5 redenen om een Hyundai Ioniq 5 te kopen en één reden om het niet te doen

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

De Hyundai Ioniq 5 is een van de spannendste elektrische voertuigen die momenteel te koop zijn. Hij bestaat nu een jaar of twee en het lijkt alsof hij blijft doortikken omdat Hyundai er niet genoeg van kan maken. Er zijn veel redenen waarom de Ioniq 5 zo’n goede auto is, maar in dit artikel geven we 5 redenen om een Hyundai Ioniq 5 te kopen en één reden om het niet te doen.

Zo weet je beter hoe concurrerend de Ioniq 5 werkelijk is en wat je krijgt voor je geld in vergelijking met andere EV’s op de markt. De eerste reden is de prijs: de Ioniq 5 biedt veel functionaliteiten voor een niet al te hoge prijs. De volgende reden is de praktische bruikbaarheid, want de Ioniq 5 biedt veel ruimte voor jou, je vrienden en je lading.

De derde reden is de actieradius, want die is ruim voldoende. De vierde reden om voor de Ioniq 5 te kiezen is de technologie, want de Ioniq 5 biedt vrijwel alles wat je van een geavanceerde EV mag verwachten. De vijfde en laatste reden om voor de Hyundai Ioniq 5 te kiezen is de uitgebreide garantie en de grote betrouwbaarheid.

Niet alles is echter zo perfect als je zou willen, want de Ioniq 5 is niet de enige indrukwekkende elektrische auto op deze lijst. Dit wordt de reden waarom het haalbaar is om de Ioniq 5 over te slaan en voor een van zijn felle concurrenten te gaan.

Reden 1 om de Ioniq 5 te kopen – Prijsstelling

De Hyundai Ioniq 5 is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen. Het instapmodel SE Standard Range kost 40.000 dollar en heeft een 58kWh batterij. De SE, SEL en Limited uitvoeringen krijgen allemaal de grotere 77kWh batterij met 225pk in plaats van de nogal miezerige 168pk in het SE model. U kunt ook gaan voor een 320pk topmodel met AWD, dat ongeveer 57.000 dollar kost.

  Veelvoorkomende problemen met Hyundai Genesis

Ter informatie: de Ioniq 5 is goedkoper dan de Ford Mustang EV en de Kia EV6, maar duurder dan de VW ID.4.

Reden 2 om de Ioniq 5 te kopen – Praktisch nut

De Hyundai Ioniq 5 is ontworpen als gezinsauto en dat betekent dat hij veel ruimte moet bieden. Gelukkig is de Ioniq 5 een van de meest praktische auto’s uit zijn segment, want hij biedt veel zit- en laadruimte en vier volwassenen zullen absoluut geen problemen hebben op langeafstandsritten.

Op foto’s lijkt de Ioniq 5 misschien een hatchback, maar hij is langer dan de vierdeurs Ford Bronco en slechts 15 millimeter korter dan de Chevy Equinox. De maximale laadruimte bedraagt 27,2 kubieke meter en kan worden uitgebreid tot bijna 60 kubieke meter met de achterbank neergeklapt. Bovendien krijgt hij ook een voorkoffer.

Reden 3 om de Ioniq 5 te kopen – Actieradius

Waarschijnlijk het meest zorgwekkende aspect van het bezitten van een elektrische auto is range anxiety. Omdat de meeste van deze auto’s niet hetzelfde bereik hebben als vergelijkbare modellen met verbrandingsmotor, kunnen mensen die overstappen op EV zich een beetje zorgen maken. Gelukkig biedt de Ioniq 5 een actieradius tot 303 mijl als u kiest voor het 77 kWh model met enkele motor met groot bereik.

Het instapmodel van de Ioniq 5 is goed voor een actieradius van zo’n 220 mijl.

  Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

Reden 4 om de Ioniq 5 te kopen – Technologie

Moderne EV’s moeten boordevol technologie zitten, anders zijn ze niet zo spannend als ze kunnen zijn. Gelukkig biedt de Ioniq 5 veel handige trucs die uw comfort verhogen en uw rijervaring een stuk leuker maken. De Limited uitvoering in het topsegment biedt een volledig verstelbare bestuurdersstoel, een 800-volt architectuur, maximaal 350kW DC snelladen en V2L laden.

Bovendien krijgt de Ioniq 5 ook een geavanceerde HUD, parkeerhulp op afstand, interessante natuurontspanningsgeluiden, een snel en responsief infotainmentscherm en een cool uitziend gepixeld exterieurdesign.

Reden 5 om de Ioniq 5 te kopen – Garantie

Als toekomstige klant zul je dit deel van het artikel wellicht het meest waarderen omdat de Ioniq 5 wordt geleverd met een 10 jaar/100k mijl aandrijflijngarantie, wat een upgrade is ten opzichte van de 8 jaar garantie die je tegenwoordig bij de meeste EV’s aantreft. De basisgarantie van de Ioniq 5 is 5 jaar/60k mijl garantie, wat ook beter is dan de meeste EV’s die er zijn.

Reden om de Ioniq 5 niet te kopen – De concurrentie

Als de Ioniq 5 zou bestaan in een wereld waar de Tesla Model 3 niet bestond, zou ik aanraden om hem in een oogwenk te kopen. De Model 3 is echter sneller, wendbaarder, stuurt beter, is begeerlijker, heeft een geavanceerder adaptief cruisesysteem, komt met meer technologie, en stelt je in staat om Tesla’s supercharger netwerk te gebruiken.

  Is de Hyundai i30N een goede auto?

Hoewel de Ioniq 5 aantoonbaar comfortabeler is en meer ruimte biedt, is de Tesla Model 3 over het geheel genomen veel gemakkelijker om mee te leven.

FAQ Sectie

Hoe lang duurt de wachttijd voor de Hyundai Ioniq 5?

We hebben al gezegd dat de Ioniq 5 een enorm populaire auto is, wat betekent dat de beschikbaarheid misschien niet zo goed is als u zou willen. Volgens gerenommeerde bronnen bedraagt de wachtlijst voor een gloednieuwe Ioniq 5 ongeveer 8-12 maanden, maar deze kan in bepaalde situaties ook worden verlengd tot 18 maanden.

Dit is een lange wachttijd voor een auto die high-end technologie belooft, aangezien veel aankomende EV’s in de komende anderhalf jaar waarschijnlijk beter zullen zijn.

Wat is het beste Hyundai Ioniq 5-model om te kopen?

Het beste Hyundai Ioniq 5-model is waarschijnlijk de middenklasse SEL met een grotere 77 kWh-batterij en een configuratie met één motor die maximaal 303 mijl op een volle lading kan afleggen. Met een Ioniq 5 met twee motoren krijgt u meer vermogen, maar dat kost u veel meer geld en uw maximale actieradius wordt kleiner.

Is de Hyundai Ioniq 5 de moeite waard?

Ja. De Hyundai Ioniq 5 is echt een concurrerende auto, want hij biedt een geweldige allround ervaring voor zowel gezinnen als individuen. Met een mooi uiterlijk, veel actieradius en geweldige technologie is de Ioniq 5 zeker de moeite waard.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts