Alles over de 2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona

De 2022 Hyundai Kona verschilt niet veel van de nieuwe 2023 Hyundai Kona, omdat het 2023 model voornamelijk een carry-over model is met een paar kleine veranderingen, waarvan de meest opvallende is dat het 2023 model nu over-the-air updates kan ontvangen. Zeker, de prijs gaat omhoog met een paar duizend dollar, maar al het andere blijft hetzelfde.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Hyundai Kona, waarom je hem zou moeten overwegen en mogelijk zelfs kopen. Deze kleine Hyundai hatchback / crossover biedt een goed afgeronde ervaring met fatsoenlijke ruimte en fatsoenlijke tech. Het is ook een echt betrouwbare auto, zoals het geval is met de meeste Hyundai-modellen tegenwoordig, wat ook een grote reden zou moeten zijn om het te overwegen.

Design-wise, de 2023 Hyundai Kona bleef ongewijzigd ten opzichte van het 2022 model, maar dat is geen slechte zaak omdat de vorige Kona zag er echt fris voor zijn tijd. Het interieur is ook mooi ingedeeld met gebruiksvriendelijke bedieningselementen en een intuïtief en responsief infotainmentscherm.

Het ruimteaanbod is voldoende voor een auto van dit formaat, terwijl de prijsstelling vergelijkbaar is met die van de concurrentie. Al met al is de Hyundai Kona zeker een auto die u moet overwegen als u op zoek bent naar een kleine hatchback/crossover die veel waar voor uw geld biedt en voor het grootste deel probleemloos blijft.

2023 Hyundai Kona – De aandrijflijn

De 2023 Hyundai Kona krijgt een 1.6L 4-cilinder benzinemotor van het vorige model met 177 pk en 195 lb-ft koppel. Deze motor is gekoppeld aan een permanent AWD-systeem en zou maximaal 35-40 MPG moeten opleveren. Hij is ook gekoppeld aan een automatische 7-versnellingsbak die perfect bij de Kona zou moeten passen.

  Audi vs Hyundai betrouwbaarheid - Wat is beter

U kunt ook een 1.6L hybride motor krijgen en een volledig elektrisch model met een 39kWh batterij of een grotere 64kWh batterij. Aan de bovenkant van het spectrum kunt u ook kiezen voor het high-performance Hyundai Kona N-model met een 2.0L 4-cilinder lijnmotor met meer dan 400 pk en permanente AWD, wat de kleine Kona zeker veel leuker maakt om mee te rijden.

Al met al zijn de aandrijflijnopties bij de 2023 Kona echt goed, omdat ze efficiëntie, kracht en verfijning in één pakket combineren.

2023 Hyundai Kona – Ontwerp en rijden

Als het gaat om exterieurdesign, is de 2023 Kona vooral herkenbaar aan zijn futuristisch ogende voorkant met veel openingen en designkeuzes. Het is misschien niet de best uitziende auto in zijn segment, maar het zal ook niemand beledigen. Het interieur is mooi ingedeeld, gebruiksvriendelijk en zou voor 99% van de mensen meer dan voldoende moeten zijn.

De rijervaring is niet bijzonder en dat betekent dat de Kona rijdt zoals je van een kleine crossover mag verwachten. Behalve voor de top-specificatie Kona N, die stijvere vering, minder body roll, een iets lagere rijhoogte en grotere wielen krijgt – die allemaal leiden tot een meer gerichte, meer wendbare rijervaring.

2023 Hyundai Kona – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Omdat de 2023 Hyundai Kona nog niet uit is om goed te kunnen inschatten hoe betrouwbaar hij zal zijn, kunnen we er geen volledige beoordeling van maken. Maar omdat het 2023 model grotendeels een 2022 model is, kunnen we wel zeggen dat het een echt betrouwbare auto gaat worden, want J.D. Power bekroonde het 2022 model met een Geweldig 81/100 resultaat.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

Geen enkele auto is echter perfect en dat betekent dat we ook de meest voorkomende gebreken van de bestaande Kona moeten noemen. Die hebben te maken met de remmen, het elektrische systeem, ADAS, de motor en mogelijk zelfs de hoogspanningsaccu op de elektrische Hyundai Kona-modellen.

2023 Hyundai Kona – Waarde en bruikbaarheid

Value-wise, kunt u verwachten dat de 2023 Kona begint bij ongeveer $ 25.000 of meer, afhankelijk van de markt, de beschikbaarheid, en hoe de wereldwijde inflatie gaat. Elektrische 2023 Kona-modellen kosten ruim boven de $ 30.000, wat te verwachten is voor een EV. De top end 2023 Kona N high-performance model is waarschijnlijk gaat u terug te zetten $ 36.000.

De praktische bruikbaarheid is prima voor een auto van dit formaat, wat betekent dat je zonder problemen tot vier passagiers tegelijk kunt vervoeren. De laadruimte is ook erg goed, een van de beste in zijn segment.

FAQ

Moet ik een 2022 Hyundai Kona of de 2023 Hyundai Kona kopen?

Als u een goede deal kunt krijgen voor een van de bestaande 2022 Hyundai Kona-modellen die nog steeds op verschillende dealerlocaties in de wereld staan, zou ik in een oogwenk voor het 2022-model gaan. De reden daarvoor is de prijs, want deze 2022 nieuwe of licht gebruikte Hyundai Kona-modellen zijn merkbaar goedkoper dan de 2023-modellen zonder dat ze veel verschillen.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - Wat is beter?

U krijgt dus eigenlijk dezelfde auto voor een iets lagere prijs, die u beter kunt besteden aan optionele uitrusting en betere banden. Als u uw volgende Hyundai Kona gaat leasen/financieren, is het echter een goed idee om het 2023-model te overwegen, aangezien de lease/premie prijzen niet veel zouden moeten verschillen.

Is de Hyundai Kona klein?

Ja. De Hyundai Kona is door en door een compacte auto, wat betekent dat de meeste mensen hem te klein zullen vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen grotere volwassenen in de Kona passen, want dat kan, het gaat meer om het gevoel dat u krijgt als u achter het stuur van de Kona zit.

U kunt in de Kona niet zo comfortabel zitten als in iets groters en daarom is de Kona een geweldige auto voor in de stad, maar niet de beste voor langeafstandsritten, waar grootte en ruimte het verschil kunnen maken.

Is de Hyundai Kona N leuk om in te rijden?

Enkele vooraanstaande journalisten hebben onlangs gezegd dat de Hyundai Kona N een van de leukste auto’s is om in te rijden. Ja, u hoort het goed, sommige journalisten stellen dat de Kona N leuker is om in te rijden dan veel sportwagens en zelfs supercars zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts