Alles over de 2023 Ford Edge

2023 Ford Edge

De 2023 Ford Edge is grotendeels een carry-over model wat betekent dat er geen significante veranderingen aan zijn. De meeste bronnen stellen dat instapmodellen van de Edge nu vanuit de fabriek met een betere uitrusting zullen komen, maar dat zal het vooral zijn. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Ford zich meer wil richten op elektrische en hybride SUV’s, wat betekent dat dit heel goed het laatste Ford Edge-model ooit zou kunnen zijn.

Het model van 2023 zal waarschijnlijk geen wijzigingen aan de aandrijflijn bieden, wat betekent dat we kunnen rekenen op de al vertrouwde V6- en 4-cilindermotoren. Ook de transmissie blijft hetzelfde, net als de aandrijflijn, want je kunt nog steeds kiezen voor een FWD Ford Edge of een AWD Ford Edge voor wie extra tractie wil.

Qua design is het nog niet duidelijk of de nieuwe Edge gaat veranderen voor de Amerikaanse markt, maar wel voor de Chinese markt (Ford Equator). De rijervaring blijft waarschijnlijk onaangetast en dat is geen slechte zaak, want de Edge rijdt erg goed. Hij is misschien niet zo dynamisch als sommige andere SUV’s uit dit segment, maar de Edge ST is evenwichtig genoeg.

De betrouwbaarheid blijft grotendeels hetzelfde als bij de vorige modellen, wat betekent dat alle potentiële problemen waarschijnlijk ook blijven bestaan. Er zullen geen significante prijsstijgingen zijn als de Edge ongewijzigd blijft, maar als Ford besluit hem te veranderen, zal de prijs omhoog gaan.

2023 Ford Edge – De aandrijflijn

De instap 2023 Ford Edge gaat beschikken over een 2.0L 4-cilinder motor met 250pk en 275lb-ft koppel wat een behoorlijk getal is voor het instapmodel. De brandstofefficiëntie wordt geraamd op 28MPG op de snelweg en 21MPG in de stad, wat een totaal van 23MPG gecombineerd oplevert.

  Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

Wie meer koppel en vermogen wil, en niet geïnteresseerd is in het beste brandstofverbruik, moet upgraden naar de 2.7L EcoBoost V6-motor die in veel Ford-modellen zoals de Mustang te vinden is. Deze motor levert 335 pk en 380 lb-ft koppel en is gekoppeld aan de zeventraps transmissie van Ford. Het verbruik wordt geschat op 19 MPG in de stad, 25 MPG op de snelweg en 21 MPG gecombineerd.

Het latere model waar we het over hebben is het “high-performance” ST-model, het echte topmodel van de Ford Edge. Al met al zijn deze twee motoren verfijnd en krachtig, maar zouden ze een hybride push kunnen gebruiken.

2023 Ford Edge – Ontwerp en rijden

Zoals in het begin vermeld, kwam Ford met de “Equator” voor de Chinese markt en veel mensen dachten al snel dat dat de nieuwe Edge zou zijn. Dit werd echter door niemand bevestigd, dus het blijft voor iedereen gissen of dat echt de nieuwe Edge wordt. Het lijkt er meer op dat Ford de Edge van 2023 laat zoals hij is en zich gaat richten op EV’s.

Het interieur is nogal gedateerd en kan wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. Rijdend is het ST-model spannend en leuk, terwijl de gewone Edge rijdt als elke andere SUV uit zijn segment. Dat is helemaal niet erg, want dat betekent dat de Edge veilig, comfortabel en ontspannend is.

  Is Ford B Max een goede auto?

2023 Ford Edge – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Ford Edge stond bekend om zijn gemiddelde betrouwbaarheid, wat niet iets is om bijzonder trots op te zijn, maar nog steeds beter is dan veel andere auto’s uit zijn segment. De meest voorkomende problemen met de Edge hebben te maken met de transmissie, het brandstofsysteem, de airco, de airbags en diverse elektrische problemen in de auto.

Als je goed voor de Ford Edge zorgt, zal hij je zeker niet laten stranden. We zullen echter moeten afwachten wat Ford daadwerkelijk doet met de 2023 Edge voordat we een goed oordeel kunnen vellen.

2023 Ford Edge – Waarde en bruikbaarheid

Geschat wordt dat de nieuwe Ford Edge zal beginnen bij $ 36.000, wat min of meer hetzelfde is als het vorige model. Modellen met AWD zal een extra duizend of twee op de top van dat, terwijl de top-specificatie ST model is waarschijnlijk gaan kosten dichter bij $ 50.000 of zelfs meer dan dat.

De praktische bruikbaarheid blijft hetzelfde, dus zitplaatsen voor maximaal zeven personen en een grote kofferbak. De Ford Edge is gemakkelijk om uit te kijken en heeft veel gezinsvriendelijke functies. Al met al is het een zeer praktische Ford SUV, perfect voor gezinsgebruik.

FAQ

Is de 2023 Ford Edge beter dan de 2022 Ford Edge?

Voorlopig kunnen we geen verschillen vinden tussen deze twee modellen, wat betekent dat ze in wezen hetzelfde zijn. Als u dus een licht gebruikt 2022-model kunt vinden, ga er dan voor, want zo bespaart u heel wat geld.

  Is de Ford Maverick een goede auto?

In plaats daarvan kunt u gaan voor een gloednieuwe Ford Edge die gaat een heleboel meer geld kosten, maar is niet van plan om u iets nieuws of iets bijzonders te bieden. Zeker, het voelt goed om een gloednieuwe auto te kopen en u nergens zorgen over te hoeven maken, maar tweedehands gecertificeerde programma’s zijn ook een heel goed idee.

Wanneer komt de 2023 Ford Edge uit?

U kunt de 2023 Ford Edge nu al pre-orderen, maar u zult hem waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar zien, mogelijk aan het begin van het volgende. Ford is niet overdreven enthousiast over de nieuwe Edge, althans zo lijkt het, vooral omdat de huidige Ford Edge eigenlijk redelijk goed verkoopt.

Gaat Ford stoppen met de Ford Edge?

De laatste tijd lijkt het steeds meer voor de hand te liggen dat Ford de Ford Edge nu of over een jaar gaat opheffen om zich te concentreren op zijn elektrische line-up. De Edge wordt de komende jaren waarschijnlijk vervangen door een model dat iets groter is dan de Mustang Mach-E.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts