2022 Mercedes G-Wagon vs Range Rover

Land Rover heeft onlangs het gloednieuwe 2022 vlaggenschip Range Rover onthuld en dat betekent dat de oude Mercedes G-Klasse en Range Rover rivaliteit voortduurt. De nieuwe G Wagon is echter al zo’n 2 jaar te koop en was toen ook al een volledig nieuw model.

Zowel Mercedes als Range Rover hebben hun auto’s min of meer geüpdatet in plaats van opnieuw bedacht, wat betekent dat zowel de huidige G-Klasse als de nieuwe Range Rover eerder een evolutie dan een revolutie zijn. Dit komt omdat beide modellen een bevoorrechte status genieten in de hogere echelons van de industrie en dus niet veel hoeven te veranderen om bestaande klanten tevreden te stellen.

De gloednieuwe 2022 Range Rover is een gestroomlijnde, grote, luxueuze en statusverhogende SUV die de G-Wagon overtreft op het vlak van technologie, luxe, veiligheid en rijbeleving. De Range Rover was altijd al een auto met betere rijeigenschappen en het nieuwe model laat dat nog meer zien.

Aan de andere kant biedt de G-Wagon een specifieke mix van iconische styling en superieure bruikbaarheid waar bijna geen enkele andere SUV aan kan tippen. Het zijn allebei geweldige SUV’s, maar de Range Rover lijkt toch een betere optie.

2022 Mercedes Benz G-Klasse – Een bruut in een pak

De Mercedes Benz G-Klasse begint bij 131.000 dollar voor de G550 SUV en het topmodel, de G 63 AMG S, kost 156.000 dollar. Voor deze prijs krijgt u een van de meest iconische SUV-ontwerpen uit de geschiedenis en een auto die zijn waarde beter vasthoudt dan 99% van de SUV’s die er zijn.

Op technologisch vlak biedt de G Wagon zowat alles wat je van een 21ste-eeuwse SUV verwacht. Twee grote liggende schermen huisvesten zowel het metercluster als het centrale infotainmentscherm dat op verschillende manieren kan worden bediend.

  Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Qua ruimte komt de G Wagon zowel voor- als achterin tekort ten opzichte van de Range Rover, maar hij biedt wel een iets grotere laadruimte. Op het gebied van betrouwbaarheid is de G Wagon merkbaar beter, vooral na een paar jaar bezit en een behoorlijk aantal kilometers op de klok.

Ook op het gebied van onderhoud lijkt de G-Wagon iets toegankelijker. De G-Klasse is een capabeler auto als het op terreinrijden aankomt en kost in het allerhoogste segment minder dan de Range Rover, terwijl hij ook een aanzienlijk betere waardevastheid biedt.

2022 Range Rover – de nieuwe koning van luxe-SUV’s

De gloednieuwe Range Rover begint rond de 92.000 dollar voor de meer toegankelijke 6-cilinderversies, terwijl sommige V8-modellen twee keer zo veel kosten. De Range Rover biedt echter meer motorkeuzes, terwijl er ook een paar hybrides bij zitten.

De nieuwe Range Rover is dus efficiënter dan de G-Wagon, terwijl hij ook comfortabeler is op de weg. Hij biedt nieuwere technologieën die zowel aanvoelen als er mooier uitzien. De nieuwe Range Rover is leverbaar met achterwielbesturing, waardoor de wielbasis vrijwel korter is en de auto wendbaarder dan de G-Klasse.

De Range Rover is zowel beter om in te rijden als om in gereden te worden, want hij is ook verkrijgbaar in een versie met lange wielbasis, waardoor de ruimte op de tweede rij veel groter is dan bij de G-Klasse. De nieuwe Range Rover is ook verkrijgbaar in een versie met zeven zitplaatsen, terwijl de G-Klasse strikt genomen een vijfzitter is.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

Range Rovers staan er echter om bekend dat ze na een tijdje onbetrouwbaar worden en ze kosten ook exorbitant veel geld om te herstellen. Ze houden hun waarde niet zo goed als de G-Wagons en ze zien er misschien niet zo mooi uit, ook al zijn ze in alle opzichten veel gesofisticeerder.

Conclusie – De Range Rover is de betere auto

De Range Rover biedt gewoon meer van alles en dat is waar de grootste verschillen zitten. De Range Rover is leverbaar met meerdere motorvarianten en -configuraties, terwijl de G-Klasse alleen met een dorstige V8 leverbaar is.

De Range Rover is verkrijgbaar als zevenzitter en als model met lange wielbasis, terwijl de G-Klasse een pure vijfzitter is. De Range Rover is leverbaar met technologieën zoals achterwielbesturing, actieve ruisonderdrukking, elektrisch verstelbare armsteunen, een veganistisch interieur en een speciaal bacterieel aircofiltersysteem die allemaal ontbreken in de G-Wagon.

De Range Rover voelt verfijnder aan en is comfortabeler, waar je ook zit. De G-Klasse is nog steeds een geweldige SUV die minder kost, beter in waarde blijft, betrouwbaarder is en goedkoper in onderhoud, maar hij voelt wel een stuk ouder aan dan de Range Rover.

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz G-Klasse een meer begeerlijke auto dan de Range Rover?

Hoewel de Range Rover een betere auto is, verkiezen de meeste mensen de G-Klasse boven de Range Rover om verschillende redenen. Qua waarde is het verstandiger om een G-Klasse te kopen en te bezitten omdat deze zijn waarde beter behoudt, maar de grootste onderscheidende factor is het exterieurdesign.

  Zullen Mercedes wielen passen Toyota

Iedereen kent het uiterlijk van de G-Klasse en iedereen is er weg van. De G-Klasse is dan ook een begeerlijker auto op de meeste markten ter wereld, zelfs in Groot-Brittannië.

Is de Mercedes G-Klasse een betere terreinauto dan de Range Rover?

Zowel Mercedes als Range Rover zijn er trots op dat ze capabele SUV’s maken die zowel in een afgesloten parkeergarage als op een off-road parcours kunnen uitblinken. De G-Wagon is echter een iets capabeler terreinauto vanwege zijn meer utilitaire ontwerp.

Dat wil niet zeggen dat de Range Rover een slechte terreinauto is, hij is eigenlijk ook ongelooflijk capabel, maar hij is meer afgestemd op de weg.

Wat is de meest luxueuze SUV op de markt?

De meest luxueuze SUV op de markt is ongetwijfeld de Rolls Royce Cullinan omdat hij een 100% op maat gemaakte luxe-ervaring biedt die 100% van het bezit van de auto omvat. Elk onderdeel dat in de Cullinan is verwerkt, is van de allerhoogste kwaliteit en kan met niets anders worden vergeleken.

De Rolls Royce Cullinan is het neusje van de zalm op het gebied van SUV’s en zelfs SUV’s als de Range Rover zijn nog lang geen echte bedreiging. Dat gezegd hebbende, de Cullinan kost meer dan $335.000 zonder opties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts