Alles over 2023 VW Tiguan

2023 VW Tiguan

De Volkswagen Tiguan is een compacte familie-SUV/Crossover die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2007 en sindsdien drie generaties heeft voortgebracht. Het allernieuwste 2023 Tiguan model is grotendeels een carryover van het 2022 model wat betekent dat het niet verandert voor het 2023 modeljaar. Echter, als je alles wilt weten over 2023 VW Tiguan, zorg ervoor dat je blijft hangen, want dat is precies het onderwerp van het artikel van vandaag.

Voor het modeljaar 2023 heeft VW nieuwe wielontwerpen geïntroduceerd, vooral voor de duurdere modellen. VW heeft de Tiguan ook uitgerust met 45W opladen via de ingebouwde USB-laders. Daarnaast blijft de VW Tiguan hetzelfde als het model van 2022, wat geen slechte zaak is omdat de Tiguan ongeveer een jaar geleden opnieuw is ontworpen.

Je krijgt nog steeds krachtige, geavanceerde en efficiënte motoren, VWs vertrouwde DSG dual-clutch versnellingsbak, en de optie om te kiezen voor FWD of 4MOTION AWD. Qua design heeft de Tiguan een paar onderdelen van de nieuwe VW Golf die hem moderner maken en meer in lijn met de rest van de VW-catalogus.

Betrouwbaarheid: de 2023 blijft waarschijnlijk hetzelfde als het model van 2022, wat betekent dat hij het goed zou moeten doen. Qua waarde wordt een kleine prijsstijging verwacht als gevolg van de inflatie, terwijl de praktische bruikbaarheid hetzelfde zal blijven, met andere woorden, de Tiguan zal een echt praktische crossover/SUV blijven.

2023 VW Tiguan – De aandrijflijn

De VW Tiguan wordt aangeboden met een 1.5L TSI 4-cilinder turbomotor in twee verschillende stadia van tuning. De meer bescheiden getunede 1.5L motor biedt 130pk en 162lb-ft koppel, terwijl de krachtigere 1.5L TSI 150pk en 184lb-ft koppel biedt. U kunt ook een PHEV-versie van de 2023 Tiguan kopen met een 1.4L benzinemotor en een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 245 pk en 295 lb-ft koppel.

  Is de Volkswagen Sharan een goede auto?

Al deze motoren zijn gekoppeld aan VWs vertrouwde 6-traps DCT DSG automatische transmissie die bekend staat als soepel en verfijnd, maar soms schokkerig kan zijn, vooral bij lagere snelheden. Standaard worden de Tiguan-modellen geleverd met FWD, terwijl 4MOTION AWD als optie leverbaar is voor de krachtigere 1.5L-motoren.

Het PHEV-model is met 131 MPG gecombineerd het zuinigst, terwijl de 1.5L TSI maximaal 37 MPG levert. Andere markten bieden de Tiguan ook aan met een 2.0L TDI-motor met 150 pk, die tot 43 MPG combineert.

2023 VW Tiguan – Ontwerp en rijden

Zoals vermeld in het begin, kreeg de VW een fikse opfrissing voor het modeljaar 2022 waardoor hij echt modern is geworden en in lijn met de nieuwe VW Golf. Dit betekent dat het krijgt nieuwe LED-verlichting rondom en een meer gestroomlijnde look rondom. Het interieur is nu voorzien van het nieuwe stuurwiel met haptische aanraking en een pietluttig aircosysteem dat gemengde ontvangst had toen het voor het eerst uitkwam.

We moeten ook vermelden dat de Tiguan wordt geleverd met maximaal 7 zitplaatsen als het Allspace-model, dat de voorkeur geniet van gezinnen. Rijtechnisch gezien rijdt de Tiguan als een iets verhoogde VW Golf, waardoor het een geweldige dagelijkse bestuurder is met een consistente rijervaring die comfortabel en niet overdreven dynamisch is.

2023 VW Tiguan – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, lijkt de VW Tiguan het goed te doen, want J.D. Power kende hem een 76/100 beoordeling toe, wat als gemiddeld wordt beschouwd. De meest voorkomende problemen met de VW Tiguan hebben te maken met de DSG-transmissie, problemen met de remmen, problemen met diverse essentiële en niet-essentiële elektrische componenten en soms zelfs met de motor.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Atlas

Al met al moeten we wel vermelden dat dieselmotoren bepaalde DPF-problemen hebben die duur kunnen zijn om te repareren. Al met al is het een relatief goedkope auto om te rijden en te onderhouden en daarom zou het geen probleem moeten zijn als je er goed voor zorgt.

2023 VW Tiguan – Waarde en praktische bruikbaarheid

De prijs voor de 2023 Tiguan varieert tussen de 26.590 dollar voor de lagere modellen met FWD, terwijl de hogere uitvoeringen met de krachtigere motor en 4MOTION dichter bij de 37.000 dollar kosten. Voor die prijs is de Tiguan zeker een concurrerende familie-SUV die heel wat waarde kan bieden.

De praktische bruikbaarheid is erg goed, want de Tiguan is een van de ruimste SUV’s in zijn segment, zeker als u kiest voor het Allspace-model met 7 zitplaatsen. Het zicht is uitstekend, in- en uitstappen is zo eenvoudig als het maar kan, en een kinderzitje monteren is een fluitje van een cent dankzij de goed bereikbare IsoFix-bevestigingspunten en de deuren die wijd opengaan.

FAQ

Is de 2023 VW Tiguan de moeite waard?

Als u iemand bent die een capabele dagelijkse bestuurder wil die veilig, comfortabel, efficiënt en goed uitgerust is, is de Tiguan een geweldige keuze. Het heeft misschien niet de wow-factor van iets als een Mercedes GLB, maar het doet alles wat de GLB doet terwijl het ook minder geld kost.

  Is de Volkswagen Polo een goede auto?

Sommigen vinden hem misschien een beetje saai, maar dat is meestal het geval met SUV’s die alles doen zoals het hoort. Al met al is het inderdaad de moeite waard om de Tiguan te overwegen als uw volgende dagelijkse bestuurder, want hij biedt alles wat u van een 2023 crossover/SUV zou willen.

Is de 2023 VW Tiguan veilig?

De 2023 Tiguan is niet getest door de IIHS, maar de 2022 Tiguan kreeg een Top Safety Pick+ award die alleen wordt gegeven aan auto’s met de beste veiligheidskenmerken op de markt. Omdat het 2023-model grotendeels een carryover-model is, zal de 2023 Tiguan hetzelfde presteren.

Bovendien krijgt de Tiguan ook alle moderne veiligheidsvoorzieningen zoals parkeersensoren, camera’s, dodehoekassistent, lane keep assist, automatisch remmen, adaptieve cruise control, slaperigheidssensoren en een heleboel andere hulpfuncties.

Welke auto’s concurreren met de 2023 VW Tiguan?

De Tiguan concurreert met de Subaru Forester, de Toyota 4Runner en de Honda CR-V. Tot de duurdere rivalen van de Tiguan behoren de Mercedes GLB/GLC, de Audi Q3/Q5 en de BMW X1/X3. Het is veilig om te zeggen dat de Tiguan een stuk beter lijkt dan de voormalige Aziatische tegenhangers, terwijl de premium Duitse merken meer van alles bieden, maar daarbij ook meer kosten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts