Alles over 2023 Ford Super Duty

2023 Ford Super Duty

Ford Super Duty F-Series trucks zijn altijd een mix geweest van werk en plezier, omdat ze in staat zijn een enorm gewicht te slepen en te vervoeren, maar ook zijn uitgerust met alle voorzieningen die je van een moderne auto zou verwachten. Als zodanig zijn de nieuwe 2023 Ford Super Duty trucks slechts een uitbreiding van die filosofie met bepaalde toegevoegde functionaliteit.

In dit artikel vertellen we je alles over 2023 Ford Super Duty trucks, wat er nieuw is en waarom je er een zou moeten overwegen. Allereerst omvatten 2023 Ford Super Duty trucks de F250 serie trucks, de F350 serie trucks en de F450 serie trucks. Ze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde platform, maar zijn verschillend als het gaat om slepen, vervoeren en lading configuraties.

De update voor 2023 omvat een nieuwe vormgeving van de buitenkant en een opgefrist interieur. Nieuwe motoren maken ook hun debuut met 2023 Super Duty trucks, en nieuwe technologie zoals trailer-assist, onboard generatoren, een HUD, en een 5G draadloze internet connectiviteit functie.

Nu gaan we diep in op alles wat nieuw is voor de 2023 Ford Super Duty line-up. Als dat iets is dat je interesseert, blijf dan zeker hangen en lees dit artikel!

2023 Ford Super Duty – Nieuwe motoren

De Ford Super Duty serie van vrachtwagens is altijd bekend geweest om zijn betrouwbare en sterke motoren die bestand zijn tegen het vervoeren en slepen van serieus gewicht. Voor de 2023 line-up is de 6.8L V8 benzinemotor de nieuwe standaard. Ford onthulde niet of deze motor sterker is dan die in de 2022 line-up, maar ze gaven wel een hint dat de nieuwe motor over de hele linie capabeler zal zijn.

  Is de Ford Mustang Ecoboost een goede auto?

Deze motor is gekoppeld aan een 10-traps Ford-transmissie zoals bij alle andere Super Duty-motoren het geval is. De 7.3L gas V8 krijgt een gloednieuwe luchtinlaat en een ECU-tune om het vermogen iets op te krikken. De Power Stroke diesel 6.7L V8 motor is nog steeds de ster van de line-up en wordt waarschijnlijk de meest populaire motor van allemaal, vooral omdat hij ook een vermogen bump krijgt.

De Power Stroke krijgt naar verluidt een nieuwe turbocompressor, een herzien uitlaatspruitstuk en een vernieuwde afstelling. Alle XLT-modellen en hoger krijgen nu standaard AWD en Ford zegt dat de F-Serie Super Duty dieselvarianten de krachtigste diesel Super Duty trucks op de markt zullen zijn.

2023 Ford Super Duty – De technologie

Lang voorbij zijn de dagen van barebone F-Series trucks, want ze zijn nu leverbaar met alles wat je in 2022 van een personenauto mag verwachten. Ford heeft echt een nummer op de 2023 Super Duty line-up als alle Super Duty trucks gaan nu krijgen een overvloed aan technologie-upgrades die deze werkpaard trucks zal voelen als space shuttles.

Allereerst krijgen alle Super Duty-trucks nu een 5G-netwerkverbinding die de prestaties van het infotainmentsysteem een boost geeft en waarmee 10 apparaten verbinding kunnen maken via de WiFi-hotspot. Alle Super Duty trucks krijgen ook een fatsoenlijke 2.0kW onboard generator evenals een head-up display dat tot de 2023 line-up op geen enkele Super Duty truck aanwezig was.

  Ford Focus ST Betrouwbaarheid

U krijgt ook een hele reeks hulpfuncties, zoals de nieuwe trailerhulp, adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-functionaliteit, lane-keep assist, noodremmen achter en voor, een bedweegschaal aan boord, dodehoekbewaking, een 360-gradencamera en een heleboel softwareoplossingen die zijn ontworpen om u te helpen met alles waarvoor u uw Super Duty gebruikt.

2023 Ford Super Duty – Interieur en exterieur ontwerp

De 2023 Ford Super Duty line-up vernieuwt ook het exterieur design dat nu een veel schonere look heeft die probeert zo samenhangend mogelijk te zijn. De duidelijkste verandering is het ontwerp van de koplampen, die nu slanker en slanker zijn. De voorgrille is vereenvoudigd met schoner ogende lijnen, terwijl ook de achterzijde een meer minimalistische ontwerpaanpak heeft gekregen.

Het interieur heeft ook een paar belangrijke wijzigingen ondergaan, zoals de toevoeging van de HUD, een veel groter 12″ centraal infotainmentscherm en een aanpasbaar 12″ display van het metercluster. Vier USB-poorten en een beschikbaar draadloos oplaadstation zorgen voor al uw oplaadbehoeften in de Super Duty-serie.

Nieuwe stoelen met maximale rugleuning zijn beter gestoffeerd en comfortabeler om te slapen, een knallend 640W Bang & Olufsen surround sound systeem, en een Alexa ingebouwde assistent met een gratis abonnement voor de eerste drie jaar van gebruik.

FAQ

Zijn de 2023 Ford Super Duty trucks beter dan de 2022 Super Duty trucks?

De 2023 Super Duty line-up presenteert een hele reeks upgrades waardoor het hele gamma coherenter en objectief beter lijkt dan de 2022 line-up. Met al deze toevoegingen is de Super Duty-reeks veel capabeler en prettiger om mee te leven, wat een goede zaak is voor wie er veel kilometers mee maakt.

  Alles over Ford F150 schakelstang problemen

Het is nu veel gemakkelijker om met een aanhanger te leven, omdat de nieuwe aanhangerhulp en de 360-gradencamera veel helpen. Al met al is de 2023 Super Duty line-up inderdaad beter dan de 2022 line-up.

Hoeveel moeten 2023 Ford Super Duty trucks kosten?

U kunt ongeveer 43.500 dollar verwachten voor het instapmodel XL en bijna 100.000 dollar voor het topmodel Super Duty Limited. De Lariat-uitvoering kost ongeveer 56.000 dollar, de King Ranch kost ongeveer 73.000 dollar en de XLT kost ongeveer 49.000 dollar. De F250 is de goedkoopste, terwijl de F450 begrijpelijkerwijs het duurste model is.

Wanneer kan ik de 2023 Ford Super Duty bestellen?

Ford heeft onthuld dat je de nieuwe Ford Super Duty serie trucks op 27 oktober 2022 kunt bestellen terwijl de meeste klanten deze nieuwe trucks begin 2023 in handen krijgen. U kunt verwachten dat u voor deze trucks een hoge prijs betaalt zodra ze bij de dealers staan, want gebruikte exemplaren zullen erg schaars en gewild zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts