Alles over 2023 Hyundai Palisade

2023 Hyundai Palisade

De nieuwe 2023 Hyundai is nieuw, maar niet gloednieuw, wat betekent dat het meestal een carry-over model is met slechts minimale veranderingen. De eerste verandering is de prijs, want vrijwel alle 2023 auto’s hebben de neiging om meer te kosten in vergelijking met 2022 auto’s als gevolg van de wereldwijde inflatie en supply chain problemen. Hoe dan ook, Hyundai introduceerde een gloednieuwe uitvoering voor het 2023-model.

Het nieuwe uitrustingsniveau voor de 2023 Hyundai Palisade heet de “XRT” en voegt een zwart exterieur sierpakket, nieuwe 20-inch wielen en donkere dakrails toe naast andere minimale styling veranderingen. Naast deze toevoegingen blijft de 2023 Hyundai Palisades ongewijzigd ten opzichte van het 2022 model. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Hyundai Palisade, dus blijf hangen en kom erachter!

Wat de aandrijflijnen betreft, krijgt de Palisade vrij krachtige en toch redelijk efficiënte en geavanceerde motoren. Het exterieurontwerp is toepasselijk “veramerikaniseerd”, wat betekent dat hij er enorm, doosachtig en bevelend uitziet. Het interieur is mooi ingedeeld met grote schermen, gebruiksvriendelijke bedieningselementen en mooie materialen.

De betrouwbaarheid is ook erg goed, maar er zijn enkele problemen die we in dit artikel zullen noemen. Qua waarde is de Palisade een van de goedkoopste full-size SUV’s op de markt. De praktische kant is ook geweldig, want de Palisade biedt een gigantische zitruimte met maximaal 7 zitplaatsen, zonder opofferingen te doen als het gaat om kofferbakruimte.

2023 Hyundai Palisade – De aandrijflijn

De 2023 Hyundai Palisade biedt een 3.8L direct ingespoten 6-cilinder motor die een flinke 295pk en 216lb-ft koppel biedt. Deze motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen die naadloos schakelt. U kunt de Palisade kopen met FWD of AWD, maar ik raad sterk aan om voor AWD te kiezen, want dit is tenslotte een full-size SUV.

  Hyundai Veracruz Betrouwbaarheid

Wat de efficiency betreft, kunt u van de Palisade ongeveer 19 MPG in de stad en 25 MPG op de snelweg verwachten, wat behoorlijk is voor zijn motorgrootte en algemene gewicht. De Palisade wordt ook aangeboden met een kleinere 2.2L 4-cilinder motor in andere markten, terwijl er nergens dieselmotoren beschikbaar zijn.

De 3.8L 6-cilinder is de grootste motor die Hyundai momenteel aanbiedt en is ook te vinden in de vorige Hyundai Equus en bepaalde Genesis modellen. Het is een motor met natuurlijke aanzuiging, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is, wat betekent dat hij een zeer soepele en lineaire powerband biedt.

2023 Hyundai Palisade – Ontwerp en rijden

De 2023 Palisade blijft ongewijzigd ten opzichte van het 2022 model, met uitzondering van het nieuwe uitrustingsniveau dat een wat meer doelgerichte en sportieve uitstraling heeft. Dat is geen slechte zaak, want de 2023 Palisade ziet er echt gezaghebbend uit op de weg, net als alle andere grote SUV’s die te koop zijn. Het interieur is mooi ingedeeld en krijgt alles wat je van een 2023 familie-SUV mag verwachten.

De rijervaring is niets om over op te scheppen, want dit is tenslotte een full-size SUV. Als zodanig voel je wel het gewicht tijdens het nemen van bochten en de Palisade voelt vrij bootachtig aan om te rijden. Hoe dan ook, hij voelt stabiel en veilig en dat is precies het gevoel dat je wilt van een full-size SUV.

  Is de Hyundai ix20 een goede auto?

2023 Hyundai Palisade – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de 2023 Hyundai Palisade betrouwbaarder dan de meeste middelgrote en grote SUV’s, maar niet zo goed als zijn kleinere broers, de Santa Fe en de Tucson. Sommige problemen blijven opduiken, maar de meeste worden geassocieerd met minder-dan-ideale onderhoud en hogere kilometerstand exemplaren van eerdere modellen.

De meest voorkomende problemen zijn klachten over een te luide motor, wat waarschijnlijk komt doordat de motor het meeste vermogen bovenin produceert omdat het geen turbomotor is. Andere problemen houden verband met bepaalde geavanceerde rijhulpsystemen die te assertief zijn, de elektronica in de auto en mogelijk kleinere uitrustingen.

2023 Hyundai Palisade – Waarde en bruikbaarheid

U kunt verwachten dat u rond de $ 35.000 betaalt voor de 2023 Palisade, terwijl zeer gespecificeerde exemplaren tot $ 50.000 kunnen oplopen. Er zijn echt niet veel concurrerende SUV’s in deze prijsklasse, waardoor de Palisade een waardige overweging is. Gebruikte modellen van vóór 2023 kunnen voor een behoorlijke korting worden gekocht, wat ook een goed idee is, want deze zijn redelijk gelijk.

Met maximaal drie rijen zitplaatsen, een grote kofferbak en een geweldig zicht rondom is de Palisade ook een echt praktische auto. Hij krijgt een hele reeks gezinsvriendelijke functies die hem perfect maken voor gezinsgebruik.

FAQ

Is de Hyundai Palisade hetzelfde als de Kia Telluride?

De Hyundai Palisade en de Kia Telluride delen de meeste onderdelen met elkaar, maar er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de twee. De Telluride is een iets grotere SUV met meer ruimte in de kofferbak en op de achterbank door zijn boxier ontwerp. Het prijsverschil is meestal marginaal en zal waarschijnlijk niet belangrijk zijn voor de meeste kopers.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Santa Fe

Al met al zijn ze min of meer gelijk, maar het ontwerp speelt een grote rol in het onderscheid tussen deze twee modellen. De Telluride is de meest gedrongen grote SUV, terwijl de Palisade iets rondere randen heeft, maar nog steeds vrij gedrongen is.

Is de Hyundai Palisade een luxe auto?

Een full-size SUV is een luxesegment op zich, wat betekent dat deze SUV’s meestal gekocht worden door mensen met een hoger netto-inkomen. Er zijn echter niveaus in dit spel en hoewel de Palisade een echt goede auto is, kan hij niet eens in de buurt komen van auto’s als de Range Rover, de BMW X7 of de Mercedes GLS.

Ook al krijgt de Palisade veel luxe uitrusting, het is lang niet genoeg om daarmee vergeleken te worden. Dat is ook te verwachten, aangezien echte luxe full-size SUV’s soms het dubbele kosten.

Is de Hyundai Palisade een goede terreinwagen?

Een AWD Hyundai Palisade kan licht off-road rijden en heeft geen problemen om effectief te zijn op grindwegen en slechte wegen. Het is echter geen off-road SUV en is ook nooit als zodanig gepresenteerd. Het is in de eerste plaats een familie-SUV en al het andere komt later.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts