2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

De 2022 Mercedes GLA is de meest begeerde subcompacte SUV/crossover die de neiging heeft veel interesse te wekken bij zowel bestaande als nieuwe Mercedes Benz klanten. De Audi Q5 daarentegen is een compacte SUV die zowel meer kost als meer biedt, maar is het prijsverschil voldoende om dat te rechtvaardigen?

Om te beginnen heeft de 2022 Mercedes GLA niet bepaald een gebrek aan ruimte en is het een nieuwere auto omdat hij in 2020 met een volledige restyle kwam. De 2022 Audi Q5 is eigenlijk een refresh model en deze generatie van de Q5 debuteerde voor het eerst terug in 2017.

De Q5 is een grotere, comfortabelere auto waarin gemakkelijk meer mensen en meer bagage passen, terwijl hij ook hoger van de grond is en vol zit met materialen van hogere kwaliteit. De GLA is een stads-SUV die lang niet zo ruim en comfortabel is als de Q5.

Inhoudelijk is de Q5 een betere auto omdat hij een stapje hoger is dan de Audi Q3, de echte Mercedes GLA-concurrent. Qua waarde is de Q5 nog altijd een stukje aangenamer dan de GLA, ook al kost hij 10.000 dollar. De Q5 is al een tijdje uit, wat betekent dat je veel meer kans hebt om kortingen tegen te komen.

2022 Mercedes Benz GLA – Het “instapniveau” Mercedes SUV

Met een vanafprijs van $36.400 is de GLA250 met afstand het populairste GLA-model. Het wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder motor die stuwt uit 221pk en biedt een gemiddeld brandstofverbruik van 28MPG gecombineerd. Als u bereid bent om 2.000 dollar meer te betalen, is Mercedes bereid om de GLA te voorzien van een AWD-systeem dat hem nog capabeler zou moeten maken.

  Audi Q5 vs Q3 - Wat is beter?

Op het gebied van luxe biedt de GLA veel stijl en een behoorlijke hoeveelheid inhoud, wat betekent dat alles er geweldig uitziet, maar niet altijd geweldig aanvoelt. Het belangrijkste aandachtspunt van het interieur is het infotainmentsysteem met twee breedbeeldschermen dat iedereen zal verbazen.

Qua ruimte is de GLA niet om over naar huis te schrijven, want hij biedt de slechtste laadcapaciteit van zijn klasse, terwijl de zitruimte op z’n best middelmatig is. De rijervaring is vlot en de GLA stuurt goed voor een lange auto, terwijl hij ook superieur comfortabel is voor zijn klasse.

Al met al is de GLA een prima luxe kleine SUV voor in de stad die ook op de snelweg prima uit de voeten kan. Er is slechts één motor om uit te kiezen, naast de AMG-varianten natuurlijk, die te duur zijn om te worden aanbevolen.

2022 Audi Q5 – De “middenklasse” Audi SUV

De 2022 Audi Q5 begint bij 44.100 dollar voor een turbogeblazen 2.0L 4-cilinder die 261 pk levert. De Q5 biedt echter nog enkele andere motoren, waaronder een hybride met 362 pk en een topklasse 3.0L V6-motor met 350 pk. Vierwielaandrijving is standaard, wat het prijsverschil tussen de GLA en de Audi met ongeveer 2.000 dollar verkleint.

De compacte Audi Q5 oogt en voelt luxueuzer dan de GLA en dat merk je meteen wanneer je in de cabine stapt. Het interieur is niet zo flitsend als dat van de GLA, maar de kwaliteit van de afwerking en de materiaalkeuze zijn een duidelijke stap hoger dan die van de GLA.

  Beste Mercedes Youngtimer

Wat ruimte betreft, verslaat de Q5 de GLA met gemak, want hij biedt zowel meer zitruimte als meer bagageruimte. De Q5 is langer en hoger dan de GLA, wat betekent dat hij groter aanvoelt en meer macht geeft om te rijden. De Q5 is ook off-road capabeler omdat hij meer bodemvrijheid biedt.

De Q5 komt beter uitgerust uit de fabriek en is ook een betere gezinsauto dankzij meer ruimte om een kinderzitje te plaatsen en omdat de deuren breder opengaan.

Conclusie – De Audi Q5 is de betere auto en is ook de meerprijs waard

De Mercedes GLA is een geweldige auto, maar de Q5 is gewoon beter. Het enige aspect dat de GLA beter doet dan de Q5 is het design, vooral aan de binnenkant, maar dit is een aangeleerde smaak en het is niet voor iedereen hetzelfde. Aan de andere kant is de Q5 groter, begeerlijker, hoger in het gamma, comfortabeler en ruimer.

Hij biedt ook een betere rijpositie en een beter zicht rondom. Als u in staat bent om een Q5 met fatsoenlijke opties te vinden voor een beetje korting, is de Q5 een betere auto, no-brainer. Als je echter verstandig met je budget omgaat en je de extra ruimte, omvang, comfort en kwaliteit niet nodig hebt, ga dan voor de GLA.

FAQ Sectie

Is de Audi Q5 een betrouwbaardere auto dan de Mercedes GLA?

Zowel de Q5 als de GLA lijken fatsoenlijk betrouwbaar te zijn, maar geen van beide komt in de buurt van de top van hun segmenten. Dat komt omdat zowel Audi als Mercedes auto’s willen maken die boordevol functies zitten en meer gericht zijn op innovatie, luxe en stijl dan op betrouwbaarheid en een lange levensduur.

  Mercedes Benz A-Klasse betrouwbaarheid

Dit betekent niet dat deze auto’s kwaliteit missen, het betekent dat ze zo complex zijn dat het moeilijk voor ze is om altijd soepel te functioneren.

Is de Audi Q5 veiliger dan de Mercedes GLA?

Beide auto’s hebben een veiligheidsscore van 5 sterren, wat betekent dat ze veel softwaretovenarij gebruiken om u in alledaagse situaties te beschermen. Het is vermeldenswaard dat u extra geld moet uitgeven voor zowel de Audi als de Mercedes als u alle veiligheids toeters en bellen wilt.

Al met al is veiligheid een prioriteit voor beide merken, wat betekent dat al hun moderne auto’s inderdaad veilig zijn.

Is de Audi Q5 meer waard dan de Mercedes GLA?

De Audi Q5 is inderdaad beter in waarde omdat hij in een hogere prijsklasse thuishoort en de mensen die de Q5 kopen hem eerder langer zullen houden. Veel online bronnen geven aan dat de Q5 niet zo snel in waarde daalt als de GLA, wat betekent dat de Q5 weliswaar meer kost, maar ook beter in waarde blijft.

De hele discussie gaat hier toch over de prijs, want de Q5 is veel beter dan de GLA. De Audi Q3 is beter te vergelijken met de GLA en dat is vrij duidelijk zodra je naar de prijs kijkt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts