2022 Mercedes C300 vs Volvo S60

In het land van de compacte luxesedans is de 2022 C-Klasse nu koning omdat hij meer luxe, meer comfort en meer stijl biedt dan elke andere auto uit zijn segment. Maar dat betekent toch niet dat de bestaande Volvo S60 niet kan concurreren met de C-Klasse?

In dit artikel zetten we deze twee compacte luxe sedans tegenover elkaar op alle gebieden waar kopers van luxe sedans in geïnteresseerd zijn. Zoals in het begin al werd gezegd, is de nieuwe C-Klasse nog maar kort geleden onthuld, terwijl de S60 al zo’n 2-3 jaar te koop is.

Dit maakt deze twee compacte sedans heel verschillend, want de C-Klasse biedt een meer futuristisch ogend interieur en exterieurdesign met veel meer functionaliteit en gadgets. Hij rijdt ook comfortabeler en is een stuk begeerlijker.

Aan de andere kant doet de S60 het beter dan de C-Klasse als het gaat om praktische bruikbaarheid en ruimte. Objectief gezien is de C-Klasse de betere auto, maar de S60 heeft toch een aantal voordelen ten opzichte van de C-Klasse.

2022 Mercedes C300 – De meest luxueuze compacte sedan ter wereld

Mercedes heeft een paar maanden geleden de dekmantel van de gloednieuwe C-Klasse getrokken en de C300 kan elk moment op de markt komen. De C300 begint bij 42.000 dollar en wordt geleverd met een 2,0 liter 4-cilinder turbomotor die 255 pk levert. Deze motor wordt ook geleverd met de Mercedes EQ Boost mild hybrid technologie die u tijdelijk 20pk meer kan bieden.

De C300 is af fabriek een achterwielaangedreven auto, maar als je bereid bent om een extra $ 2.000 uit te geven, kun je kiezen voor het 4MATIC AWD systeem. Alle C300-modellen worden uitsluitend geleverd met een 9-traps automatische versnellingsbak die zowel soepel als naadloos is, wat prachtig past bij het karakter van de C300.

  Mercedes Benz S63 / S65 Klasse Betrouwbaarheid

Qua design is de C300 gedurfd en zelfverzekerd en trekt hij veel meer de aandacht dan de S60. Qua interieur oogt en voelt de C300 als een mini S-Klasse en het is zonder meer het beste interieur in zijn klasse, zowel qua design als qua functionaliteit, want de C300 is voorzien van het superieure MB UX infotainmentsysteem van Mercedes.

Qua ruimte is de C300 middelmatig voor zijn klasse, maar je moet in staat zijn om 4 volwassenen te herbergen zonder problemen, terwijl de laadruimte ook middelmatig is op zijn best. De C300 rijdt als een echte luxe auto, wat betekent dat het rijgedrag zacht en soepel is en dat de geluidsisolatie toonaangevend is in zijn klasse.

2022 Volvo S60 – Zweeds minimalisme en degelijkheid

De Volvo S60 begint bij ongeveer 40.000 dollar voor het Momentum-model en de duurste Recharge Polestar Engineered kost 65.845 dollar. Het Momentum B5-model kan zich meten met de C300, want ook die is uitgerust met een 2,0-l 4-cilinder die 247 pk levert.

Hij wordt geleverd met een achterwielaandrijving en een verfijnde 8-versnellingsbak die ook perfect past bij het karakter van de S60. Volvo heeft de S60 voor modeljaar 2022 voorzien van een gloednieuwe grille, draadloos opladen, een luchtfiltersysteem en gloednieuwe bumpers.

De S60 voelt ruimer aan in het interieur, maar het interieur zelf kan nauwelijks tippen aan dat van de C300. De materiaalkeuzes zijn luxueus en mogelijk zelfs beter dan een aantal onderdelen in de C300. De S60 rijdt even minimaal als hij eruit ziet, wat betekent dat hij nergens in uitblinkt, maar toch alles op een bevredigende manier doet.

  Past een lange persoon in een Mercedes SLK?

De S60 is lang niet zo begeerlijk als de C300, maar hij is betrouwbaarder volgens een paar online bronnen. Toegegeven, de C300 is nog nieuw en bijna niemand kan zeggen of hij betrouwbaar genoeg zal zijn of niet. De S60 is ook verkrijgbaar met een vierwielaandrijvingssysteem als optie.

Conclusie – De Mercedes C300 is de betere auto

De Volvo S60 is inderdaad een geweldige auto, want hij is een manusje-van-alles. Hij is ruim en ziet er verfijnd uit, rijdt soepel en zonder veel poespas en biedt hoogwaardige materialen. De C300 biedt echter alle toeters en bellen die je van een 2022 auto mag verwachten.

Hij is comfortabeler, luxueuzer, begeerlijker en ziet er van binnen en van buiten beter uit. De S60 biedt meer ruimte en het design past misschien beter bij sommige mensen, maar al met al is de C300 toch uit een ander vaatje getapt.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes C300 zuiniger dan de Volvo S60?

De S60 is goed voor 26 MPG in de stad en 35 MPG op de snelweg, terwijl de C300 23 MPG in de stad en 33 MPG op de snelweg biedt. Hoewel de S60 volgens de eerste metingen zuiniger is, zijn ze zo goed op elkaar afgestemd dat uw rijstijl de voordelen gemakkelijk teniet kan doen.

Als je een gaspedaal bewuste bestuurder bent en je geeft de voorkeur aan een soepele en gemakkelijke rij-ervaring, zou je in staat zijn om een paar MPG meer uit de S60 te halen. Al bij al zijn de verschillen zo marginaal dat het in de echte wereld geen verschil maakt.

  Kan men gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes gebruiken?

Is de 2022 Mercedes C300 een betere gezinsauto dan de Volvo S60?

Zowel de C300 als de S60 kunnen geweldige gezinsauto’s zijn, omdat ze leverbaar zijn met een groot aantal gezinsvriendelijke functies en gadgets. De S60 is echter iets ruimer, wat betekent dat er meer mensen en meer vracht in passen.

Aan de andere kant is de C300 beter geïsoleerd en biedt hij een comfortabeler rijgedrag, wat betekent dat uw kinderen waarschijnlijk beter zullen slapen. Beiden bieden een goede connectiviteit en opbergruimte achterin, zodat de verschillen ook hier marginaal zijn.

Is de Mercedes C300 de beste compacte luxesedan?

De C300 is inderdaad de beste compacte luxesedan die momenteel op de markt is, omdat hij meer biedt dan alle andere compacte sedans. De C300 is echter aanzienlijk prijziger dan sommige van zijn rivalen, wat betekent dat de grote waarde dat teniet zou kunnen doen.

Ook al is de C300 beter dan de BMW 3-serie, de Audi A4 en de S60, als je een van deze voor een gereduceerde prijs kunt kopen, zijn ze over het algemeen misschien een betere deal.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts