2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

De huidige generatie van de Mercedes Benz GLA en de huidige generatie van de Audi Q3 zijn misschien wel de meest begeerlijke en beste luxe subcompacte SUV’s die je tegenwoordig kunt kopen. Wanneer we deze twee Duitse SUV’s tegenover elkaar zetten, is het echter moeilijk om een duidelijke winnaar aan te wijzen.

De 2022 Mercedes Benz GLA ziet er fantastisch uit dankzij een futuristische benadering van het design, terwijl de Audi Q3 er ook stijlvol uitziet, vooral in coupévorm. Wat het interieur betreft, voelt de GLA nieuwer en gedurfder aan, terwijl de Audi functioneler aanvoelt en een beetje beter in elkaar zit.

De rijeigenschappen zijn vrijwel identiek, maar de GLA lijkt over het algemeen soepeler te rijden. Aan de andere kant biedt de Q3 iets meer passagiersruimte en veel meer bagageruimte. De GLA is begeerlijker, maar de Audi ziet er beter uit.

Beide zijn perfect op elkaar afgestemd als het gaat om motorvermogen, efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid. De Q3 voelt soms wat meer upmarket aan, maar de GLA ziet er meer upmarket uit. Je krijgt meer voor je geld met de Q3, maar je kunt in het algemeen meer krijgen met de GLA.

2022 Mercedes GLA – De meest begeerlijke subcompacte luxe SUV op de markt

De 2022 Mercedes GLA 250 SUV begint bij $ 36.230 en heeft een 2.0L 4-cilinder lijnmotor die 221pk en 258lb-ft aan koppel levert. Je kunt $2000 extra betalen als je AWD wilt. Met AWD zou de GLA250 4MATIC in staat moeten zijn om van 0 naar 100 km/u te rijden in ongeveer 6,8 seconden.

Je kunt ook kiezen tussen twee AMG-modellen, de GLA 35 en de GLA 45, maar die kosten vaak meer dan $55.000 en komen niet zo vaak voor. Het belangrijkste verkoopargument van de Mercedes Benz GLA is de badge, want dit is het instapmodel SUV van Mercedes dat niet onderdoet voor een Mercedes.

  Welke Mercedes modellen hebben lage onderhoudskosten?

Qua design heeft de GLA indrukwekkende rondingen die elegantie uitstralen en het interieur lijkt op dat van veel duurdere Mercedes-modellen. 99% van de mensen zou het interieur van de GLA verkiezen boven dat van de Q3, omdat het er gedurfder en zelfverzekerder uitziet.

De GLA rijdt verfijnd en biedt een comfortabeler rijgedrag dan de Q3. De GLA heeft een meer volwassen rijervaring, ook al ziet hij er zowel van binnen als van buiten vrij jeugdig uit.

2022 Audi Q3 – Een geweldige allround subcompacte luxe SUV

De 2022 Audi Q3 begint bij $35.900 en is uitgerust met een 2.0L 4-cilinder die 228pk en 258lb-ft aan koppel levert en Quattro AWD heeft. De Q3 heeft een intuïtiever uitziend interieur dat sommigen misschien een beetje saai vinden in vergelijking met de GLA, maar de Audi-interieurs zitten inderdaad een stuk beter in elkaar.

De Q3 is verkrijgbaar in standaard SUV- of Coupé-versie, terwijl de GLA alleen in standaard SUV-versie wordt aangeboden. De Q3 ziet er van buiten wat sportiever en jeugdiger uit, zeker als hij is uitgerust met de S-line uitrusting en in een wat gewaagdere kleur is gespoten.

De Q3 biedt meer ruimte voor de passagiers en beduidend meer laadruimte. De Q3 is zelfs de leider in zijn klasse als het gaat om laadruimte, terwijl de GLA de minste laadruimte biedt van alle subcompacte luxe SUV’s.

De Audi voelt iets gewoner aan op de weg. De isolatie van het weggeluid en het algemene comfort liggen dicht bij elkaar, maar de GLA voelt iets beter gedempt aan. Als je waarde hecht aan prestaties en wegligging, biedt de top-of-the-line Audi RS Q3 een betere ervaring dan de GLA 45 AMG, vooral op motorisch gebied.

  Beste Audi A4 Luchtinlaat

Conclusie – Beide zijn even indrukwekkend

Het is moeilijk om de beste optie te kiezen tussen de Q3 en de GLA, want ze zijn in staat om in bijna elk opzicht stoten uit te wisselen. De GLA is een stuk begeerlijker, maar de Q3 is een stuk praktischer. De GLA kost meer geld, maar de Q3 kost meer om te repareren als er iets misgaat.

Ze zijn allebei even efficiënt, even veilig en even betrouwbaar. De GLA biedt een comfortabeler rijgedrag, terwijl de Q3 in zijn sportiefste vorm beter stuurt. Beide zijn leverbaar met AWD en beide hebben een efficiënte 2.0l 4-cilindermotor.

De GLA heeft een futuristischer interieur, maar de Q3 biedt een functioneler en intuïtiever uitziend interieur. Je hoeft niet veel uit te geven om alle benodigde opties te krijgen met de Q3, maar er is meer dat je kunt krijgen met de GLA.

Hoe je het ook bekijkt, deze twee kunnen de hele dag stoten uitwisselen. Het is dan ook moeilijk om een duidelijke winnaar aan te wijzen.

FAQ Sectie

Rijden de Mercedes GLA en de Audi Q3 op premium brandstof?

De Mercedes Benz GLA is specifiek ontworpen voor premium brandstof, terwijl de Q3 dat niet is. Dit betekent dat u waarschijnlijk heel wat geld gaat besparen als u de neiging hebt om uw auto 5 jaar of meer te houden als u de Q3 kiest.

  Audi Q8 betrouwbaarheid

Dit betekent niet dat de Q3 minder premium is dan de GLA, maar eerder het feit dat hij gebaseerd is op een gedeeld platform van VW, waartoe ook de VW T-Roc behoort.

Is de Mercedes Benz GLA een betere terreinauto dan de Audi Q3?

Indien uitgerust met AWD, zijn beide auto’s relatief capabel in minder dan ideale omstandigheden, zoals winter of ijs, maar geen van deze auto’s is ontworpen om meer uitdagend terrein aan te kunnen. Het zijn technisch gezien SUV’s, maar niemand zal ze gebruiken voor off-road doeleinden.

Als zodanig is het ook zinloos om hier een duidelijke winnaar aan te wijzen, maar Audi is een merk dat bekend staat om superieure tractie en rallyhistorie, dus het is begrijpelijk als u denkt dat de Q3 misschien een beetje beter is.

Is de Mercedes Benz GLA een betere gezinsauto dan de Audi Q3?

Nee, dat is het niet. De Q3 biedt meer ruimte op elke zitplaats en biedt ook de grootste laadruimte in zijn klasse. De GLA is niet klein of oncomfortabel voor jongere gezinnen, maar de Q3 biedt veel meer. Oudere GLA-modellen waren vreselijk als het aankwam op het vervoeren van mensen en de nieuwe GLA is een stuk beter, maar nog steeds nergens zo goed als de Q3.

Als u een echte familie-SUV wilt, kunt u beter kiezen voor een compacte tot middelgrote SUV, zoals de Mercedes GLC of de Audi Q5.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts