Alles over de 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe

2023 Jeep Grand Cherokee 4xe

De Jeep Grand Cherokee 4xe is een plug-in hybride SUV met een mooi interieur en uitstekende prestaties. Bovendien heeft hij dezelfde kenmerken als de traditionele 2023 Jeep Grand Cherokee varianten met alleen benzine. Hier is alles wat u moet weten voordat u investeert in de 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe.

Geschiedenis

De Jeep Grand Cherokee is vanaf 1993 tot op heden in productie geweest. Momenteel is het model in zijn vijfde generatie met verschillende motoropties. Een van die opties is de Jeep Grand Cherokee 4xe, een plug-in hybride. Net als andere aandrijflijnen, maakt de 4xe gebruik van het unibody chassis en 5-deurs.

Kenmerken

Uiterlijk

De 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe ziet er spectaculair en modern uit. Het is een van de best uitziende modellen in zijn klasse. Zowel het interieur als het exterieur zijn zeer aantrekkelijk. Enkele van de opmerkelijke kenmerken waarmee deze auto wordt geleverd zijn 18-inch lichtmetalen velgen, een verwarmd stuurwiel, lederen & gesimuleerde lichtmetalen stuurwiel, alpine premium merk luidsprekers, premium leer, warmte verstelbare stoelen, en nog veel meer.

De 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe heeft een wielbasis van 116,7-inch, een lengte van 193,5-inch, een breedte van 77,5-inch en een hoogte van 70,9-inch.

Prestaties

Qua prestaties presteert de 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe veel beter dan de optie met alleen gas. Dat komt omdat hij zowel de 2,0-liter lijnmotor als de 14,0 kWh batterij en een 135 pk sterke elektromotor gebruikt. In totaal levert de auto dus 375 pk en 470 lb-ft aan koppel.

Comfort en laadruimte

Zoals gezegd heeft de 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe PHEV vergelijkbare kenmerken als de 2023 Jeep Grand Cherokee modellen. Het enige verschil is de aandrijflijn. Net als zijn tegenhangers is deze auto ruim en biedt hij plaats aan maximaal vijf personen. Toch moeten mensen die geïnteresseerd zijn in de derde rij overwegen om de 2023 Jeep Grand Cherokee L 4xe te kopen.

  Jeep Renegade betrouwbaarheid

Net als bij de versie met alleen gas komt ook deze variant met weinig laadruimte in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Hij heeft in totaal 38 kubieke meter ruimte achter de tweede rij en 70,8 kubieke meter ruimte met alle stoelen ingeklapt.

Efficiëntie

De Jeep Grand Cherokee 4xe is efficiënter dan de versies die alleen op gas rijden. De benzine-uitvoering heeft een EPA-waardering van 19 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg, terwijl de plug-in hybride variant een waardering heeft van 23 mpg in de stad en 24 mpg op de snelweg.

Actieradius

In tegenstelling tot hybride modellen, bieden plug-in hybride modellen een groter bereik en worden ze geleverd met regeneratief remmen. De 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe PHEV heeft een uitstekend bereik van maximaal 26 mijl op een volledige lading. In combinatie met de gasmotor levert hij tot 500 mijl, wat geweldig kan zijn.

Prijs

De 2023 Jeep Grand Cherokee 4x kost meer dan de gewone 2023 Jeep Grand Cherokee. Zo kost de Limited-uitvoering met alleen gasmotor 48.815 dollar, de 4xe PHEV Limited-uitvoering 61.660 dollar, de Summit-uitvoering 62.670 dollar en de Summit 4xe PHEV 74.390 dollar. De plug-in hybride uitvoering kost dus meer dan de ICE-uitvoering.

Garantie

Jeep biedt een beperkte garantie van 3 jaar of 36.000 mijl, een garantie van 5 jaar of 60.000 mijl op de aandrijflijn en 3 jaar gratis gepland onderhoud. Dit is echter minder dan de concurrentie, want de meeste rivalen zoals de Hyundai Santa Fe en Toyota Highlander Hybrid bieden een betere garantie.

  Is Jeep Grand Cherokee een goede auto?

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de 2023 Jeep Grand Cherokee?

De 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe mag dan wel een efficiënte, krachtige en comfortabele auto zijn, hij heeft ook te maken met hevige concurrentie op de markt. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn de Honda CR-V Hybrid, Hyundai Tucson Hybrid, Hyundai Santa Fe Hybrid en Toyota Highlander Hybrid.

Voordelen:

  • Hij is zuinig met brandstof
  • Hij is milieuvriendelijk
  • Biedt een uitstekend trekvermogen
  • Het is een geweldige terreinwagen
  • Hij biedt veel luxe voorzieningen voor comfort

Nadelen:

  • Hij is vrij duur
  • Hij heeft een lage laadcapaciteit

FAQ

Is de 2023 Jeep Grand Cherokee 4x betrouwbaarder dan zijn tegenhanger op gas?

Ja, het 2023 Jeep Grand Cherokee plug-in hybride model is betrouwbaarder dan het model dat alleen op gas rijdt. Dit komt omdat sommige onderdelen zoals de startmotor, dynamo en koppeling worden verwijderd. Daardoor ondervindt de gebruiker minder problemen.

Welke problemen kunnen zich voordoen bij de Jeep Grand Cherokee plug-in hybride 2023, maar niet bij het model met alleen gas?

Er zijn verschillende problemen die de Jeep Grand Cherokee 4xe zal ondervinden die het gas-only model niet zal ondervinden. Enkele van deze problemen zijn zwakke batterijen, lage kilometerstanden op de snelweg, problemen met de zuurstofsensor, problemen met de katalysator en problemen met het verdampingsemissiesysteem.

Hoe lang gaat de hybride batterij in de 2023 Jeep Grand Cherokee 4x mee?

Dat hangt af van hoe goed de eigenaar de auto onderhoudt en repareert. Maar bij goed onderhoud en verzorging zou de hybride accu meer dan 100.000 mijl moeten meegaan. Niettemin kan de capaciteit van deze batterij na meerdere jaren opladen verminderen en kan hij sneller leeg raken dan toen hij nieuw was.

  Jeep Grand Cherokee Trackhawk Betrouwbaarheid

Na hoe lang moet ik de hybride accu van de Jeep Grand Cherokee 4×3 vervangen?

Het wordt aanbevolen om de Jeep Grand Cherokee 4x hybride accu elke 150.000 mijl te vervangen. De reden hiervoor is dat de accu na meer dan 150.000 mijl niet meer optimaal presteert. Merk op dat het vervangen van een hybride batterij niet goedkoop is en dat u mogelijk tussen de $3.000 en $8.000 moet betalen.

Welke 2023 Jeep Grand Cherokee uitvoeringen zijn uitgerust met het 4xe plug-in hybride systeem?

De basismotor van de 2023 Jeep Grand Cherokee is de 3,6-liter Pentastar V6-benzinemotor. De plug-in hybride of 4xe is echter optioneel en te vinden in verschillende trimopties, waaronder Limited, Trailhawk, Overland, Summit en Summit Reserve varianten.

Samenvatting

De 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe is een plug-in hybride model met uitzonderlijke kenmerken en uitstekende prestaties. Net als zijn tegenhanger met verbrandingsmotor presteert deze aandrijflijn ook uitzonderlijk goed in het terrein en is hij leuk om mee te rijden. Bovendien maakt het deze auto zuiniger en vermindert het de ecologische voetafdruk.

Ook al heeft de Jeep Grand Cherokee 4xe problemen, ze zijn niet zo talrijk als zijn ICE tegenhanger. Hij is dus efficiënter en goedkoper in onderhoud. Merk op dat plug-in hybride varianten duurder zijn dan benzine varianten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts