Alles over 2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

De Ford Maverick is een van de nieuwste trucks in de Ford line-up, want hij kwam pas twee jaar geleden uit. De Maverick was meteen een grote hit omdat de vanafprijs minder dan 20.000 dollar bedroeg. Tegenwoordig probeert Ford de Maverick nog verleidelijker te maken door hem een gloednieuwe uitrusting te geven met de naam “Ford Maverick Tremor Off-Road Package”.

Dit pakket moet ervoor zorgen dat de Maverick zowel op de weg als in het terrein kan wedijveren met vrachtwagens als de Ford Bronco Sport. Het Tremor-pakket krijgt een herziene styling van het exterieur met betere bescherming en sterkere banden, een iets hogere rijhoogte, nieuwe Trail Control-software die is ontworpen om te werken als een off-road versie van het cruisecontrolesysteem, en een unieke ophanging.

Een geheel nieuw AWD-systeem maakt zijn debuut met de Maverick en is een differentieelblokkeringssysteem met dubbele koppeling dat het koppel naar elk afzonderlijk achterwiel kan sturen. Dit bevordert een consistentere tractie en maakt de Maverick beter bruikbaar in de sneeuw en op het terrein.

Al met al blijkt de nieuwe Tremor Maverick nu al een zeer populaire auto te zijn bij nieuwe en bestaande Ford Maverick-eigenaren. Wil je alles weten over het 2023 Ford Maverick Tremor Off-Road pakket, lees dan zeker dit artikel!

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – De aandrijflijn

De Ford Maverick Tremor off-road pakket is alleen beschikbaar voor Maverick turbo motoren, wat betekent dat hybride modellen zijn niet van plan om deze behandeling te krijgen. Dit betekent dat het Tremor off-road pakket alleen beschikbaar is voor de 2.0L 4-cilinder motor met 250pk en 277lb-ft koppel.

  Veel voorkomende problemen met de Ford Escape

Deze motor is gekoppeld aan een herziene automatische 8-versnellingsbak met verbeterde koeling en zorgt ervoor dat de Maverick in ongeveer 7 seconden van 0 naar 100 km/u kan rijden, wat geen slecht tempo is als je bedenkt dat dit het instapmodel van Ford is. Het EPA-verbruik is vastgesteld op 22 MPG in de stad, 29 MPG op de snelweg en 25 MPG gecombineerd.

De grootste nieuwe toevoeging is waarschijnlijk het nieuwe AWD-systeem dat vooral bekend staat om de nieuwe Ford Bronco tot een echt goede off-road SUV te maken. Met een centimeter extra rijhoogte krijgt de Maverick Tremor ook vijf nieuwe rijmodi die de prestaties van deze mechanica veranderen voor beter off-road rijden.

Al met al voegt het Tremor-pakket niets toe aan de bestaande Ford Maverick aandrijflijn en is het nog niet beschikbaar voor hybride modellen. Ford heeft nog niets gezegd over het beschikbaar komen van dit pakket voor hybride modellen, maar dat is volgens recente berichten niet helemaal van de baan.

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – Ontwerp en rijden

Het 2023 Ford Maverick Tremor Off-road pakket is bedoeld om de bestaande Ford Maverick beter te maken in het aanpakken van obstakels, zowel op off-road paden als in besneeuwde omgevingen. Het Tremor-pakket bestaat al een tijdje op de grotere pick-ups van Ford en komt nu alleen beschikbaar voor het kleinere Maverick-model.

De design-upgrades omvatten een unieke grille, zwart gemaakte emblemen, 17-inch wielen die alleen voor de Tremor gelden en een hele reeks oranje accenten aan de binnen- en buitenkant van de truck. Wat de uitrustingsniveaus betreft, wordt de Tremor alleen aangeboden bovenop de XLT- en Lariat-pakketten.

  Ford Bronco betrouwbaarheid

De eerder genoemde rijmodi maken de Maverick Tremor veel consistenter tijdens het remmen en accelereren, wat de off-road prestaties ten goede komt. Op de weg zult u zich niet anders voelen en dat maakt dit pakket zo verleidelijk. Het helpt u off-road, maar het belemmert de algehele rijkwaliteit op de weg niet.

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – Prijzen en opties

De 2023 Ford Maverick met een Tremor pakket in XLT trim zou u rond de 28.000 dollar moeten kosten. Het Tremor-pakket is echter niet zomaar een pakket, maar bestaat uit twee afzonderlijke pakketten. Het eerste is het 3.400 dollar pakket dat u alle mechanische voordelen biedt, zoals AWD, extra koeling en al het andere.

Bovenop dat pakket, kunt u ook 2.000 dollar betalen voor alle cosmetische upgrades waaronder alle oranje accenten en de 17-inch wielen. Dit betekent dat je alles krijgt voor 5.500 dollar, wat geen slechte deal is als je bedenkt dat je een veel capabelere terreinauto krijgt.

En omdat de Maverick Tremor al wordt geleverd met een betere motor en mid-spec of top-spec uitvoeringen, hoeft u niets extra’s uit te geven om hem goed uit te rusten.

FAQ

Wanneer kan ik de Ford Maverick Tremor kopen?

De 2023 Ford Maverick met een Tremor-pakket kan in september 2023 worden besteld, terwijl de productie waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2022 begint. De meeste klanten zullen tot 2023 moeten wachten voordat ze de Maverick Tremor in handen krijgen.

  Ford Mustang Betrouwbaarheid

We moeten ook in gedachten houden dat sommige Ford-dealers berucht zijn voor regelrechte belachelijke opslagen op nieuwe Ford-trucks met een hoge vraag, wat betekent dat sommigen een grote som geld zullen moeten betalen bovenop de vraagprijs voor de Maverick Tremor.

Is de 2023 Ford Maverick Tremor de moeite waard?

De Ford Maverick op zich is het waard, want het is een van de beste trucks die je tegenwoordig kunt kopen vanuit een waardeperspectief. Tuurlijk, de Tremor pakket is niet goedkoop, maar zelden een optionele pakketten deze dagen geeft je dingen als een gloednieuwe AWD-systeem, gloednieuwe vering, en opgewaardeerde transmissie.

Feit is dat de Maverick Tremor gemakkelijk een apart model had kunnen zijn, maar Ford besloot er slechts een upgrade van te maken. Met alle toegevoegde terreinvaardigheden is de Maverick Tremor nu een geweldige dagelijkse bestuurder die zowel op de weg als in het terrein kan rijden zonder zich zorgen te maken dat hij vast komt te zitten.

Hoe populair is de Ford Maverick?

Geloof het of niet, maar de Ford Maverick is momenteel een van de populairste auto’s in de VS en een van de meest succesvolle nieuwe automodellen die Ford ooit heeft gemaakt. Ford is erin geslaagd om meer dan 30.000 exemplaren te verkopen sinds de Maverick op de markt kwam.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts