Alles over 2023 VW sedan modellen

Volkswagen Arteon

De sedan is nog nooit zo onzeker geweest als tegenwoordig, nu SUV’s en crossovers de markt stormenderhand overnemen. SUV’s en crossovers zijn zo populair dat de meeste autofabrikanten tegenwoordig bereid zijn hun langst bestaande modellen op te heffen om dat geld te investeren in een nieuwe stads/familie/luxe crossover en SUV.

Volkswagen is niet anders, want zij besloten de VW Passat sedan, die al een halve eeuw meegaat, te laten vallen. Hoe het ook zij, Volkswagen is een van die merken die nog steeds enigszins in sedans geloven en daarom blijven ze de Jetta en de stijlvolle Arteon coupé sedan aanbieden.

Maar omdat VW zijn inspanningen vooral heeft gericht op het koolstofvrij maken van zijn hele gamma, kwam het ook met de gloednieuwe VW ID. Aero, de derde sedan in de VW sedan line-up van 2023. De Arteon is het vlaggenschip met de meeste ruimte, de beste technologie en de krachtigste motoren, terwijl de Jetta het instapmodel is.

De ID. Aero opent een nieuw hoofdstuk in het boek van VW sedans, want het is de eerste volledig elektrische sedan die de badge van VW draagt, maar we zijn er zeker van dat het niet de laatste zal zijn. Daarom gaan we je alles vertellen over de 2023 VW sedan modellen, waarom je ze zou moeten overwegen, en hoe ze het tegen elkaar opnemen.

2023 VW Arteon

De VW Arteon kost op zijn minst 40.000 dollar, terwijl hoger gespecificeerde modellen een stuk hoger dan dat kunnen gaan. De 2023 Arteon gaat beschikbaar zijn in SE R-Line, SEL R-Line, en de SEL Premium R-Line trim. De 2021 Arteon zag een nieuwe 2.0L turbocharged 4-cilinder motor die het vermogen opkrikte tot 300pk en 295lb-ft koppel en de 7-traps DSG transmissie.

  Volkswagen Golf te vermijden jaren

De Arteon begint met FWD, maar AWD is als optie leverbaar. Qua design is de Arteon met afstand de best ogende VW sedan en bovendien de ruimste en meest comfortabele. De Passat is niet meer voor het modeljaar 2023, maar dat is niet zo moeilijk te slikken, want de 2023 Arteon is een echt goede auto.

2023 VW Jetta

Als je jezelf een VW sedan ziet rijden, maar niet de moeite kan nemen om meer dan $21.000 te betalen, dan is de VW Jetta de auto voor jou. De Jetta is verkrijgbaar in de uitvoeringen S, Sport, SE en SEL, terwijl de Jetta GTI uitsluitend in GTI-uitvoering verkrijgbaar is. De 1.5L viercilinder met turbo is de motor bij uitstek voor alle Jetta-modellen behalve de GTI, die 158 pk en 184 lb-ft koppel biedt, vergeleken met de 2.0L viercilinder in de GTI met 228 pk en 258 lb-ft koppel.

FWD en een handgeschakelde zesversnellingsbak zijn de standaard, maar je kunt desgewenst upgraden naar de zeventraps DSG. Qua design ziet de Jetta er vrij volgzaam uit in de normale uitvoering en vrij fruitig in de GTI-uitvoering. Het is ook een relatief comfortabele sedan, maar hij kan niet tippen aan de Arteon als het gaat om ruimte, wenselijkheid, luxe, comfort of technologie.

2023 VW ID. Aero

De VW ID. Aero zal waarschijnlijk ergens tussen de 40.000 en 50.000 dollar beginnen, waardoor hij behoorlijk concurrerend zal zijn met de Arteon. Maar de ID. Aero is een heel ander beest, want het is een volledig elektrische VW familie sedan. De ID. Aero krijgen met FWD of AWD, afhankelijk van het model, maar er wordt gezegd dat het zal beschikken over de bekende 77kWh batterij gevonden in andere ID. modellen.

  Is de Volkswagen Touareg een goede auto?

VW zegt dat de ID. Aero in staat zal zijn om 385 mijl te rijden op een enkele lading, wat hem behoorlijk concurrerend maakt voor deze prijs. De ID. Aero ziet er ook echt futuristisch uit en zal zeker meer aandacht trekken dan zelfs de coupé Arteon. VW gaat hem waarschijnlijk ook aanbieden in een prestatietrim, waardoor hij de snelste VW-sedan wordt, mogelijk zelfs de snelste VW-sedan aller tijden.

FAQ Sectie

Welke 2023 VW sedan is de beste?

We weten niet 100% hoe de ID. Aero het zal doen wanneer hij de klanten bereikt en daarom kronen we de 2023 VW Arteon als de beste 2023 sedan uit de VW line-up. De redenen waarom we de Arteon kiezen zijn omdat hij er het beste uitziet, de beste technologie heeft, de meeste ruimte biedt, het meest begeerlijk, het veiligst en veruit het meest comfortabel is.

Het enige aspect waarin de Arteon tekortschiet ten opzichte van de Jetta is dat hij geen echte GTI-uitvoering krijgt en dat hij bijna het dubbele kost. Dat is echter te verwachten, want de Arteon zit in een veel hoger segment dan de Jetta.

Waarom stopte VW met de Passat-sedan van 2023?

De reden waarom VW van de nieuwe Passat-sedan afziet, is dat er gewoonweg geen plaats meer voor is. Om te beginnen is de Arteon een veel cooler ogende en meer in het oog springende versie van de Passat sedan en daarom is besloten die te behouden boven de Passat. Ten tweede is de Passat wagon op veel markten populairder dan de Passat sedan en daarom was het logisch om de wagon te behouden en de sedan te schrappen.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen T6

Ten derde richt VW zich op SUV’s, crossovers en EV’s en daarom moesten ze sommige modellen laten vallen om te kunnen investeren in nieuwere modellen. Ook al rouwen veel mensen om het feit dat er in 2023 geen Passat sedan komt, het is een teken des tijds, en VW weet dat.

Zijn VW sedans goed?

In Europa zijn VW sedans lange tijd de brug geweest tussen BMW, Audi en Mercedes sedans en enkele goedkopere economy-merken zoals Skoda, Peugeot en Renault. De B8 Passat was echter zo goed toen hij uitkwam dat veel mensen hem verkozen boven sedans van BMW, Audi en Mercedes.

Als zodanig zijn VW sedans inderdaad echt goed, en ze lijken vaak te goed omdat ze kunnen wedijveren met sommige veel duurdere sedans op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts