Alles over 2023 Volvo V40

Volvo V40

De Volvo V40 is een familie hatchback die voor het eerst werd onthuld in 2012 en in productie was tot 2019. Zijn belangrijkste rivalen waren de Audi A3, de BMW 1-serie en de Mercedes A-klasse. Hoewel de V40 een vrij populaire hatchback was die behoorlijke verkoopcijfers haalde, besloot Volvo hem in 2019 uit productie te nemen om zich op crossovers en SUV’s te richten.

De Volvo XC40 is min of meer wat Volvo in gedachten had toen het dacht aan een model dat de V40 zou kunnen vervangen. Er gaan de laatste tijd echter geruchten dat Volvo de naam V40 niet snel met pensioen gaat, omdat ze hem waarschijnlijk gaan gebruiken voor hun volgende volledig elektrische auto die er waarschijnlijk uit gaat zien als een mix tussen een sedan en een SUV, zoiets als de Polestar 2.

Als u alles wilt weten over 2023 Volvo V40, zorg ervoor dat u dit artikel leest, want we gaan alle beschikbare gegevens online combineren over dit potentiële nieuwe Volvo-model. Terug in 2020, het bedrijf zelfs officieel bevestigd dat het V40 naambord niet weggaat en dat ze verwachten om de nieuwe V40 te lanceren in 2023.

Volvo gaf ons een hint over hoe de V40 eruit zou kunnen zien: hij zou zijn inspiratie moeten putten uit de Volvo 40.1- en 40.2-projecten. Hoe dan ook, alleen de tijd zal leren hoe de V40 eruit gaat zien en hoe hij het gaat doen in vergelijking met de hedendaagse crossover/hatchback.

  Zijn Volvo-onderdelen duur?

2023 Volvo V40 – De aandrijflijn

Er is niet veel informatie beschikbaar over de 2023 Volvo V40 aandrijflijn, maar aangezien de V40 wordt gebouwd op het bestaande CMA-platform, is de kans groot dat er zowel verbrandingsmotoren als elektromotoren komen. Volvo’s relatief verse 1.5L PHEV zal waarschijnlijk worden aangeboden in de nieuwe V40.

Deze motor levert 211 pk in combinatie met een elektromotor. Deze motor wordt gebruikt in de XC40 SUV en zorgt ervoor dat de XC40 in slechts 8,5 seconden van 0 naar 60 km/u rijdt, wat inderdaad een goed getal is voor een kleine 1.5L benzinemotor.

Er zijn ook heel wat geruchten die suggereren dat de volgende generatie V40 ook de vertrouwde 2.0L 4-cilinder turbobenzinemotor met 250 pk gaat gebruiken. Ook kunnen we een volledig elektrische versie van de V40 verwachten, die de bekende 75kWh batterij van het bedrijf zou moeten gebruiken en een actieradius van ongeveer 250-300 mijl zou moeten hebben.
Vierwielaandrijving zal waarschijnlijk een optie zijn voor de lagere modellen, terwijl de hogere modellen die standaard hebben.

2023 Volvo V40 – Ontwerp en rijden

Qua design zal de V40 waarschijnlijk inspiratie putten uit enkele bestaande Volvo-modellen en de eerder genoemde 40.1 en 40.2 concept cars. Volvo zegt dat het idee achter de V40 niet is om er een hatchback van te maken, maar eerder een modernere interpretatie van een crossover/sedan. Dit betekent dat de V40 veel weg heeft van de Polestar 2.

Ook de XC40 en de C40 Recharge zijn inspiratiebronnen waaraan het ontwerp van de V40 zal worden ontleend. Volvo zegt dat de V40 een hogere rijhoogte krijgt, maar het wordt geen volwaardige SUV, want die eer komt toe aan de C40 en de XC40.

  Waarom gaan Volvo's zo snel in waarde achteruit?

Het interieur van de V40 gaat hopelijk lijken op het nieuwe Volvo EX90 interieur in tegenstelling tot het bestaande XC40 en C40 interieur dat er een beetje gedateerd uit begint te zien maar er nog steeds geweldig uitziet.

2023 Volvo V40 – Technologie

Wat technologie betreft, gaat de V40 vertrouwen op het bestaande Volvo-palet van technologie die te zien is in de XC40 en de C40. Dat betekent dat hij zal worden geleverd met het nieuwe infotainmentsysteem met Google-ondersteuning, dat de auto zeker beter bestuurbaar zal maken.

U kunt ook alle nieuwste en beste ADAS-goodies, premium surround sound, geavanceerde HUD’s en alle andere high-end luxefuncties verwachten die u van dit segment mag verwachten.

2023 Volvo V40 – Waarde en functionaliteit

De Volvo C40 Recharge kost ongeveer 59.000 dollar, maar we kunnen verwachten dat de V40 begint bij een paar duizend dollar meer, omdat het waarschijnlijk een meer geavanceerde auto is. Hij komt ook in Volvo’s nieuwe Core, Plus en Ultimate uitrustingsniveaus, die de prijs zullen opdrijven tot 70.000 of zelfs 80.000 dollar.

De praktische kant van de auto is nog niet onthuld, maar we kunnen verwachten dat hij vergelijkbaar is met de Polestar 2, omdat de Polestar 2 waarschijnlijk de auto is die op de komende V40 lijkt.

FAQ Sectie

Wanneer komt de nieuwe 2023 Volvo V40 uit?

Er zijn geen officiële uitspraken over wanneer de V40 het levenslicht zou kunnen zien, maar we zouden kunnen verwachten dat hij nog voor Q2 van 2023 verschijnt. Volvo kan de V40 een beetje hebben uitgesteld, wat begrijpelijk is, want dat is helaas gebruikelijk in de auto-industrie deze dagen.

  Is Volvo een goede auto om te verkopen?

Aan de andere kant hebben ze dat misschien expres gedaan om wat ruimte te creëren tussen de nieuwe C40 en de komende V40.

Komt de Volvo V40 echt uit?

Volgens sommigen is de nieuwe C40 eigenlijk de nieuwe V40, maar dat is waarschijnlijk niet het geval, want de C40 lijkt in de verste verte niet op een sedan. De C40 heeft een onmiskenbare coupé SUV vorm die niets gemeen heeft met hoe de V40 er vermoedelijk uit zou moeten zien.

We zullen moeten afwachten hoe dit gaat uitpakken, maar Volvo heeft wel officieel bevestigd dat ze inderdaad de naam V40 nieuw leven gaan inblazen.

Maakt Volvo goede auto’s?

Volvo is een echte luxe autofabrikant die vooral de concurrentie aangaat met het Duitse trio om de beste premium auto’s van Europa te maken. Alleen al de concurrentie met Audi, BMW en Mercedes zegt veel, en Volvo maakt dan ook echt goede auto’s en SUV’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts