Alles over 2023 Peugeot e-Rifter

2023 Peugeot e-Rifter

De Peugeot e-Rifter is een instapmodel Peugeot MPV, ontworpen voor het vervoer van personen en/of vracht. Hij werd voor het eerst onthuld in 2021 en kreeg slechts een jaar na zijn verschijning een relatief belangrijke refresh. Dit betekent dat de 2023 Peugeot e-Rifter hetzelfde zal blijven als het model van 2022, wat zeker een goede zaak is omdat hij meer dan concurrerend is zoals hij is.

Voor het modeljaar 2022 heeft Peugeot de prijs van de e-Rifter verlaagd en twee nieuwe uitrustingsniveaus toegevoegd. Het 2022-model voegde ook enkele gemaksfuncties toe, zoals een sleutelloze kofferbakopening, nieuwe kleuren en enkele extra functies aan de binnenkant. Dit maakte van de e-Rifter een vrij compleet pakket en daarom zal dat ook in 2023 zo blijven.

De batterijgrootte blijft hetzelfde en Peugeot zal de e-Rifter waarschijnlijk niet aanbieden met de grotere 75kWh batterij. De rijervaring is niet bijzonder, wat betekent dat de e-Rifter rijdt als elke andere auto uit zijn klasse.

Ook de betrouwbaarheid blijft hetzelfde, wat helemaal niet erg is, want de e-Rifter is een redelijk betrouwbare auto. De praktische bruikbaarheid is echt goed met zitplaatsen tot zeven bij het lange model of tot vijf bij het kortere (normale) model.

2023 Peugeot e-Rifter – De aandrijflijn

Wat de aandrijflijn betreft, kunnen we zeggen dat de e-Rifter ook met de grotere 75kWh batterij van Stellantis moet komen in plaats van alleen de kleinere 50kWh batterij. De kleinere batterij drijft een enkele elektrische motor aan die 136pk en 192lb-ft koppel kan leveren, wat niet geweldig is, maar ook niet verschrikkelijk.

  Alles over 2023 Peugeot e-208

De maximale actieradius van de e-Rifter is echter 171 mijl volgens de WLTP-cycli, maar de werkelijke actieradius ligt dichter bij 110 mijl en dat is voor geen enkele auto zo goed. De e-Rifter kan namelijk worden opgeladen met een standaard 11kW lader, die de e-Rifter in ongeveer 5 uur oplaadt, geweldig voor wie zijn auto ’s nachts oplaadt.

U kunt de e-Rifter echter ook snel opladen met een 100kW lader, waarmee de batterij in ongeveer 25 minuten is opgeladen, wat een zeer goede tijd is. U kunt uw laadintervallen vooraf plannen via de Peugeot-app, waardoor het vrij eenvoudig is om te begrijpen waar uw e-Rifter zich bevindt wat betreft de staat van lading.

2023 Peugeot e-Rifter – Ontwerp en rijden

Wat het exterieurdesign betreft, kunnen we zeggen dat de e-Rifter er relatief mooi uitziet voor een MPV, want hij heeft een vrij duidelijke Peugeot-frontuitstraling met mooie koplampen. De hele carrosserie is wat meer gebeeldhouwd dan bij andere bestelwagens en dat maakt hem wat eigenzinniger en spannender, vooral in koelere kleuren.

Het interieur is echt mooi, want het volgt de moderne Peugeot designtaal tot op de tanden. Het interieur wordt gedomineerd door het microstuur van Peugeot en het centrale infotainmentscherm dat boven alles uittorent. Je krijgt ook een digitale meteruitlezing waarmee de e-Rifter in lijn ligt met de nieuwste auto’s in zijn segment.

De rijervaring is niets om over op te scheppen, want dit is een bestelwagen, geen sportwagen of luxeauto.

  Alles over 2023 Peugeot 3008

2023 Peugeot e- Rifter – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De e-Rifter is een betrouwbaardere auto dan de meeste andere niet-EV bestelwagens omdat EV’s van nature betrouwbaarder zijn. Zeker, er waren enkele problemen met de aandrijflijn, zoals problemen met hoogspanningsbedrading, laadproblemen en mogelijke accuproblemen, maar niets belangrijks, want dit platform wordt gebruikt voor meer dan 10 verschillende EV’s binnen de Stellantis-familie.

2023 Peugeot e- Rifter – Waarde en bruikbaarheid

Wat de prijs betreft, kunt u iets meer dan 30.100 pond verwachten voor het instapmodel, terwijl de topmodellen u waarschijnlijk rond de 35.000 pond zullen kosten. Al met al is dit een hoog prijskaartje, maar dat is te verwachten voor elektrische MPV’s die duurder zijn dan hun normale ICE tegenhangers.

De praktische kant is ook heel goed, want de e-Rifter biedt plaats aan zeven personen als je voor de langere en grotere variant van de e-Rifter gaat. De normale e-Rifter biedt zonder problemen plaats aan vijf personen en laat nog steeds meer dan genoeg ruimte over voor al uw bagage.

FAQ

Moet ik de 2023 Peugeot e-Rifter kopen?

Als u een elektrische MPV zoekt die alles kan wat u ervan verlangt, dan is de e-Rifter een heel goede keuze. De e-Rifter en de Citroën e-Berlingo zijn de twee populairste auto’s in dit segment en dat is geen verrassing, want ze lijken erg op elkaar. Beide hebben dezelfde basisindeling, dezelfde afmetingen, dezelfde motor en dezelfde accu.

Aan de onderkant zijn het in wezen dezelfde auto’s, wat volkomen logisch is aangezien beide merken eigendom zijn van Stellantis. Als u echter een praktische auto wilt, maar geen MPV of bestelwagen, zou ik eerder kiezen voor een SUV of een stationwagen.

  Alles over 2023 Peugeot e-2008

Welke auto’s concurreren met de Peugeot e-Rifter?

Zoals nu al een paar keer is gezegd, is het 50kWh batterijplatform van de e-Rifter terug te vinden in verschillende modellen van Stellantis, zoals de Citroën e-Berlingo of de Opel Combo. Er zijn niet echt veel verschillen tussen deze twee modellen en daarom is de keuze afhankelijk van het merk en de styling.

Het is het vermelden waard dat Opel hier de goedkoopste optie biedt, maar velen zullen het ermee eens zijn dat de Combo er zowel van binnen als van buiten net iets gedateerder uitziet.

Welke Peugeot bestelwagens zijn elektrisch?

Vrijwel het hele gamma Peugeot bestelwagens is inmiddels geëlektrificeerd, waaronder de e-Rifter, de e-Expert, de e-Partner en de grootste, de e-Boxer. Voor commerciële doeleinden en vervoer is de e-Boxer veruit de beste optie, omdat hij de grootste laadcapaciteit en de ruimste van allemaal biedt.

De e-Rifter is de kleinste en wordt vaak gebruikt voor gezinsvervoer. Ik zou echter voor de e-Traveller gaan, omdat die de perfecte grootte heeft voor al deze gebruiksscenario’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts