Alles over 2023 Hyundai IONIQ 6

2023 Hyundai IONIQ 6

Hyundai is een van de meest opwindende ELECTRIC CAR automakers van dit moment, omdat hun Ioniq serie er echt goed uitziet en ongelooflijk bruikbaar is. Hyundai zegt dat het bereid is om meer dan 60 miljard dollar te investeren in de elektrificatie van zijn auto’s, wat in de toekomst een aantal fantastische elektrische auto’s zal opleveren.

Het volgende grote ding met een Hyundai-badge is de Hyundai Ioniq 6 uit 2023. Deze strak ogende sportcoupé grand tourer gaat zeker een grote klapper maken als hij eindelijk op straat komt. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Hyundai Ioniq 6, waaronder elektrische carerything over de aandrijflijn, het ontwerp, de rijervaring, potentiële betrouwbaarheid, bruikbaarheid en waarde onder andere.

De Ioniq 6 gaat zijn onderbouw delen met de bestaande Ioniq 5 met een paar tweaks om hem competitiever en specialer te maken. Met zo’n geweldig ontwerp heeft Hyundai niet alleen gezorgd voor een indrukwekkend uiterlijk, maar ook voor een ongelooflijk glad aerodynamisch profiel, waardoor de Ioniq 6 een van de meest aerodynamische auto’s is die er bestaan.

Dat komt de actieradius, de geluidsisolatie en de prestaties ten goede, allemaal belangrijk voor een sportieve grand tourer. Hij gaat meer kosten dan de Ioniq 5 en is minder praktisch, maar dat is de prijs die je moet betalen voor zo’n mooi uiterlijk.

Hyundai Ioniq 6 – De aandrijflijn

De Ioniq 6 heeft twee verschillende accuformaten, de kleinere is de 53kWh accu terwijl de grotere 77kWh is. De kleinere batterij is goed voor ongeveer 225 mijl op een volle lading, terwijl het 77kWh model in staat zou moeten zijn om dichter bij 370 mijl te komen, wat zeker een verbazingwekkend getal is. De Ioniq 6 is verkrijgbaar als FWD of AWD auto, terwijl het vermogen van het topmodel 325 pk bedraagt.

  Is de Hyundai Elantra een goede auto?

Howelectric carer, het lijkt erop dat de Ioniq 6 ook beschikbaar zal zijn in Hyundai’s sportieve “N” vorm waardoor hij de aandrijflijn krijgt die nu beschikbaar is bij de Kia ELECTRIC CAR6 GT met meer dan 500pk. Snelle gelijkstroomlading is berekend op 350 kW, wat genoeg is om de batterij in minder dan 20 minuten van 29% tot 80% op te laden. Met slechts 10 minuten opladen kunt u meer dan 100 mijl afleggen.

Langzaam AC laden duurt tussen de 6 en 9 uur. Al met al wordt de Ioniq 6 zeker een zeer competitieve auto omdat hij een zeer competitief platform krijgt.

Hyundai Ioniq 6 – Ontwerp en rijden

Het meest aantrekkelijke aspect van de Hyundai Ioniq 6 is waarschijnlijk het design, dat zowel aan de toekomst als aan het verleden is ontleend. Met zijn geweldige aflopende daklijn die doet denken aan de originele Mercedes CLS, ademt de Ioniq 6 elegantie, futurisme en het verleden in één product dat er perfect uitziet. Het interieur is minimalistisch, maar echt goed ingericht met geweldige ergonomie en veel techniek.

De rijervaring is aanzienlijk anders dan die van de Ioniq 5 waarop hij is gebaseerd. Een lager zwaartepunt in combinatie met een ongelooflijk gladde luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 betekent dat de Ioniq 6 door de lucht snijdt als een mes door boter. Het N-model wordt waarschijnlijk het meest dynamische Hyundai-model dat u kunt kopen.

  Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Hyundai Ioniq 6 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De Hyundai Ioniq 6 is nog niet uit, wat betekent dat we niet goed kunnen peilen of het een betrouwbare auto is of niet. Als we uitgaan van de Ioniq 5, kan de Ioniq 6 mogelijk problemen ondervinden met de remmen en de stuurinrichting.

Over de Hyundai Ioniq 6 zijn op dit moment simpelweg geen berichten. We zullen een jaar of twee moeten wachten voordat we kunnen beoordelen of de Ioniq een betrouwbare auto is of niet.

Hyundai Ioniq 6 – Waarde en bruikbaarheid

De vanafprijs van de Ioniq 6 zal waarschijnlijk ergens tussen de $45.000 en $55.000 liggen, wat een forse prijs is voor een Hyundai, maar dit is geen gewone Hyundai. De Ioniq 6 lijkt veel belangstelling te hebben gewekt en daarom zal hij zijn waarde waarschijnlijk goed behouden, tenminste voordat de markt volledig verzadigd raakt, wat waarschijnlijk pas over een paar jaar zal gebeuren.

De praktische bruikbaarheid kan een vraagteken zijn vanwege de agressief aflopende daklijn, die zeker ten koste gaat van de hoofdruimte achterin. Maar Hyundai zegt dat ze hun best hebben gedaan om de binnenruimte zo goed mogelijk te beheren, dus het zal wel meevallen.

FAQ Sectie

Wanneer is de Hyundai Ioniq 6 te koop?

De verkoop van de Ioniq 6 staat gepland voor begin 2023, wat betekent dat we hem voor het einde van het eerste kwartaal van 2023 op de weg zouden moeten kunnen zien. Zeker, de Ioniq 6 marktintroductie werd een paar keer vertraagd door allerlei verstoringen die de wereldeconomie dezer dagen teisteren, maar begin 2023 is waarschijnlijk het moment.

  Hyundai i10 vs VW Up - Wat is beter?

We kunnen verwachten dat de Ioniq 6 heel goed zal verkopen, want hij biedt echt iets nieuws en iets speciaals voor de ELECTRIC CAR-markt, net zoals de Ioniq 5 dat deed. Met zo’n cool uiterlijk en opwindende rijdynamiek wordt de Ioniq 6 ongetwijfeld een hit.

Welke auto’s concurreren met de Hyundai Ioniq 6?

De Hyundai Ioniq 6 zal waarschijnlijk concurreren met de BMW i4, de Tesla Model 3, de Volkswagen ID. AERO, en de Polestar 2. De BMW i4 moet zijn belangrijkste concurrent zijn als het gaat om de rijervaring, terwijl de Model 3 zijn belangrijkste concurrent moet zijn als het gaat om populariteit, bereik en technologie.

De ID. AERO is altijd onlangs uitgebracht en het is ook echt een indrukwekkende auto. De Polestar 2 is al een tijdje uit, wat betekent dat we waarschijnlijk zullen zien dat hij de komende jaren wordt opgefrist.

Is de Hyundai Ioniq 6 beter dan de Ioniq 5?

De Hyundai Ioniq 6 is zeker anders dan de Ioniq 5 omdat hij een heel andere benadering van design en rijden biedt. De Ioniq 5 zou nog steeds de betere gezinsauto van de twee kunnen blijven, maar de Ioniq 5 heeft een grotere actieradius, ziet er beter uit, heeft nieuwere technologie en is de comfortabelste van de twee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts