Alles over 2023 Ford Explorer

2023 Ford Explorer

De Ford Explorer is een van de meest populaire Ford SUV’s op de markt en werd voor het eerst onthuld in 1990. Het werd eerst geïntroduceerd als een vervanging voor de Ford Bronco, maar ging door om de best verkochte compacte / middelgrote Ford Family SUV te worden. Voor het modeljaar 2023 gaat Ford de Explorer vernieuwen, maar de veranderingen zijn meer evolutionair dan revolutionair.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Ford Explorer, waar je op moet letten en wat je kunt verwachten. De motor palet gaat waarschijnlijk ongewijzigd blijven, wat geen slechte zaak is als alle motoren die worden geleverd met de Explorer zijn verfijnd, efficiënt, en voldoende krachtig.

De nieuwe Explorer heeft een bredere grille, opnieuw gevormde LED-koplampen, 21-inch nieuwe legeringen, bredere achterlichten, en de nieuwe Explorer belettering. Aan de binnenkant, de nieuwe Explorer krijgt een enorme 27-inch infotainment scherm dat het hele dashboard beslaat van de ene kant naar de andere en is waarschijnlijk het grootste scherm in een auto deze dagen.

Al met al, de rest van de Explorer blijft ongewijzigd, wat betekent dat de 2023 Explorer werd herontworpen om moderner, functioneler, en een stuk meer technologie-georiënteerd.

2023 Ford Explorer – De Aandrijflijn

De Ford Explorer motor line-up begint met de 4-cilinder 2.3L EcoBoost motor die 300pk en 310lb-ft koppel biedt. De volgende motor in de line-up is de 3.0L twin-turbocharged V6-motor met 400pk en 415lb-ft koppel voor het Explorer ST-model. Beide motoren zijn gekoppeld aan de vertrouwde 10-versnellingsbak die naadloos schakelt.

  Is de Ford Maverick een goede auto?

U kunt verwachten dat de EcoBoost 4-cilinder Explorer tot 20MPG terug te keren in de stad, 27MPG op de snelweg, en 23MPG gecombineerd. De ST Explorer kan terugkeren 18MPG in de stad, 24MPG op de snelweg, en 20MPG gecombineerd. U kunt ook de Explorer 3.0L V6 Hybrid met de V6 motor gekoppeld aan een elektrische motor die 457pk gecombineerd en 608lb-ft koppel biedt.

De PHEV versie kan terugkeren tot 81MPG gecombineerd, dat is heel wat voor een SUV zo groot als deze. Al met al, de Ford Explorer biedt adequate motoren met meer dan genoeg vermogen en met relatief fatsoenlijke MPG resultaten.

2023 Ford Explorer – Ontwerp en rijden

Zoals vermeld in het begin, verschilt de 2023 Explorer van de 2022 Explorer vooral in de design afdeling, want hij krijgt nu nieuwe koplampen en achterlichten, een meer commanderende grille, en de nieuwe Ford Explorer belettering op de achterkant. Het gigantische 27-inch infotainmentscherm herbergt alles, wat zowel een goede als een slechte zaak is, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

De rijervaring met de Explorer is altijd meer dan voldoende geweest. De Explorer is ook een relatief goed rijdende SUV en dat is mede de reden waarom de Amerikaanse politie al lange tijd gebruik maakt van Explorer-modellen. Al met al is de Explorer een comfortabele en ontspannende auto om in te reizen, ongeacht de motor.

  Veel voorkomende Ford Edge EcoBoost motorproblemen

2023 Ford Explorer – Betrouwbaarheid en gemeenschappelijke problemen

De Ford Explorer is een fatsoenlijk betrouwbare SUV ook dat is waarom J.D. Power geeft het een 81/100 rating die wordt beschouwd als geweldig. Echter, velen hebben gezegd dat de Explorer kan lijden aan een hele reeks van problemen, vooral als je niet goed genoeg onderhouden.

De Explorer line-up heeft de neiging om te lijden aan bepaalde transmissie-gerelateerde problemen, zoals horten en stoten, problemen met het exterieur, zoals de verf, problemen met de verwarming, vacuüm lekken, en problemen met de plastic inlaatspruitstuk.

2023 Ford Explorer – Waarde en bruikbaarheid

Prijzen zijn nog niet volledig onthuld voor de 2023 Explorer, maar er wordt gezegd dat de nieuwe Explorer waarschijnlijk ergens rond de $ 35.000 zal beginnen voor het instapmodel. Het ST-model zou rond de $ 55.000 moeten kosten, terwijl het PHEV-model rond de $ 50.000 zou moeten kosten.

Praktisch is uitstekend als de Explorer kan zitten tot 7 personen op een moment, terwijl nog steeds fatsoenlijke laadruimte in de rug. Met grote zichtbaarheid, gemakkelijke toegang, en vele assistentie functies, de nieuwe 2023 Explorer is zo gemakkelijk om mee te leven als het ooit was, dat is waarom het is altijd zo populair bij veel gezinnen over de hele VS.

FAQ Sectie

Is de 2023 Ford Explorer beter dan de 2022 Explorer?

Als u de 2023 Explorer wilt kopen, zult u even moeten wachten omdat deze echt populair zijn. Als u daarentegen een 2022 Explorer wilt, zult u voor een gebruikt exemplaar moeten gaan, wat vaak de betere keuze kan zijn als u daarbij wat geld wilt besparen. De verschillen tussen de 2023 en de 2022 Explorer zijn marginaal, maar genoeg om de upgrade te maken.

  Veel voorkomende 4.6 Ford motor problemen

Het nieuwe scherm en de vernieuwde lichten maken de Explorer wel een stuk moderner, wat de meeste mensen tegenwoordig willen van gloednieuwe auto’s. De 2022 is echter ook een geweldige auto en wordt waarschijnlijk in elke iteratie een stuk goedkoper.

Is de 2023 Ford Explorer te koop?

De 2023 Ford Explorer is nog niet officieel te koop, maar Ford laat u hem wel pre-orderen bij een van hun dealers. U moet dan wel een aanbetaling doen die later wordt

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts