2022 Genesis GV80 vs Mercedes GLE

Aan het begin van deze eeuw bracht Mercedes de Mercedes ML-Klasse uit, destijds een van de eerste, zo niet de allereerste luxueuze middelgrote SUV. Fast forward 25 jaar en de GLE-Klasse (de nieuwe ML-Klasse) is nog steeds een van de, zo niet de beste mid-size luxe SUV op de markt.

Mercedes heeft tientallen jaren ervaring met het ontwerpen en maken van de meest luxueuze auto’s die de wereld ooit heeft gezien. Alle huidige Mercedes SUV’s zijn gebouwd op een erfenis van superieure product engineering, plaatsing en filosofie, en dat is waarom de GLE aan de top van dit segment staat.

Een paar jaar geleden kwam Genesis echter naar voren als een nieuw luxemerk dat zich richt op het maken van auto’s die zouden moeten wedijveren met Mercedes, Audi, BMW, Volvo en Jaguar. De GV80 is een Genesis middelgrote SUV die is ontworpen om te concurreren met de GLE, terwijl hij ook betaalbaarder is.

Hoewel de GV80 er veelbelovend uitziet, zal Genesis waarschijnlijk nog tientallen jaren luxe auto’s moeten maken om te kunnen concurreren met de GLE. De GLE is begeerlijker, luxueuzer, technologisch geavanceerder, ruimer en is verkrijgbaar met soepelere, efficiëntere en krachtigere motoren.

2022 Genesis GV80 – De nieuwkomer mid-size luxe SUV

De Genesis GV80 begint bij $ 50.200 voor het RWD 2.5T model dat een 2.5L 4-cilindermotor biedt met een vermogen van 300pk. Als je $6.000 extra betaalt, kun je upgraden naar de AWD-versies, die ook een iets betere uitrustingslijst hebben met zaken als geventileerde stoelen, draadloze laders en een verwarmd stuurwiel.

De range-topping Genesis $ 60.800 GV80 3.5T biedt een 3.5L V6 met 375pk, maar voor $ 8.000 meer kunt u de top van de top 3.5T Advanced model dat wordt geleverd met een 3e van stoelen en bijna alles wat Genesis te bieden heeft. Design-wise, de GV80 ziet er authentiek uit en is een adem van een frisse lucht in vergelijking met de bestaande merken zoals Mercedes, BMW, Volvo, en Audi.

  Wat is de beste Mercedes voor een gezin?

Dit thema zet zich voort aan de binnenkant, maar de GV80 is lang niet zo weelderig als de GLE, hoewel hij wel een heel mooi interieur biedt. Het basismodel van de GV80 is goedkoper en krachtiger dan het basismodel van de GLE, terwijl de GLE de kroon spant met krachtigere prestatiemodellen, een meer aansprekende badge en meer passagiersruimte.

We kunnen gerust stellen dat de GV80 een indrukwekkend pakket is, want hij biedt heel wat waar voor zijn geld. De strijd aangaan met een merk als Mercedes is echter een moeilijke taak, zeker voor een nieuwkomer die nog maar net aan zijn reis in luxeauto’s is begonnen.

2022 Mercedes GLE-Klasse – Het neusje van de zalm in het SUV-gamma van Mercedes

De Mercedes GLE350 begint bij 56.150 dollar en hij biedt een 2.0L 4-cilinder turbomotor met 255 pk. Ook de GLE350 is standaard voorzien van een RWD, en voor 2.000 dollar meer kunt u upgraden naar het 4MATIC-systeem, maar Mercedes eist niet dat u voor extra uitrusting betaalt als u alleen het 4MATIC-systeem wilt.

De GLE450 wordt aangedreven door een 3.0L turbo V6 met 362pk met een prijskaartje van $63.950. De GLE is ook verkrijgbaar als AMG-model, waarbij de aanzienlijk duurdere GLE45 AMG en de topversie van de GLE 63 AMG S respectievelijk 429 pk en 600 pk leveren, maar die worden vaak verkocht voor meer dan $ 120.000.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS een auto voor korte bestuurders

Vermeldenswaard is ook dat de GLE ook verkrijgbaar is in een sportiever ogende Coupé-vorm. In vergelijking met de GV80 oogt de GLE alledaagser, maar alledaags betekent in Mercedes-termen nog altijd indrukwekkend. Het interieur van de GLE is technologisch geavanceerder en het voelt en oogt duurder en luxueuzer.

De 9G automaat in de GLE is beter dan de automaat in de GV80 en de algehele rijervaring is een stuk verfijnder met de GLE, zeker als je voor de AIRMATIC luchtvering gaat. De GLE is beter, maar de GV80 is een waardige concurrent.

Conclusie – De GLE pakt het met gemak, maar de GV80 is een veelbelovende start

Het is nogal gewaagd voor een nieuw merk om plotseling uit het niets op te duiken en te wedijveren met misschien wel het meest indrukwekkende luxemerk van allemaal. We hebben talloze pogingen gezien van andere nieuwe merken om te wedijveren met Mercedes en het is veilig om te zeggen dat bijna geen van hen erin slaagt om de luxueuze veren van Mercedes te doen wapperen.

Maar de GV80 is misschien wel een van de meest veelbelovende nieuwkomer luxe middelgrote SUV’s tot nu toe. Hoewel hij niet kan tippen aan de GLE of een andere premium Duitse mid-size luxe SUV, is het toch een veelbelovende start, en als Genesis de GV80 blijft verbeteren, krijgt de GLE er een waardige concurrent bij.

FAQ Sectie

Is de 2020 Genesis GV80 efficiënter dan de Mercedes GLE?

Zowel het instapmodel 2.5T RWD GV80 als de GLE350 non-4MATIC versie bieden een gecombineerd MPG resultaat van 23MPG. De GLE350 lijkt een efficiëntere ervaring te bieden op de snelweg, terwijl de GV80 meer thuis is in de stad.

  Hebben Mercedessen reservebanden?

Wanneer je hoger in het gamma komt, slaagt de GLE450 erin efficiëntere motoren aan te bieden dankzij een gecombineerd MPG-resultaat van 23 MPG, terwijl de GV80 dichter bij 20 MPG zit. Al met al zijn ze allebei vergelijkbaar als het gaat om efficiëntie op instapniveau, terwijl de GLE wel efficiënter lijkt met een 6-cilinder motor.

Is de 2022 Genesis GV80 betrouwbaarder dan de Mercedes GLE?

Op merkniveau behoort Genesis tot de allerbeste luxe automerken als het gaat om betrouwbaarheid, terwijl Mercedes ergens in het midden zit. Dat betekent dat de GV80 ook een betere waarde heeft dan de GLE, maar als u uw onderhoud goed uitvoert, zijn de verschillen niet zo groot.

Zo kost de GLE ook meer geld om te onderhouden, wat eerder te verwachten is omdat het per slot van rekening een Mercedes is.

Is Genesis even goed als Mercedes?

Zoals eerder vermeld, is Genesis goed gestart met hun allereerste luxewagens, maar ze hebben nog een lange weg af te leggen vooraleer ze merken als Mercedes, BMW en Audi echt kunnen bedreigen.

Deze drie Duitse luxemerken zijn al een tijdje bezig met het maken van luxewagens, terwijl Hyundai/Kia (de eigenaars van Genesis) nog niet zoveel ervaring hebben als het op het maken van luxewagens aankomt. Genesis is dan ook lang niet zo goed als Mercedes, maar alleen de tijd zal leren of dit gaat veranderen of niet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts