2022 Porsche Cayenne vs Mercedes GLE

De 2022 Porsche Cayenne is een van de meest goed afgeronde middelgrote luxe SUV’s omdat hij in bijna alle denkbare versies verkrijgbaar is. Je kunt een klassieke SUV Cayenne krijgen, een coupé Cayenne, een diesel Cayenne, een hybride Cayenne, een supercar concurrerende Cayenne, en een Cayenne die genoeg koppel biedt om een stervende planeet op te starten.

De 2022 Mercedes GLE is een directe concurrent van de Cayenne, maar hij is er niet in zo’n verscheidenheid als de Cayenne. De GLE onderbiedt de Cayenne ook qua prijs, en dat is nogal voor de hand liggend omdat de Cayenne een product van hogere kwaliteit lijkt te zijn.

Deze twee zijn enkele van de meest populaire mid-size familie SUV’s die zowel prestaties en comfort kan doen met een lichte rand richting off-roading. Het is veilig om te zeggen dat bijna niemand gaat een van deze buiten de gebaande paden te nemen, maar als ze dat doen, het is goed om te weten dat ze kunnen.

Al met al lijkt de Cayenne de superieure keuze te zijn, omdat hij begeerlijker, luxueuzer, sneller en betrouwbaarder is en zijn waarde beter vasthoudt. De GLE is geen slechte SUV, het is eigenlijk een heel indrukwekkend pakket, maar de Cayenne is gewoon op een ander niveau.

2022 Porsche Cayenne – Het vlaggenschip van Porsche SUV

De 2022 Cayenne begint bij $69.000 voor het gewone Cayenne model dat een 2.9L turbocharged V6 met 335pk biedt. Voor $79.000 is er de gelimiteerde Porsche Cayenne Platinum Edition, een speciaal pakket voor een paar Cayenne-modellen. De 83.300 dollar kostende Cayenne E-Hybrid biedt dezelfde motor, aangevuld met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 455 pk.

  Welke Mercedessen hebben dode hoek assistentie

De $86.800 Cayenne S krijgt 434pk van diezelfde V6 terwijl de $109.000 Cayenne GTS de full-on 4.0L V8 krijgt met 453pk. De $129.000 Cayenne Turbo krijgt ook de V8, maar het vermogen wordt opgevoerd tot 541pk terwijl de $165.300 Cayenne Turbo S E-Hybrid een elektrische motor toevoegt voor een gecombineerd vermogen van 670pk.

De Cayenne GT is het topmodel van de Cayenne, met 631 pk en een belachelijk hoog prijskaartje van $180.800. Vermeldenswaard is ook dat alle Cayenne-modellen ook verkrijgbaar zijn in coupé-vorm. De Cayenne ziet er zowel van binnen als van buiten dreigend, dynamisch en geraffineerd uit en hij slaagt erin om er luxueuzer uit te zien en aan te voelen dan de GLE.
De Cayenne is niet zo ruim als de GLE, maar hij benut de beschikbare ruimte zeer goed. De Cayenne is betrouwbaarder, houdt beter zijn waarde en is een stuk spannender om in te rijden.

2022 Mercedes GLE – De beste familie-SUV van Mercedes

Het 2022 Mercedes GLE-gamma begint met de $56.150 kostende GLE350, die een glansloze 2.0L 4-cilinder turbomotor met 255 pk krijgt. Hoewel deze motor inderdaad efficiënt is, kan hij gewoon niet worden vergeleken met een van de Cayenne motoren, zowel voor raffinement, soepelheid en prestaties.

Het is ook vermeldenswaard dat de GLE350 niet standaard met 4MATIC wordt geleverd, als u het wilt, zult u $2.000 extra moeten betalen boven de vraagprijs. De $63.950 GLE450 4MATIC is een SUV die meer in de lijn ligt van de Cayenne omdat hij een 3.0L turbo V6 met 362pk biedt. De Coupe GLE is niet leverbaar met de 2.0L motor en alle Coupe GLE’s worden af fabriek geleverd met 4MATIC.

  Mercedes AMG E63 S Betrouwbaarheid

De GLE 45 AMG van 74.150 dollar krijgt dezelfde 3.0L motor, maar met een forse vermogenstoename tot 429 pk. De duurste GLE is de GLE 63 AMG Coupé die $117.000 kost en zo’n 600pk uit zijn 4.0- BiTurbo V8 haalt. De GLE ziet er meer uit als een klassieke familie-SUV, en pas wanneer je in een AMG exemplaar springt, begint hij er wat jeugdiger uit te zien.

De GLE is ruimer dan de Cayenne en biedt een meer futuristisch ogend interieur, maar de kwaliteit is niet gelijk aan die van de Cayenne. Vermeldenswaard is ook dat de 9G-automaat in de GLE niet zo verfijnd is als die in de Porsche.

Conclusie – De Cayenne is een betere auto

Ook al kost de Mercedes GLE minder en heeft hij efficiëntere motoren, toch is de Cayenne een duidelijke stap vooruit, zowel in kwaliteit als in prestaties. De Cayenne is leverbaar in verschillende uitrustingsniveaus en configuraties, terwijl de GLE zijn prijskaartje alleen waardig is als je kiest voor de 6-cilinder motoren of de V8.

De Cayenne biedt ook een interieur van hogere kwaliteit dat zich kan meten met de GLE als het op functionaliteit aankomt. De Cayenne is betrouwbaarder, blijft beter in waarde en is begeerlijker dankzij de Porsche badge.

Op het gebied van rijeigenschappen biedt de Cayenne een duidelijk voordeel op het gebied van prestaties, terwijl de GLE altijd ingetogen is, zelfs in de toptopversie van de AMG.

FAQ Sectie

Is de 2022 Porsche Cayenne zuiniger dan de Mercedes GLE?

De zuinigste niet-hybride versie van de Cayenne is de standaard Cayenne met 19 MPG in de stad en 23 MPG op de snelweg. De E-Hybrid Cayenne is niet veel beter omdat de toegevoegde elektromotor alleen bedoeld is om de prestaties te verbeteren en niet zozeer om de efficiëntie te verhogen.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

Dat gezegd zijnde, het instapniveau 2.0L 4-cilinder GLE350 is gewaardeerd op 19MPG in de stad en 26MPG op de snelweg, wat betekent dat het niet allemaal zo veel efficiënter, terwijl het ook de meest efficiënte GLE.

Is de 2022 Porsche Cayenne betrouwbaarder dan de Mercedes GLE?

Volgens de meeste betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes staat Porsche als merk altijd aan de top terwijl Mercedes ofwel ergens in het midden of onderaan staat. Dit geldt voor zowel de Cayenne als de GLE, want de Cayenne is inderdaad een betrouwbaardere auto.

Qua onderhoud kost de Cayenne wel aanzienlijk meer dan de GLE, maar dat is deels de reden waarom hij betrouwbaarder is.

Is de 2022 Porsche Cayenne veiliger dan de Mercedes GLE?

Beide middelgrote luxueuze SUV’s zijn zo veilig als het maar kan. Dit betekent dat ze allebei zijn uitgerust met alle state-of-the-art software veiligheidsvoorzieningen zoals automatisch remmen, systemen om botsingen te vermijden, parkeersensoren, camera’s, dode hoek assistentie, lane keep assist, adaptieve cruise control, en cross-traffic alert.

Als u de veiligste versies van deze twee wilt, zult u heel wat geld moeten uitgeven aan optionele pakketten en dit is waar de Cayenne veel meer kost in vergelijking met de GLE.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts