Alles over 2023 Mercedes-AMG SL63

2023 Mercedes-AMG SL63

De Mercedes SL-klasse is een van de oudste Mercedes-modellen die teruggaat tot het midden van de jaren vijftig met de 190 SL, het allereerste SL-model dat uitkwam. Sindsdien was Mercedes bezig met het maken van het ene SL-model na het andere tot 2016 toen ze de SL stopzetten vanwege een gebrek aan marktvraag. Mercedes bracht de SL echter terug als het enige AMG-model voor het modeljaar 2023.

Dit betekent dat de nieuwe SL het enige AMG-product is dat prestaties, wendbaarheid en opwinding omarmt. De SL 63 AMG is de bovenkant van de voedselketen en dat betekent veel vermogen, veel koppel en veel dollars. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Mercedes-AMG SL63 en waarom je er een zou moeten overwegen als je volgende aankoop.

De SL63 is alleen verkrijgbaar als softtop cabriolet en dat is de allereerste keer dat Mercedes dat deed. Ze deden dit om gewicht te besparen en om SL-kopers aan te moedigen de auto met het dak naar beneden te rijden. De SL63 krijgt de vertrouwde 4.0L BiTurbo V8 met veel vermogen en een Mercedes 4MATIC AWD-systeem voor een optimale vermogensafgifte.

Qua design ziet de SL63 er zeer aantrekkelijk en exotisch uit. Hij is zeker niet goedkoop, maar dat is te verwachten van een auto met zoveel vermogen als de SL63. Het is een strikte tweezitter, wat betekent dat het niet de beste gezinsauto is die er is.

2023 Mercedes-AMG SL63 – De aandrijflijn

De Mercedes SL63 wordt geleverd met een bekende 4.0L BiTurbo V8 die 577pk en 590lb-ft aan koppel biedt. Deze motor is in staat om de SL63 in slechts 3,5 seconden van 0 naar 60 km/u te stuwen, terwijl de topsnelheid beperkt is tot 155 km/u. Deze motor is gekoppeld aan een Mercedes 9-versnellingsbak met koppelomvormer die naadloos schakelt.

  Wat betekent AMG bij Mercedes?

Het EPA-verbruik bedraagt 16 MPG gecombineerd, 14 MPG in de stad en 21 MPG op de snelweg. De SL63 AMG is nu uitgerust met het door Mercedes ontwikkelde 4MATIC AWD-systeem, een primeur voor de SL-klasse in het algemeen. Al met al is de SL63 AMG een auto met een motor die alle AMG-fans kennen en liefhebben.

Gelukkig heeft Mercedes met de nieuwe SL niet de downsizing-route gevolgd zoals met de nieuwe C63, die letterlijk de helft van deze motor biedt. De aandrijflijn in de SL63 is dan ook een van de grootste feestjes, want hij biedt veel vermogen en klinkt geweldig.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Ontwerp en rijden

Qua design laat de nieuwe SL zich inspireren door het bestaande Mercedes-gamma, want de koplampen lijken op die van de nieuwe A-Klasse en de nieuwe CLS-Klasse. De SL63 is echter een Roadster, wat betekent dat hij net als de AMG GT Roadster een enorme motorkap heeft. Het interieur is ongeëvenaard, want de nieuwe SL krijgt de allernieuwste Mercedes-technologie.

Dat betekent een groot middenscherm met een ongelooflijk geavanceerde virtuele cockpit in combinatie met hoogwaardige materialen, AMG-stoelen en fantastische sfeerverlichting. De rijervaring is afgestemd op prestaties en dat is geen verrassing, maar de S63 behoudt nog steeds de kwaliteiten die u van een superieure Grand Tourer mag verwachten.

  Mercedes-Benz SL klasse betrouwbaarheid

Dat betekent dat de SL63 een vrij stijve ophanging krijgt, maar de demping is afgestemd om uw rug niet te breken. Zo kunt u het rijgevoel van de SL63 aanpassen met de vertrouwde Mercedes-technologie voor het selecteren van rijmodi, die nu even geavanceerd is als ooit tevoren en waarmee u vele parameters kunt wijzigen en de SL precies kunt instellen zoals u dat wilt.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De 2023 SL63 is nog veel te vers om goed te kunnen beoordelen hoe betrouwbaar hij is, wat betekent dat we nog een paar jaar zullen moeten wachten voordat we tot een volledige conclusie kunnen komen. Er zijn echter wel enkele problemen bekend met de 4.0L BiTurbo motor in de nieuwe SL63.

Deze omvatten problemen met de injectoren en mogelijk problemen met de turbo. Hoe dan ook, de 4.0L V8 kan de tand des tijds zonder problemen doorstaan als u er goed voor zorgt.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Waarde en gebruiksgemak

De vanafprijs van de nieuwe SL63 AMG ligt rond de 180.000 dollar en dat is een hele lading geld en een stuk meer dan de vorige SL. Maar dat is te verwachten, want de nieuwe SL is een compleet pakket. Hij krijgt de nieuwste technologie die Mercedes te bieden heeft, naast de beste luxe voorzieningen en de beste motor.

De praktische kant is zo slecht als maar kan, want de SL krijgt slechts twee zitplaatsen en een relatief grote kofferruimte. Het is geen auto gemaakt voor gezinnen, het is een auto die je in het weekend meeneemt om je goed te voelen.

  Welke Mercedes heeft een moonroof?

FAQ Sectie

Moet ik de 2023 Mercedes SL63 AMG kopen?

Als u van snelle 2-zitters houdt, zijn er echt niet veel auto’s die kunnen concurreren met de nieuwe SL63, want dit AMG-product is bedoeld voor wie een geweldige cruiser en een geweldige sportwagen wil kopen. Met zo’n geweldige motor zal de SL63 nooit saai aanvoelen en veel mensen zouden hem verkiezen boven de Porsche 911.

Als u echter veel waarde hecht aan praktische zaken en niet kunt leven met een 2-zitter, dan is de SL63 een harde dobber.

Waarom is de nieuwe Mercedes SL63 alleen verkrijgbaar als softtop?

Vroeger stond de Mercedes SL bekend om zijn hardtop cabrioletkap, omdat dat de betere keuze was. Nu biedt Mercedes de SL alleen nog met een softtop aan om gewicht te besparen en mensen aan te moedigen met het dak naar beneden te rijden.

Mercedes zegt ook dat de nieuwe softtop even stil is als de hardtop, maar niet zo complex of zwaar als de hardtop.

Is de nieuwe Mercedes SL63 beter dan de Porsche 911?

De Porsche 911 is (naar mijn mening) altijd veel beter geweest dan elk SL-model dat ooit is uitgekomen. Met de nieuwste SL63 zijn deze twee echter echt nek aan nek. De 911 is de meer dynamische auto en voelt veel meer geplant, vooral omdat het een RWD auto is en een stuk lichter.

Ik denk dat je aankoopbeslissing gebaseerd zal zijn op merkentrouw en hoe graag je een 4.0L BiTurbo AMG motor wilt hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts