2022 Mercedes GLA vs Volvo XC40

De 2022 Mercedes GLA is een enorme upgrade ten opzichte van zijn voorganger, terwijl de Volvo XC40 de eerste keer is dat Volvo zich waagt aan het segment van de serieuze luxe subcompacte SUV’s. We kunnen gerust stellen dat Volvo’s eerste poging een stuk beter is, want de XC40 overtreft de GLA op bepaalde vlakken.

De Mercedes GLA is begeerlijker en ziet er van binnen en van buiten beter uit, maar verliest het op het gebied van praktische bruikbaarheid en ruimte. De XC40 heeft de essentie van een SUV in huis, terwijl de GLA het midden houdt tussen een opgehoogde hatchback en een echte SUV.

Volvo staat bekend om zijn superieure veiligheidsscores en geweldige rijeigenschappen in alle richtingen. De XC40 is een betere gezinsauto, maar de GLA is jeugdiger en luxueuzer. Het zijn allebei geweldige SUV’s die zelfs de meest veeleisende klanten tevreden zouden moeten stellen.

Al bij al is de GLA de beste keuze tussen de twee omdat hij gedurfder en luxueuzer aanvoelt. Een Mercedes-badge geniet ook van een meer premium ontvangst, vooral als je bedenkt dat de XC40 in bepaalde vergelijkbare uitrustingsniveaus meer kost dan de GLA.

2022 Mercedes Benz GLA – De meest begeerlijke subcompacte luxe SUV

De 2022 Mercedes Benz GLA begint bij ongeveer $ 36.320 voor de 2.0l in-line 4-cilinder turbomotor die 221pk en 258lb-ft koppel uitduwt. Als je $2000 extra betaalt, kun je de GLA uitrusten met het Mercedes 4MATIC AWD-systeem, dat de GLA nog capabeler maakt in slechte weersomstandigheden.

Zowel van binnen als van buiten ziet de GLA er een stuk futuristischer en gedurfder uit dan de XC40. Het maakt niet uit voor welk uitrustingsniveau je gaat, je zult waarschijnlijk meer onder de indruk zijn van de GLA. De GLA biedt een geavanceerder infotainmentsysteem en een betere algehele interieurkwaliteit.

  Welke Mercedes modellen zijn hybride?

De GLA biedt ook een comfortabel rijgedrag dat beter is dan dat van alle andere luxe subcompacte SUV’s op de markt. De GLA is verkrijgbaar met een AMG-uitvoering en krachtigere motoren, wat de GLA een stuk dynamischer en opwindender maakt om in te rijden.

Je zult echter meer dan $55.000 moeten betalen als je een fatsoenlijk uitgeruste top-of-the-line GLA AMG 45 wilt.

2022 Volvo XC40 – Een geweldige veelzijdige subcompacte SUV

De Volvo XC40 begint bij ongeveer $ 34.100 met een 2.0l 4-cilinder motor met ofwel 187pk en 221lb-ft van koppel of een meer potente 2.0l 4-cilinder motor met 248pk en 258lb-ft van koppel. De versie met 187 pk is standaard voorzien van FWD, terwijl de versie met 248 pk standaard is voorzien van AWD.

Wie AWD en meer vermogen wil, moet minstens 36.100 dollar uitgeven, wat betekent dat de instapmodellen van de XC40 iets minder kosten dan de GLA. Als u echter een hogere klasse kiest en alle gewenste opties wilt, kan de XC40 zelfs een stuk duurder uitvallen dan de GLA.

De XC40 biedt betere SUV-benodigdheden, wat betekent dat hij praktischer is en veel gemakkelijker in het gebruik. De rijervaring is niet zo comfortabel, maar het voelt wel SUV-achtiger aan. Er is wel een prestatieversie van de XC40, maar die kan niet tippen aan de AMG-modellen van de GLA.

Over het geheel genomen voelt de XC40 gewoontjeser en minder opwindend dan de GLA. De GLA is een stuk jeugdiger en wekt veel meer interesse dan de XC40. Als je volledig onder de radar wilt blijven en tegelijkertijd wilt genieten van een luxueuze rijervaring, is de XC40 perfect voor jou.

  Moet ik een 10 jaar oude Mercedes kopen?

Conclusie – De Mercedes Benz GLA is een betere auto

Beide subcompact-SUV’s worden gekocht vanwege hun luxueuze geloofsbrieven en dat is waar de GLA de overwinning pakt. Hij voelt gewoon meer upmarket, opwindend en luxueus aan. Dat wil niet zeggen dat de XC40 niet chique aanvoelt, maar wel dat hij in vergelijking daarmee een beetje saai is.

Als u een gezin hebt, bent u echter beter af met de XC40, omdat die praktischer is en Volvo’s legendarische veiligheid ook iets is wat u in een gezinsauto wilt. Ook op het gebied van prestaties wint de GLA het van de AMG-modellen, die vaak zelfs twee keer zo krachtig zijn als sommige XC40-modellen.

De Mercedes-badge is een stuk begeerlijker en de meeste mensen vinden de GLA er in alle opzichten beter uitzien. Op het gebied van efficiency zijn ze vrijwel identiek, wat betekent dat de grootste verschillen zitten in luxe, comfort, ruimte en de badge.

De XC40 is praktischer, maar de GLA biedt gewoon meer van alles en ziet er ook nog eens chiquer uit.

FAQ Sectie

Is de Mercedes GLA betrouwbaarder dan de Volvo XC40?

De Volvo XC40 lijkt een iets beter betrouwbaarheidsresultaat te hebben dan de GLA. Dit heeft echter alleen zin als beide auto’s correct en met even vakkundige monteurs worden onderhouden.

De betrouwbaarheidsverschillen zijn zo marginaal dat het weinig tot geen zin heeft om deze twee zelfs maar te vergelijken. Volvo’s hebben echter de neiging om meer te kosten om te repareren, omdat ze in de meeste gevallen een beetje complexer zijn. Hoe dan ook, beide auto’s hebben een bovengemiddeld betrouwbaarheidscijfer en bieden toch een overvloed aan luxe.

  Is Mercedes Maybach kogelvrij?

Is de Mercedes Benz GLA beter in waarde dan de Volvo XC40?

De Mercedes Benz GLA is de meest begeerde subcompacte luxe SUV op de markt, wat betekent dat de vraag naar de GLA over het algemeen constant groot is. De XC40 is ook een relatief populaire subcompacte luxe SUV, maar hij kan niet tippen aan de GLA.

De GLA is dan ook beter in waarde dan de XC40, zeker als die is voorzien van alle benodigde opties. De XC40 is ook een subcompacte luxe SUV die zijn waarde redelijk vasthoudt, maar de GLA is veel populairder en houdt daarom zijn waarde beter vast.

Is de Mercedes Benz GLA zuiniger dan de Volvo XC40?

De Volvo XC40 is beoordeeld op 22MPG in de stad en 30MPG op de snelweg, terwijl de GLA biedt 22MPG in de stad en 29MPG op de snelweg. Dit betekent dat beide indrukwekkende efficiencyresultaten bieden als je bedenkt dat hun motoren elk meer dan 200 pk leveren.

Vrijwel alle luxe subcompacte SUV’s bieden een 2.0l 4-cilinder motor met rond de 200pk. Dat is de reden waarom ze zo dicht bij elkaar liggen in alle motor-gerelateerde gegevens, waaronder efficiëntie, onderhoudskosten en verfijning.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts