6 en veel mensen vinden hem opwindender, maar voor mij ziet en voelt de X6 er gewoon specialer uit. Het is ook veilig om te zeggen dat alleen de Cayenne Coupe in staat is om de X6 te evenaren als het gaat om interieurkwaliteit en consistentie van de bouwmaterialen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts