Alles over 2023 Mercedes-Benz AMG C63

2023 Mercedes-Benz AMG C63

De Mercedes Benz AMG badge is altijd gereserveerd geweest voor de meest capabele en begerenswaardige Mercedes modellen die prestaties en luxe als geen ander combineren. De C63 kwam voor het eerst uit in 2007 en beschikt over een denderende 6.2L V8 die zo’n 450 pk leverde en algemeen wordt beschouwd als een van de best klinkende Mercedes-modellen aller tijden.

Dit werd het recept voor alle toekomstige C63-modellen, maar elke generatie verbeterde zich ten opzichte van de vorige. De vorige generatie C63 gebruikt een 4.0L BiTurbo V8 met meer dan 500 pk, maar de allernieuwste C63 is een heel ander type auto. Dus, als je alles wilt weten over de 2023 Mercedes-Benz AMG C63, blijf dan zeker even hangen om alles te weten te komen!

Om te beginnen is de nieuwe C63 AMG voorzien van een herziene versie van de motor die je normaal gesproken in het instapmodel van de AMG, de A45, aantreft. De C63 krijgt echter ook een elektrische aandrijflijn die het vermogen aanzienlijk verhoogt, maar het geluid mist dat we allemaal kennen en waar we van houden. De C63 weegt nu ook veel meer en is ook een auto met vierwielaandrijving.

Hij behoudt wel alle luxe en is groter en geavanceerder dan ooit. AMG-puristen zijn echter niet verkocht aan het idee van downsizing van een V8 naar een 4-cilinder hybride, want dat maakt de C63 in zijn geheel een heel andere propositie.

2023 Mercedes-Benz AMG C63 – De aandrijflijn

Zoals in het begin vermeld, beschikt de nieuwe C63 over een 2.0L 4-cilinder turbomotor die online heel wat controverses uitlokte. Deze motor levert 476 pk, wat nogal krankzinnig is voor een 2.0L 4-cilinder, maar dat is niet alles, want de nieuwe C63 AMG krijgt ook een elektromotor uit de belachelijke vierdeurs AMG GT, die nog eens 204 pk toevoegt en het totale vermogen op 680 pk en 752 lb-ft brengt.

  Welke Mercedessen worden in de VS gebouwd?

Dat is maar liefst 170 pk meer dan zijn belangrijkste rivaal, de BMW M3 en dat is heel wat. De tijd van 0-100 km/u bedraagt minder dan 3,5 seconden, wat te danken is aan de nieuwe 4MATIC+ AWD, geleend van de GT 63 AMG vierdeurs. Een duidelijk voordeel van een 4-cilinder hybride boven een V8 is dat hij tot 33 km/u kan rijden, wat ook waanzinnig is voor een 680 pk sterke AMG-auto.

Je kunt met de nieuwe C63 AMG ook tot 8 mijl alleen in elektrische modus rijden, wat ook heel nuttig is. Deze aandrijflijn is gekoppeld aan de bekende Mercedes AMG Speedshift transmissie. Al met al is een V8 wat een C63 maakt, maar Mercedes hoopt dat 680pk genoeg is om het V8-geluid helemaal te vergeten.

2023 Mercedes-Benz AMG C63 – Ontwerp en rijgedrag

Qua design is de nieuwe C63 in lijn met alle andere huidige AMG-modellen, wat betekent dat hij beschikt over een grote Panamericana-grille, grote inlaten aan de voorkant, iets verbrede wielkasten aan de voorkant, en een paar extra accenten zoals een viervoudige uitlaatopstelling, grote wielen, grote remklauwen en een gloednieuwe motorkap scoop. Het interieur is even overdadig als in de gewone C-Klasse, maar is nu bekleed met carbon en Alcantara.

De rijervaring is wendbaar genoeg, maar het extra gewicht ten opzichte van de vorige C63 is zeker voelbaar. AMG heeft er alles aan gedaan om dat gewicht te maskeren en dat lukt ook, maar snelle bochten zijn een dooddoener. Daarnaast is de C63 uitgerust met een relatief leefbaar onderstel voor dagelijks gebruik.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

2023 Mercedes-Benz AMG C63 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Wat de betrouwbaarheid betreft, kunnen we nog niets zeggen over de nieuwe C63 AMG, omdat hij net uit is en veel te vers is voor een goede beoordeling van de betrouwbaarheid. Wel kunnen we zeggen dat de C63 nu een stuk complexer is dan voorheen, wat een poort kan zijn voor bepaalde problemen.

Hoe dan ook, we zullen moeten afwachten. We moeten wel vermelden dat Mercedes weinig tot geen ernstige problemen had met deze aandrijflijn in de A45AMG, maar de toegevoegde elektromotoren zouden een verschil kunnen spelen.

2023 Mercedes-Benz AMG C63 – Waarde en bruikbaarheid

We kunnen verwachten dat de C63 AMG begint bij ongeveer 85.000 dollar, wat ongeveer 5.000 dollar meer is dan de instap M3 en bijna 10.000 dollar meer dan de Audi RS5 Sportback. Hogere E-Performance-modellen met 680 pk beginnen zelfs nog duurder.

De praktische kant is grotendeels hetzelfde als bij de gewone C-Klasse, wat betekent dat de C63 zowel voor als achter ruim is met een flinke kofferbak. Met alle veiligheidsvoorzieningen en assistentiesystemen zal de C63 AMG E-Performance zeker goed bestuurbaar en leefbaar zijn.

FAQ

Is de nieuwe 2023 Mercedes C63 AMG beter dan de 2022 C63?

De 2023 Mercedes C63 AMG is zeker een stuk krachtiger en capabeler, maar qua rijplezier kunnen we het nog niet zeggen. De rondetijden zullen veel beter zijn, de 0-60mph zal een stuk beter zijn en de technologie is veel beter, maar is dat genoeg om downsizing tot letterlijk de helft van de vorige motor te rechtvaardigen?

  Maserati VS Mercedes Betrouwbaarheid

Als u van snelle auto’s houdt en de beste kwartmijltijden wilt, is de nieuwe C63 beter, maar als u een opwindende rit met een denderend V8-geluid wilt, zijn de vorige generaties van de C63 beter.

Wanneer kan ik de 2023 C63 AMG kopen?

De 2024 C63 AMG zal eind 2022 te koop zijn, terwijl de meeste klanten hun auto in 2023 krijgen. Het is het wachten waard, want de nieuwe C63 zal ook verkrijgbaar zijn in het Mercedes AMG Edition 1-pakket, dat alleen bij de eerste C63 AMG-modellen uit de fabriek wordt geleverd.

Is de 2023 Mercedes C63 AMG beter dan de 2023 BMW M3?

De BMW M3 beschikt over een bekende BMW M inline V6 die misschien niet zo krachtig is als de C63-motor, maar zeker een stuk spannender is. Beide auto’s zijn echter uitstekend en uw aankoopbeslissing zal waarschijnlijk afhangen van uw merkentrouw.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts