Alles over 2023 VW stationwagon modellen

2023 VW stationwagon modellen

Volkswagen is een van die merken die voor elk wat wils bieden. Als je een relatief goedkope, maar perfect bruikbare en goed uitgeruste forens wilt, is de VW Jetta degene die je moet krijgen. Als je iets groots wilt dat zowel veilig als comfortabel is voor een groot gezin, moet je gewoon de VW Atlas kopen.

Als je daar alle coupés, sedans, hatchbacks, SUV’s, crossovers en zelfs racewagens bij optelt, heeft VW een behoorlijk uitgebreide catalogus die in de loop der tijd alleen maar zal groeien. Als u een VW stationwagon wilt, kunt u de komende VW Passat wagon, de VW Arteon Shooting Brake, en de VW Golf Variant in bepaalde markten kopen.

De Passat is het vlaggenschip stationwagon en VW is waarschijnlijk gaat om het echt concurrerend sinds ze liet de Passat sedan helemaal voor de 2023 line-up. De Arteon Shooting Brake wordt gepositioneerd als de meer stijlvolle “coupé-achtige” Volkswagen Wagon, ontworpen voor jongere mensen die zowel praktisch als stijlvol willen zijn in één pakket.

Ten slotte komen we bij de VW Golf Variant die gewoon een VW Mk8 Golf is, maar met een wagon/estate achterkant. Hoe dan ook, in dit artikel gaan we u alles vertellen over 2023 VW stationwagon modellen, wat te verwachten, en hoe ze te vergelijken met elkaar.

2023 VW Passat Wagon

Ongeveer een jaar geleden, VW bracht een verklaring waarin ze besloten om te stoppen met de Passat sedans na bijna een halve eeuw. Echter, de Passat nameplate is niet van plan om te sterven, omdat VW gaat komen met een Passat stationwagon die netjes past als het vlaggenschip VW familie stationwagon.

  Is Volkswagen Arteon een goede auto?

Dit is vrij logisch omdat de Arteon de top-end sedan is en omdat Passat wagon modellen eigenlijk populairder zijn in sommige delen van de wereld dan de sedan. We kunnen verwachten dat de nieuwe Passat tegen het einde van 2023 verschijnt en hij krijgt een veel futuristischer uiterlijk met een sportievere grille en dunnere lichten rondom.

Het interieur is al gedeeltelijk uitgelekt en het toont de nieuwe Passat met het vertrouwde stuurwiel, maar met een enorm centraal verticaal touchscreen dat alles gaat bedienen. Al met al is de Passat wagon de grootste, ruimste, waarschijnlijk meest comfortabele en meest bruikbare VW stationwagon die er is. Prijs is nog niet beschikbaar, maar zal waarschijnlijk rond de 25.000 – 30.000 dollar liggen.

2023 VW Arteon Shooting Brake

De Volkswagen Arteon is een nieuwkomer in de VW-familie, want hij werd 5 jaar geleden voor het eerst onthuld. Een korte tijd nadat de sedan/coupé versie uitkwam, toonde VW ook de VW Arteon Shooting Brake, als een meer praktische wagon versie van een auto die een 4-deurs coupé versie is van een sedan.

Ja, dat leest u goed, maar het lijkt erop dat de Arteon Shooting Brake in Europa veel harten heeft gewonnen dankzij zijn prachtige lijnen. De Arteon Shooting Brake kost een paar duizend extra’s boven de startprijs van 40.000 dollar van de gewone Arteon, waardoor het de duurste momenteel verkrijgbare wagon van VW is.

  Alles over 2023 VW Tiguan

Er zijn vrijwel geen andere wijzigingen tussen de gewone Arteon en de Shooting Brake-versie en dat is geen slechte zaak, want de Arteon is een echt goed opgebouwde auto. Al met al is hij niet zo ruim als de Passat, niet zo praktisch en duurder, maar wel dynamischer, mooier en veel interessanter en specialer.

2023 VW Golf Variant

Voor een groot aantal VW-klanten is de VW Golf de perfecte auto en daarom is en blijft hij het baken van VWs catalogus. Maar omdat stationwagons populair zijn in Europa, begon VW in 1993 met het aanbieden van de Variant (wagon) versie van de Golf voor de Mk3 Golf. Het Variant model van de Golf is precies hetzelfde als de Golf, maar is langer en heeft een klassieke wagon achterkant.

De Volkswagen Variant is ongeveer 2.000 dollar duurder dan de gewone hatchback, maar hij verliest veel sneller aan waarde op de tweedehandsmarkt. Als de VW Golf je bevalt, maar je wilt meer ruimte voor personen en vracht, dan is de Golf Variant een uitstekende keuze.

De Golf Variant is dan ook de goedkoopste wagen die VW maakt, wat betekent dat hij niet kan concurreren met de Passat of de Arteon Shooting Brake. Toch is het de best verkochte VW wagon.

FAQ Sectie

Welke VW-stationwagen is de beste?

De Volkswagen Passat stationwagon is nog niet uit, dus we kunnen hem nog niet goed beoordelen, maar als alle geruchten kloppen, wordt de nieuwe Passat stationwagon de beste VW stationwagon ooit. Het is veilig om aan te nemen dat VW de merknaam Passat niet in gevaar wil brengen, zeker nu de sedan er niet meer is. Daarom, en om vele andere redenen, moet de Passat stationwagon echt goed zijn.

  Is de Volkswagen Up een goede auto?

Maar met de Arteon Shooting Brake of de Golf Variant kan het echt niet misgaan, want alle drie deze stationwagons zijn geweldig. De Arteon SB moet u kopen als u een wagon wilt die ook op een bedrijfsparkeerplaats past, terwijl de VW Golf, nou ja, het is een Golf, een van de beste auto’s aller tijden is.

Gaat Volkswagen een elektrische stationwagon aanbieden?

Niet lang geleden onthulde VW de aanstaande ID. Aero, maar het lijkt er ook op dat de ID. Aero B een groene vlag heeft gekregen. De Aero B wordt een stationwagenversie van de Aero sedan, maar dat niet alleen, want VW zegt ook dat ze uiteindelijk met de ID.7 zullen komen, die in wezen een elektrische stationwagenversie van de Passat wordt.

Waarom houden mensen van stationwagons?

Een stationwagen straalt uit dat je je auto niet alleen voor de show hebt gekocht. Hoe dan ook, sommige moderne stationwagons zien er beter uit dan hun sedan tegenhangers. Naar mijn mening is de VW Arteon Shooting Brake een veel specialere en beter uitziende versie omdat hij veel zeldzamer en cooler is. Stationwagons maken sedans veel praktischer en daarom houden zoveel mensen ervan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts