Alles over 2023 VW Atlas

2023 VW Atlas

De Volkswagen Atlas is een van de meer onderschatte 3-rijige SUV’s op de markt, omdat hij een overvloed aan ruimte, technologie en comfort biedt, maar toch niet veel kost gezien het segment en sommige van zijn concurrenten. De 2023 Atlas is grotendeels een carryover-model van de 2022 Atlas, wat betekent dat hij slechts subtiele wijzigingen krijgt, niets meer en niets minder.

Dus, als je alles wilt weten over 2023 VW Atlas, zorg ervoor dat je dit artikel leest, want we gaan je alles vertellen wat je moet weten. Allereerst beginnen de veranderingen bij het 2023-model met het verdwijnen van de instaptrim S omdat de SE nu het instapmodel is. Dit betekent dat alle 2023 Atlas-modellen het 10,25-inch Cockpit-display krijgen.

Daarnaast is de 2023 Atlas hetzelfde als de 2022 Atlas. Qua motor krijg je twee motorkeuzes, een kleinere 4-cilinder en een grotere 6-cilinder. FWD wordt aangeboden bij de lagere modellen, terwijl 4MOTION standaard is bij de 6-cilinder motor. Het design van de Atlas is modern en in lijn met andere VW-modellen.

De betrouwbaarheid van de Atlas is niet overal even goed. Het vooruitzicht op waarde is zeker aanlokkelijk, want de Atlas onderbiedt de meeste van zijn rivalen. De praktische bruikbaarheid is geweldig, want in de Atlas kunnen zonder problemen tot zeven personen zitten. De kofferruimte is ook groot en het zicht is uitstekend.

2023 VW Atlas – De aandrijflijn

Het motoraanbod van de Volkswagen Atlas begint met het 2.0L 4-cilinder model dat 235pk en 258lb-ft koppel biedt. Qua efficiëntie kun je met de 2.0L 4-cilinder een gecombineerd verbruik van 23 MPG verwachten. Wie een krachtigere motor wil, moet upgraden naar de 3.6L V6 met 276 pk en 266 lb-ft koppel. Deze motor levert tot 20MPG gecombineerd.

  Is Volkswagen Lupo een goede auto?

Zoals in het begin vermeld, krijgt u een FWD systeem met de instap 2.0L Atlas, maar u kunt upgraden naar 4MOTION als u iets meer betaalt. De 3.6L wordt ook standaard geleverd met FWD, maar we zouden sterk aanraden om te kiezen voor 4MOTION AWD, omdat dit een grote en zware SUV is die alle mogelijke tractie nodig heeft.

Alle Atlas-modellen zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen en koppelomvormer. Deze versnellingsbak is niet de snelste ter wereld, maar past wel bij het karakter van deze auto omdat hij soepel en naadloos schakelt.

2023 VW Atlas – Ontwerp en rijden

De 2023 VW Atlas ziet eruit als een kolossale versie van de VW Tiguan, wat betekent dat hij er imposant en luxe uitziet. Als je wat meer stijl en aandacht wilt, ga dan voor het Cross Sport model dat een coupé-achtige aflopende daklijn biedt waardoor de Atlas er een stuk cooler uitziet, maar het offert wel een beetje hoofdruimte achter op. Het interieur is echt mooi vormgegeven met een degelijke materiaalkwaliteit en veel nuttige functies.

De rijervaring voelt groot en indrukwekkend en dat is wat de meeste mensen willen van een grote SUV. De Atlas is geen terreinauto, maar kan zonder problemen lichte terreinritten aan. Al met al rolt hij vrij veel en daarom geeft hij de voorkeur aan cruisen in tegenstelling tot een meer dynamische rijervaring.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Kever

2023 VW Atlas – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De betrouwbaarheid van de VW Atlas wordt door J.D. Power beoordeeld op 70/100 en is daarmee op zijn best gemiddeld. De meest voorkomende VW Atlas problemen zijn defecte brandstof injectoren, een falende brandstofpomp, een heleboel problemen met de stuurwiel klokveer, verlies van koelvloeistof, en rare motor geluiden en trillingen, vooral tijdens het uitschakelen van de auto.

Deze problemen kunnen behoorlijk stressvol en duur zijn om te verhelpen en daarom laten sommige mensen de Atlas links liggen. Maar als je hem goed verzorgt en niet misbruikt, kan de Atlas een betrouwbare en duurzame SUV zijn, zoals de meeste VW-modellen tegenwoordig.

2023 VW Atlas – Waarde en functionaliteit

De basis SE-Trim Atlas begint bij $ 34.600, terwijl het duurdere SEL-model begint bij $ 44.390. Het SEL R-Line Black-model kost je 48.090 dollar, terwijl de SEL Premium R-Line-trim in het topsegment 51.790 dollar kost. Deze prijs is goed gezien de omvang en het aanbod van de Atlas, zeker in vergelijking met soortgelijke modellen.

De praktische kant is zo goed als het maar kan, want de Atlas biedt plaats aan zeven personen in een kolossale cabine met een vrij grote kofferruimte. In- en uitstappen in de Atlas is ook heel eenvoudig, terwijl de montage van een kinderzitje een fluitje van een cent is dankzij de wijd opengaande deuren en de gemakkelijk bereikbare IsoFix-bevestigingspunten.

  Is de Volkswagen Touareg een goede auto?

FAQ

Is de VW Atlas 2023 de moeite waard?

Als u een grote, ruime, veilige en comfortabele SUV met drie rijen zitplaatsen wilt, is de 2023 Atlas zeker de moeite waard. Het is een SUV die de meeste vergelijkbare Europese grote SUV’s ruimschoots onderbiedt, terwijl hij ook een bijna identieke ervaring biedt.

Hoge gebruikskosten zijn enigszins noodzakelijk in dit segment, dus dat is niet iets dat de meeste kopers zal demotiveren. Het 2,0-liter viercilindermodel is aanzienlijk goedkoper en daarom het populairste model, vooral met 4MOTION.

Is de VW Atlas 2023 veilig?

De Volkswagen Atlas is een echt veilige auto en kreeg een perfecte beoordeling van alle geloofwaardige crashtestorganisaties, waaronder de IIHS. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de veiligheid van de Atlas, want hij krijgt een overvloed aan airbags en een hele reeks technologische voorzieningen die u zowel veilig als comfortabel houden, ongeacht de omgeving.

Welke auto’s concurreren met de VW Atlas?

De Atlas is vergelijkbaar met SUV’s zoals de Kia Telluride, de Hyundai Palisade, de Honda Pilot, de Grand Cherokee, de Ford Explorer en de Chevy Tahoe. Van al deze auto’s zou ik zeggen dat de Atlas het meest luxe en bijzonder aanvoelt, maar veel andere SUV’s in dit segment verslaan de Atlas als het gaat om betrouwbaarheid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts