2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

De mid-size luxe SUV segment is een van de meest wenselijke segmenten voor de meeste SUV liefhebbers die er zijn. Mid-size SUV’s zijn groot, maar niet overdreven zodat de rijervaring bus-achtige voelen en ze zijn compact genoeg voor hen om spannend om te rijden in hun sportiefste trim niveaus.

De Mercedes Benz GLE is een van, zo niet de meest populaire mid-size luxe SUV die er zijn omdat het vinkt zo veel dozen. De Audi Q7 is ook een vrij populaire middelgrote luxe SUV, maar hij geniet niet van dezelfde status als de GLE doet, hoewel hij de GLE op bepaalde gebieden overtreft.

Beide SUV’s worden aangeboden met luchtvering, wat de algemene rijkwaliteit drastisch verbetert en je zou ervoor moeten kiezen. Op het gebied van comfort steekt de Q7 iets boven de GLE uit, maar dit is sterk afhankelijk van het uitrustingsniveau, de velgmaat en de manier waarop u de auto bestuurt.

Hoe dan ook, beide auto’s behoren tot de absolute top van het luxesegment van middelgrote premium auto’s, wat betekent dat uw aankoopbeslissing waarschijnlijk ook gebaseerd zal zijn op merkentrouw. De GLE voelt meer upmarket, maar in werkelijkheid, de Q7 voelt een beetje beter gebouwd.

2022 Mercedes GLE – Een meer opvallende en begeerlijke SUV

Met een vanafprijs van rond de 54.000 dollar valt de GLE ruim binnen de grenzen van het premium mid-size SUV-segment. De reden waarom de meeste mensen de GLE zo graag willen, is omdat hij er zowel van buiten als van binnen luxueuzer uitziet dan de concurrentie.

Hoewel het interieurdesign van de GLE verre van nieuw is, oogt het toch het nieuwste dankzij het dashboard met één paneel en een dubbel scherm. De rest van het interieur van de GLE is niet zo futuristisch als de twee schermen, maar de geboden ruimte is behoorlijk, met uitzondering van de optionele derde zitrij die alleen toegankelijk is voor kinderen.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

Op de weg voelt de GLE bevelend en vertrouwenwekkend aan, niet omdat hij sportief is, maar omdat hij meer high-end aanvoelt dan sommige van zijn concurrenten. De GLE is ook toonaangevend als het gaat om veiligheid en functionaliteit van het infotainmentsysteem.

Al met al is de GLE een van de beste middelgrote SUV’s die er zijn, wat betekent dat je geen fout kunt maken als je het overweegt als je volgende auto.

2022 Audi Q7 – Een meer onder de radar luxe benadering

De 2022 Audi Q7 begint bij ongeveer $55.800, wat hem direct tegenover de GLE plaatst. De Q7 is echter iets breder en langer, waardoor hij op de weg steviger aanvoelt. De binnenruimte is bijna identiek en beide zijn ruim genoeg voor 99% van de mensen die er zijn.

De Q7 voelt iets verfijnder aan op de weg dankzij een betere geluidsisolatie, maar de verschillen zijn zo marginaal dat het in de echte wereld weinig tot geen verschil maakt. De Q7 biedt wel meer ruimte op de derde zitrij, wat betekent dat hij beter geschikt is voor grotere gezinnen, ook al zijn de zitjes alleen bedoeld voor kinderen.

De aangeboden motoren zijn ruim voldoende krachtig en wat brandstofverbruik betreft bijna identiek aan de GLE. Auto’s van Audi worden vaak als een beetje saai beschouwd omdat ze de grenzen van het design niet al te veel verleggen.

  Welke olie moet ik gebruiken in mijn Audi A3?

Maar dat kan ook een goede zaak zijn als u onder de radar wilt blijven. Al met al biedt de Q7 een vergelijkbare ervaring als de GLE, maar het ontbreekt de auto aan aantrekkelijkheid en populariteit.

Conclusie: de Mercedes Benz GLE is de betere keuze

Als je meer dan 60.000 dollar uitgeeft aan een SUV, wil je dat hij bekend is, en dat is waar de meeste verschillen tussen deze twee zich bevinden. De Q7 is net iets meer ingetogen en minder gedurfd, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Op technologisch vlak zijn ze bijna identiek, wat betekent dat u geen slechte keuze zult maken als u voor een van de twee kiest. Op het gebied van veiligheid zijn ze ook ongelooflijk vergelijkbaar, want IIHS heeft ze beide beoordeeld met hun meest prestigieuze top safety pick + 5-sterren rating.

Qua ruimte zijn ze bijna identiek, maar de Q7 biedt iets meer ruimte, vooral als je rekening houdt met de laadruimte en de optionele derde zitrij. Het MB UX infotainmentsysteem is iets geavanceerder en beter geïntegreerd dan Audi’s MMI, wat ook een voordeel is voor de GLE.

Als u een Audi-fan bent, moet u voor de Q7 gaan, als u een Mercedes-fan bent, moet u voor de GLE gaan. De verschillen tussen deze twee zijn voor het grootste deel marginaal, wat betekent dat ze beide hun premium luxe SUV badges waardig zijn.

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz GLE betrouwbaarder dan de Audi Q7?

Volgens enkele geloofwaardige online bronnen zoals J.D. Power, lijkt de GLE een iets betrouwbaardere auto tussen de twee. Qua onderhoud is er weinig verschil tussen de twee, maar het moet gezegd dat Audi de iets goedkopere auto is om te bezitten.

  Meest voorkomende Mercedes-Benz

Dit is echter allemaal afhankelijk van de motor die je kiest, de kilometerstand en hoe je de auto gebruikt. Al met al zijn ze allebei gemiddeld tot bovengemiddeld als het gaat om eigendomskosten en algehele betrouwbaarheid.

Is de Mercedes GLE een betere terreinwagen dan de Audi Q7?

Noch de Q7 noch de GLE zijn ontworpen voor off-road doeleinden, maar als u ze dienovereenkomstig uitrust zult u verbaasd zijn over hoe capabel ze beide kunnen zijn. Audi biedt het beproefde Quattro vierwielaandrijvingsysteem dat synoniem staat voor all-weather capaciteiten.

Mercedes biedt echter een uitgebreider off-road pakket aan waarmee de GLE meer uitdagend terrein aan zou moeten kunnen.

Is de Mercedes GLE een betere winterauto dan de Audi Q7?

Als het om rijden op sneeuw en ijs gaat, is de Audi Q7 de beste van het stel omdat hij Audi’s superieure Quattro AWD-systeem biedt. Met de juiste winterbanden zijn beide auto’s echter even capabel.

Al met al hoeft u zich geen zorgen te maken over sneeuw of ijs als u een van deze auto’s aanschaft, maar zorg er wel voor dat u een fatsoenlijke set winterrubber kiest.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts