2022 Mercedes SL vs Porsche 911

Mercedes heeft net de gloednieuwe Mercedes SL uitgebracht die klanten moet stelen van de Porsche 911-afdeling. De SL is er nu uitsluitend in AMG-vorm, wat betekent dat hij wordt gepositioneerd als een sportwagen en niet als een luxueuze roadster, ook al ontbreekt het hem niet aan luxueuze geloofsbrieven.

De Porsche 911 is aantoonbaar de beste sportwagen die er bestaat, omdat hij kan bogen op een decennialange erfenis van indrukwekkende glorie met een achterin geplaatste motor. Porsche slaagt er voortdurend in om superieure prestaties te leveren met een zescilindermotor, terwijl hij ook veel luxe biedt.

De Mercedes SL voelt luxueuzer aan en is er alleen in roadster-vorm. Hij biedt indrukwekkendere luxueuze voorzieningen, is comfortabeler en heeft grotere en spannendere motoren. De 911 biedt uitsluitend zescilinder motoren, maar de 911 GT divisie biedt de beste motoren in de vorm van natuurlijk aangezogen platte zescilinders.

De 911 is nog steeds een wendbaardere en beter handelbare auto omdat hij aanzienlijk minder weegt. Je kunt de 911 krijgen als coupé, als Targa en als cabriolet. De SL is luxueuzer, comfortabeler en technologisch geavanceerder, maar de Porsche badge heeft veel meer waarde.

2022 Mercedes SL AMG – Een nieuw AMG vlaggenschip

De Mercedes Benz AMG GT is gestopt met de productie van het woeste Black Series-model, dus AMG richt zich nu op de SL. De SL begint rond de 100.000 dollar voor de instapversie van de 55 AMG met een 469 pk sterke 4.0 liter Bi-Turbo V8, terwijl de topversie van de SL 63 met 577 pk aanzienlijk meer zal kosten.

Alle Mercedes SL modellen worden geleverd met een intrekbare soft-top die kan worden gekozen in zwart, grijs of rood. Het grootste voordeel dat de SL heeft ten opzichte van de 911 is het interieur dat in lijn ligt met de meest luxueuze Mercedes modellen zoals de S-Klasse.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

De SL biedt een dynamische rijervaring met een heerlijk klinkende V8, maar kan niet tippen aan de 911 als het gaat om wendbaarheid. Qua ruimte is de SL min of meer identiek aan de 911, want beide zijn niet bedoeld om praktisch te zijn.

Qua design is het een spannende strijd tussen de twee, want ze zien er allebei prachtig uit. De SL zou in staat moeten zijn om vanuit stilstand in iets meer dan 3 seconden naar 100 km/u te rijden. Af fabriek is hij uitgerust met AWD, adaptieve dempers en AMG DYNAMIC SELECT-rijmodi.

2022 Porsche 992 911 – Een sportwagen icoon

Bijna geen enkele auto heeft zo’n iconische status als de Porsche 911. Het klassieke recept van een achterin geplaatste platte zescilinder en achterwielaandrijving maakt de 911 tot een waar genot. De 911 is nog steeds verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl de SL een strikte automaat is.

De 911 begint bij 101.000 dollar voor het standaard 911-model, terwijl het topmodel, de Turbo S, 171.300 dollar kost. De circuitgeoriënteerde GT3 met natuurlijke aanzuiging begint bij 161.100 dollar en het middenniveau GTS begint bij 136.700 dollar.

De 911 biedt een opwindender rijgedrag omdat hij minder weegt en een handgeschakelde versnellingsbak heeft. Het instapmodel van de 911 levert 379 pk, terwijl de Turbo S, die de top vormt, 640 pk levert. De Turbo S kan vanuit stilstand in 2,6 seconden 160 km/u bereiken en is daarmee een van de snelste auto’s op de markt.

  Wat is Brabus voor Mercedes-Benz?

De 911 is niet zo luxueus als de SL, maar hij biedt wel een mooi interieur met hoogwaardige materialen. De SL is een stuk groter en heeft een grotere draaicirkel, wat betekent dat de 911 beter manoeuvreerbaar is in de stad.

Conclusie – De 911 is nog steeds koning, maar de nieuwe SL is indrukwekkend

Het is moeilijk om een Mercedes-model met een Porsche te vergelijken, omdat de badge appeal van Porsche beduidend hoger is dan die van Mercedes. De 911 is de beste sportwagen uit de geschiedenis en elke 911-generatie is om verschillende redenen bijzonder.

De 911 houdt zijn waarde beter en is waarschijnlijk een stuk betrouwbaarder. De 911 is wendbaarder, heeft een betere wegligging en is sneller in zijn top-uitvoering. De 911 GT3 biedt de beste motorkeuze van het stel en zelfs de grotere V8 die de SL biedt kan niet tippen aan de natuurlijk aangezogen flat-six die in de GT3 te vinden is.

Als u een cruiser wilt die veel kilometers kan maken en u bent niet 100% gericht op rijeigenschappen, dan is de SL misschien een betere keuze voor u. Als u echter een meer capabele auto wilt die een vergelijkbaar niveau van luxe en comfort biedt, is de 911 nog steeds koning.

FAQ Sectie

Is de Mercedes SL ook als coupé verkrijgbaar?

De nieuwe Mercedes SL wordt uitsluitend aangeboden als roadster met softtop, wat betekent dat u geen coupé met hardtop meer kunt kopen. Mercedes deed dit omdat de softtop minder weegt, minder geld kost om te ontwikkelen, sneller kan worden ingetrokken en ook minder plaats inneemt.

  Welke Mercedes heeft een actieve achterspoiler

De 911 daarentegen is verkrijgbaar als hardtop coupé, een stijlvolle Targa, of een standaard cabriolet. Er is ook een gelimiteerde editie van de Speedster 911 die tegenwoordig niet bepaald gebruikelijk of gemakkelijk te verkrijgen is.

Is de Mercedes SL betrouwbaarder dan de Porsche 911?

De Mercedes SL is nog niet op de weg en we kunnen dus nog niet inschatten hoe betrouwbaar hij zal zijn. Maar gezien het feit dat de 911 een van de meest betrouwbare sportwagens is, is de kans groot dat de SL daar niet aan kan tippen.

We zullen moeten afwachten, maar afgaande op de eerste berichten zou de 911 toch superieure betrouwbaarheidsresultaten moeten blijven boeken.

Is de Mercedes SL comfortabeler dan de 911?

De Mercedes SL is een fysiek grotere auto, waardoor hij op de weg steviger aanvoelt. Hierdoor kon Mercedes ook de totale binnenruimte van de SL vergroten, waardoor hij iets ruimer is dan de 911.

Zowel de SL als de Mercedes hebben relatief nutteloze achterstoelen, maar als je kiest voor comfortstoelen, zou de SL comfortabeler moeten zijn dan de 911. Hoe dan ook, als je een comfortabele grote cruiser cabriolet wilt, ben je beter af met een BMW 8-Serie Cabriolet of een Bentley Continental GTC.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts