Alles over de 2023 Hyundai Santa Fe

2023 Hyundai Santa Fe

De 2023 Hyundai Santa Fe is grotendeels een carry-over model van de 2022 Santa Fe, wat betekent dat hij overwegend ongewijzigd blijft. Voor het modeljaar 2023 heeft Hyundai besloten om bepaalde functies op alle modellen toe te voegen. Deze omvatten een 10,25″ breedbeeldscherm, over-the-air updates, Dynamic Voice Recognition en Highway Driving Assist.

Daarnaast kost de 2023 Santa Fe vanaf nieuw iets meer geld, wat te verwachten is gezien de huidige staat van de wereldeconomie. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Hyundai Santa Fe om je te helpen beslissen of je hem wilt kopen of niet. We gaan dieper in op alle belangrijke aspecten van de Santa Fe die u een goed beeld moeten geven van de Santa Fe.

Qua motor biedt de Santa Fe benzine- en hybride motoren, allemaal relatief krachtig, efficiënt en behoorlijk geavanceerd. Het exterieurdesign is sterk verbeterd ten opzichte van de vorige generatie van de Santa Fe en daarom heeft Hyundai geen behoefte om dat binnenkort te veranderen. Dat geldt ook voor het interieur.

De betrouwbaarheid is echt goed, zoals bij de meeste nieuwe Hyundai-modellen tegenwoordig het geval is. Het is ook een vrij goed geprijsde SUV die door de meeste huishoudens in de VS kan worden gekocht. De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want de Santa Fe biedt tot zeven zitplaatsen en een grote kofferruimte.

Hyundai Santa Fe – De aandrijflijn

Zoals in het begin vermeld, wordt de Santa Fe geleverd met hybride- of benzinemotoren, omdat Hyundai een paar jaar geleden besloot alle dieselmodellen uit het gamma te schrappen. De enige beschikbare benzinemotor is de 2.5L 4-cilinder motor in twee uitvoeringen. De zwakkere versie van de motor biedt 194 pk en 182 lb-ft koppel, terwijl de krachtigere versie 281 pk en 311 lb-ft koppel biedt.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

De Santa Fe heeft twee hybride aandrijflijnen. Beide gebruiken een 1.6L 4-cilinder benzinemotor als basismotor, maar combineren die met elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 230pk-260pk, afhankelijk of het een PHEV of een conventionele hybride is. Een automatische versnellingsbak is standaard op alle versies van de Santa Fe.

U kunt kiezen tussen FWD en AWD, maar ik zou sterk adviseren om voor het AWD-model te gaan, omdat dit een grote gezinsauto is die zeker baat heeft bij AWD-veiligheid. U kunt ongeveer 25-30 MPG verwachten met benzinemotoren en tot 141MPG met het meest efficiënte PHEV-model.

Hyundai Santa Fe – Ontwerp en rijden

Het nieuwste model van de Santa Fe ziet er veel beter uit dan de vorige generatie, want hij ziet er nu authentiek en vrij statig uit. Het interieur is net zo’n verhaal, want daar is het echt aangenaam vertoeven met hoogwaardige materialen, een geweldige ergonomie en coole designaccenten, kleuren en materialen.

Rijdend rijdt de Santa Fe groots zoals elke andere SUV in zijn klasse. Dat betekent dat het allerminst een dynamische SUV is en niet te vergelijken met sommige high-performance SUV’s in zijn segment. Hoe dan ook, u voelt wel de extra veiligheid en het vertrouwen van een auto die hoog van de grond staat en zo goed geïsoleerd is.

Hyundai Santa Fe – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De Hyundai Santa Fe is een van de veiligste en meest betrouwbare SUV’s op de markt. Daarom wordt de Santa Fe door gerenommeerde bronnen als J.D. Power, Consumer Reports en RepairPal beoordeeld als “een van de meest betrouwbare SUV’s uit zijn klasse”. Dit komt als een opluchting voor degenen die zich afvragen hoe duur het tegenwoordig is om zo’n grote SUV te hebben.

  Hyundai Veloster N Betrouwbaarheid

Geen enkele auto is echter perfect en de Santa Fe lijdt aan bepaalde problemen die het vermelden waard zijn. Om te beginnen kunt u problemen verwachten met bepaalde elektrische systemen, mogelijk met de motor, een hoog olieverbruik en misschien een infotainmentsysteem.

Hyundai Santa Fe – Waarde en bruikbaarheid

De 2023 Santa Fe begint bij ongeveer $ 30.000 voor het instapmodel, terwijl de hogere modellen voor veel meer dan dat kunnen gaan. Gebruikte 2021 en 2022 modellen staan bekend om hun goede waardevastheid, wat betekent dat de 2023 waarschijnlijk hetzelfde zal zijn.

De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want je kunt tot 7 personen in de Santa Fe kwijt, maar de achterste stoelen zijn alleen bestemd voor kinderen. De meeste mensen gebruiken de Santa Fe als 5-zitter, wat betekent dat je achterin voldoende kofferruimte hebt.

FAQ

Moet ik een 2023 Hyundai Santa Fe kopen?

Als u een gloednieuwe familie-SUV wilt kopen die betrouwbaar, veilig, haalbaar en mooi is, is de 2023 Hyundai Santa Fe eigenlijk een heel goede optie. Met 7 zitplaatsen, een 5-sterren veiligheidswaardering, uitstekende betrouwbaarheid, lage gebruikskosten en krachtige maar efficiënte motoren is de Santa Fe een uitstekende keuze.

Aan de andere kant, als u gewend bent om in luxe middelgrote SUV’s te rijden, kan de Santa Fe een beetje ondermaats aanvoelen, maar dat is te verwachten als u een downgrade maakt van veel duurdere SUV’s.

  Hyundai Sonata betrouwbaarheid

Wordt de 2023 Hyundai Santa Fe geleverd met een full-size reserve?

Onder druk van de meeste klanten deze dagen, gingen veel automakers terug naar het aanbieden van reservebanden, behalve die reparatieset/compressoren. Echter, Hyundai heeft die stap nog niet gemaakt, althans niet met de Santa Fe. Zo krijgt de 2023 Santa Fe geen full-size of zelfs maar een ruimtebesparende reserveband ten gunste van de gevreesde bandenmobiliteitskit.

Deze kit bestaat uit bandenafdichtmiddel en een luchtcompressor die zowel onhandig als traag in gebruik is en waarschijnlijk zal worden weggegooid vanwege de frustratie om geen echt reservewiel te hebben.

Is de 2023 Hyundai Santa Fe een goede gezinsauto?

De 2023 Hyundai Santa Fe is eigenlijk een heel goede gezinsauto, want hij biedt veel binnenruimte en alles wat u hoopt te krijgen van een superieure gezinsauto. Er is dan ook geen enkele reden waarom u de aankoop van de 2023 Santa Fe niet zou overwegen als u maximaal comfort, veiligheid en plezier voor maximaal 7 gezinsleden en eventueel zelfs een hond wenst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts