Alfa Romeo Giulia betrouwbaarheid

De Alfa Romeo Giulia is een compacte executive auto die in 2015 werd gelanceerd. De auto is een concurrent van Duitse autofabrikanten als BMW en Audi. De Giulia is een van de in massa geproduceerde Alfa Romeo’s en het is een van de meest betrouwbare Alfa Romeo auto’s.

Alfa Romeo staat bekend om het maken van sportwagens, maar de Giulia is eigenlijk een vrij betrouwbare sedan. De auto wordt aangedreven door een 2.0 L benzinemotor of een 2.2 L dieselmotor. De Quadrifoglio editie van de auto is het performance model en deze heeft een supersnelle 2.9 L turbocharged V6 motor.

Betrouwbaarheid

In het verleden hadden Alfa’s een slechte reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en hadden ze veel gerapporteerde problemen. Ze richtten zich alleen op het maken van snelle auto’s met hoge prestaties, in plaats van veilige dagelijkse ritten. De Giulia is echter een verandering van tempo. De auto heeft een 4.0 van de 5.0 beoordeling van Carbuyer, maar hij blijft nog steeds achter op het gebied van betrouwbaarheid.

Over het geheel genomen is de Giulia gemiddeld als het gaat om betrouwbaarheid. Er zijn genoeg problemen met de auto gemeld, maar de hoge prestaties en het weggedrag overschaduwen de betrouwbaarheidsfactoren.

Onderhoud

Het onderhoud van deze auto’s is altijd duur geweest. De Giulia heeft 4 jaar garantie, maar de gebruikskosten zijn hoog. Je moet nog steeds betalen voor kleine dingen zoals bougies, die ongeveer $ 1.500 kosten, evenals olie verversen die ongeveer $ 250 kosten en andere kleine dingen die kunnen optellen.

  Alfa Romeo Stelvio betrouwbaarheid

Veiligheid

De Giulia scoort goed als het op veiligheid aankomt. De crashveiligheidstests van IIHS en Euro NCAP geven hem een zeer goede beoordeling. De auto heeft veel veiligheidsvoorzieningen zoals Forward Collision Warning, airbags, voetgangersdetectie, cruise control lane departure warning, en automatische noodrem.

FAQ over Alfa Romeo Giulia

Is Alfa Romeo Giulia een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

Alfa Romeo Giulia is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Alfa Romeo Giulia?

Alfa Romeo Giulia is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Auto’s

Wat is het vermogen van een Alfa Romeo Giulia en heeft hij een turbo?

De Alfa Romeo Giulia heeft 280 pk en 306 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is Gasoline Direct Injection.

Hoeveel zitplaatsen in een Alfa Romeo Giulia?

De Alfa Romeo Giulia heeft 5 zitplaatsen.

Welk type wielen heeft het?

Alfa Romeo Giulia heeft 17 X 7.5 inches Aluminium Voorwielen en 17 X 7.5 inches Aluminium Achterwielen.

Is Alfa Romeo Giulia duur in onderhoud?

De onderhoudskosten van de Alfa Romeo Giulia zijn vergelijkbaar met die van andere luxe auto’s. De prijs van onderdelen en arbeid kan echter hoger zijn dan gemiddeld. Als u geld wilt besparen, kunt u overwegen een gebruikte auto te kopen.

  Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Betrouwbaarheid

Wat is de snelste Alfa Romeo Giulietta?

De snelste Alfa Romeo Giulia is de Quadrifoglio, die een topsnelheid van 191 mph heeft. Deze auto werd uitgebracht in 2016.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts