2022 Mercedes GT vs Audi R8

De Mercedes Benz AMG GT is nu aan het einde van zijn levenscyclus en wordt langzaam vervangen door de gloednieuwe Mercedes SL AMG. De AMG GT is echter nog steeds een geweldige auto omdat hij alle state-of-the-art technologieën biedt vanuit het oogpunt van prestaties en luxe.

Aan de andere kant is de Audi R8 ook al een behoorlijk oude auto, zeker als je bedenkt dat het een van de laatste auto’s met natuurlijk aangezogen grote motoren is. Qua prestaties is de AMG GT Black Series een stuk sneller en capabeler dan de R8 Performance, het topmodel.

Zelfs de AMG GT, GT R en GT R Pro laten de R8 in het stof achter op de meeste racecircuits ter wereld. Qua design gaat de Audi R8 aan kop, omdat er iets inherent specialers is aan een supercar met middenmotor.

De Audi R8 klinkt beter en hij biedt ook een rijervaring die door geen enkele andere auto dan de Lamborghini Huracan kan worden geëvenaard. Aan de andere kant is de AMG GT wat gewoner omdat veel auto’s gebruik maken van de 4.0L BiTurbo V8.

2022 Mercedes AMG GT – Een Mercedes 2-zits hot rod racer

De 2022 Mercedes AMG GT komt in een paar verschillende varianten zelfs inclusief een 4-deurs luxe sedan. De 2-deurs coupé is verkrijgbaar in de standaard AMG GT-vorm of in de meer prestatiegerichte AMG GT R-modellen. Aan de top van de AMG GT voedselketen staat de belachelijke AMG GT Black Series die een belachelijke 325.000 dollar kost.

Alle AMG GT modellen worden geleverd met de 4.0L BiTurbo V8 met maximaal 730pk in de Black Series. De AMG GT oogt agressief, laag bij de grond en heeft veel uitstraling. Wat het interieur betreft, biedt de AMG GT alle moderne snufjes en voorzieningen die je van een Mercedes mag verwachten.

  Zijn Mercedessen goede auto's?

Praktisch gezien is hij iets beter dan de R8, maar auto’s als deze koop je niet voor het praktische en efficiënte. De GT heeft een wilder rijgevoel omdat het een auto met achterwielaandrijving is. Een snel schakelende versnellingsbak met dubbele koppeling is beschikbaar en doet niet onder voor de S-Tronic in de R8.

Al met al is de AMG GT een geweldige auto: hij is opwindend, ziet er goed uit en klinkt goed. De beste om te krijgen is de AMG GT R in de handtekening Mercedes Beest van de groene hel groen, omdat die kleur is al iconische.

2022 Audi R8 – Een echte supercar voor alledag

De Audi R8 is een eenhoorn als het nog steeds biedt een natuurlijk aangezogen 5.2L V10 die liga’s boven de 4.0L gevonden in de AMG GT. De V10 klinkt heerlijk en hij biedt een volledig voorspelbare en lineaire vermogensafgifte zonder enige vertraging.

Het maximumvermogen van de R8 is 640 pk en je kunt kiezen voor een getunede variant met achterwielaandrijving of een Quattro 640 pk Performance-model. Qua design is de R8 specialer dan de AMG GT, want het is een echte supercar met middenmotor die oogt en klinkt als een miljoen dollar.

Ook het interieur is state-of-the-art, want de R8 is uitgerust met Audi’s toonaangevende virtuele cockpit, een digitaal dashboard, hoogwaardige materialen en heel veel binnenruimte. De Audi R8 wordt vaak aangeduid als de best dagelijks bruikbare supercar, wat betekent dat hij kan worden gebruikt in de stad, op het circuit en op de snelweg.

  Mercedes Benz GLB Klasse Betrouwbaarheid

De R8 is een uitstervend type auto, omdat we nooit meer een natuurlijk aangezogen V10 zullen krijgen. Daarom gaat de R8 de geschiedenis in als een van de laatste echte supercars.

Conclusie – De Audi R8 is beter, maar de AMG GT is sneller

Ook al is de AMG GT een van de beste 2-zits sportwagens op de markt op dit moment, de R8 is iets anders. Een natuurlijk aangezogen V10 in 2022 voelt onwerkelijk aan en daarom neemt de R8 de taart tussen deze twee.

De R8 ziet er ook mooier en specialer uit omdat het een middenmotor supercar is, terwijl de AMG GT gebruik maakt van een meer gewoon voormotorig, achterwielaangedreven supercarplatform. De AMG GT klinkt fantastisch, maar de R8 klinkt beter.

De R8 biedt meer binnenruimte, maar heeft ook een meer lineaire vermogensband, waardoor hij zowel op het circuit als op een bochtige weg voorspelbaar en vertrouwenwekkend is. Het is moeilijk om een winnaar aan te wijzen, want ze zijn allebei geweldig, maar de V10 in de R8 verdient alle lof.

FAQ Sectie

Is de Mercedes AMG GT duurder dan de Audi R8?

Het basismodel van de AMG GT kost ongeveer 100.000 dollar, terwijl het basismodel van de R8 143.000 dollar kost. De Audi R8 Performance cabrio kost 209.000 dollar en de AMG GT Black Series kost 325.000 dollar.

Het is dus duidelijk dat de AMG GT in het topsegment duurder is, want de AMG GT Black Series is een op het circuit gerichte auto met een beperkte oplage die ontworpen en gebouwd is om op het legendarische circuit van de Nürburgring te worden gebruikt.

  De goedkoopste manier om een Mercedes sleutel te vervangen

Gaat Audi binnenkort een nieuwe R8 aanbieden?

Audi kan geen natuurlijk aangezogen V10 meer aanbieden omdat de emissieregels dat gewoon niet toelaten. Audi zegt echter dat ze wel degelijk de opvolger van de R8 gaan aanbieden, maar dan eentje die 100% elektrisch zal zijn.

Dit veroorzaakte pijn in de borst bij veel Audi Sport liefhebbers, maar de realiteit van het ontwerpen van een R8 met een 6 of zelfs een 4-cilinder gaat alleen maar de erfenis van de R8 vernietigen. Elektrische aandrijflijnen zijn de toekomst en Audi is van plan om de naam R8 te kapitaliseren met een paar elektrische motoren.

Is de nieuwe Mercedes SL beter dan de AMG GT?

De nieuwe Mercedes SL is een echte next-gen Mercedes, want hij biedt de volgende stap in AMG-prestaties. Toch ben ik niet overtuigd van de SL, want het is meer een grand tourer dan een performance-auto.

Ik geloof wel dat AMG van plan is om uiteindelijk een echte opvolger van de AMG GT en de SLS AMG te onthullen, omdat Mercedes zo graag wil wedijveren met de 911, en laten we eerlijk zijn, een soft-top 2-zits grand tourer SL is niet in staat om dat te doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts