Alles over de 2023 VW Amarok

2023 VW Amarok

Volkswagen heeft eindelijk de komende 2023 VW Amarok onthuld en de nieuwe Amarok heeft een heleboel veranderingen ten opzichte van het uitgaande model. Hoewel de Amarok geen Amerikaanse bestseller is omdat de meeste Amerikaanse klanten geïnteresseerd zijn in pick-ups van Amerikaanse en Aziatische makelij, hoopt de 2023 Amarok dat te veranderen. Dus, als je alles wilt weten over de 2023 VW Amarok, lees dan zeker dit artikel!

Allereerst moeten we erop wijzen dat de nieuwe Amarok niet naar de VS komt en dat is jammer, want hij deelt zijn platform met de uiterst succesvolle Ford Ranger, maar met een eigen identiteit en design. Qua motor krijgt de 2023 Amarok vier diesel- en benzinemotoren, allemaal krachtig, geavanceerd en relatief efficiënt.

Qua design ziet de Amarok er stoer en indrukwekkend uit en heel anders dan de Ranger. Het interieur krijgt een groot verticaal infotainmentscherm en een digitaal meterpaneel. Het rechte dashboard lijkt op dat van de Ranger, maar is bekleed met materialen van hogere kwaliteit.

We mogen verwachten dat de nieuwe Amarok even betrouwbaar zal zijn als de Ranger, want hij maakt gebruik van hetzelfde onderstel. De Amarok is verkrijgbaar met één of twee cabines, een groot bed en veel binnenruimte.

2023 VW Amarok – De aandrijflijn

De VW Amarok krijgt vier verschillende motoren. De twee dieselmotoren zijn te vinden in veel VW modellen en zijn de 2.0L TDI 4-cilinders die 168pk of 201pk bieden voor de twin-turbo modellen. De topdieselmotor is de 3.0L V6 met 238 pk of 247 pk, afhankelijk van de configuratie en het gewenste vermogen.

  Alles over de volledig elektrische Volkswagen ID Xtreme off-road

Sommige markten krijgen ook de 2.3L motor van Ford die bijna 300pk levert. Alle 200pk + motoren worden gekoppeld aan Ford’s bekende 10-traps automatische versnellingsbak, terwijl de mindere motoren worden geleverd met een 6-traps automaat of zelfs een 5-traps handgeschakelde versnellingsbak in sommige markten.

Wat de rest van de aandrijflijn betreft, kunt u kiezen tussen een standaard 4MOTION AWD-systeem of een meer geavanceerde selecteerbare 4×4. Sommige markten krijgen echter een RWD-model, waarschijnlijk dat van de Ford Ranger, want VW staat niet bekend om zijn achterwielaandrijving.

2023 VW Amarok – Ontwerp en rijden

Wat het ontwerp betreft, heeft de 2023 Amarok een volledig nieuw ontwerp met grotere afmetingen over de hele linie. Je krijgt ook nieuwere LED-verlichting rondom de Amarok en een veel hogere motorkap die lijkt op die van de Ford Ranger. Het interieur is gebaseerd op dat van de Ranger, maar met VW’s designidentiteit, waardoor het er echt mooi uitziet.

De rijervaring zal waarschijnlijk lijken op die van de nieuwe Ford Ranger, wat betekent dat de Amarok redelijk goed off-road zal kunnen rijden, maar ook volgzaam zal zijn in de stad. Het is geen dynamische pick-up, maar hij kan zich staande houden in de bochten omdat hij een stijve ophanging krijgt die het gewicht van de Amarok/Ranger goed onder controle kan houden.

2023 VW Amarok – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De 2023 VW Amarok is nog niet uit, wat betekent dat we niet echt kunnen zeggen of het een betrouwbare auto is of niet. Maar omdat de Amarok gebaseerd is op de nieuwe 2023 Ranger, zouden we moeten verwachten dat hij redelijk betrouwbaar is als de nieuwe Ranger ook maar in de buurt komt van de uitgaande Ranger.

  Alles over Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

De 2022 Ranger verschilt nogal van de 2023 Ranger, maar deze delen wel heel wat onderdelen met elkaar. Als zodanig kreeg de 2022 Ranger een 85/100 J.D. Power betrouwbaarheidsbeoordeling die als geweldig wordt beschouwd.

2023 VW Amarok – Waarde en praktische bruikbaarheid

De nieuwe VW Amarok begint waarschijnlijk bij ongeveer 32.000 pond inclusief btw in het Verenigd Koninkrijk, ongeveer 45.890 dollar in Australië en ongeveer 35.000 euro in Europa. Voor de duurdere modellen zal deze prijs aanzienlijk stijgen, maar dit zijn de prijsklassen voor de instapmodellen met dieselmotor, RWD en een enkele cabine.

Als praktische bruikbaarheid een must is, is de versie met dubbele cabine van de Amarok iets voor u, maar als u genoeg ruimte voorin wilt en niet vaak achterpassagiers vervoert, is de versie met enkele cabine voldoende. Het bed is ongeveer 5 voet groot en dat is hetzelfde als bij de Ranger. Het zicht is ook erg goed dankzij een rechte rijpositie en niet te veel dode hoeken.

FAQ

Is de 2023 VW Amarok de moeite waard?

Als u een ouder VW Amarok-model bezit en eraan denkt om het te upgraden, is het 2023-model inderdaad de moeite waard omdat het een hele reeks upgrades bevat en waarschijnlijk betrouwbaar zal zijn omdat Ford wel degelijk betrouwbare kleinere pick-ups maakt.

De voordelen van de Amarok ten opzichte van de Ranger zijn dat de Amarok wat specialer en luxueuzer aanvoelt, wat mensen willen van een dagelijkse bestuurder. Al met al is de Amarok zowel een goede cruiser als een degelijk werkpaard en dat is precies wat kopers van kleine en middelgrote pick-ups willen.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen T-Roc

Is de 2023 VW Amarok veilig?

Omdat de 2023 Amarok de meeste onderdelen deelt met de Ford Ranger, mogen we verwachten dat het een zeer betrouwbare truck wordt. Dit betekent dat hij alle nieuwste en meest geavanceerde hulpfuncties krijgt, zoals dodehoekassistent, rijstrookassistent, waarschuwing voor kruisend verkeer, adaptieve cruisecontrol en vele andere bijbehorende functies.

Al met al, als veiligheid een prioriteit is, moet u geen problemen hebben met de Amarok, want hij biedt echt een groot palet van alle moderne veiligheidsvoorzieningen die u van een 2023-truck mag verwachten.

Welke auto’s concurreren met de VW Amarok 2023?

De VW Amarok concurreert met zijn broer, de Ford Ranger, maar ook met de Chevrolet Colorado en de GMC Canyon. De Toyota Hilux is ook een echt vergelijkbare truck, terwijl de Nissan Navara en de Mitsubishi Strada ook sterke concurrenten zijn.

Al met al denk ik dat de Ranger, de Amarok en de Toyota Hilux de beste zijn in dit segment, omdat ze het meest bruikbaar en het best uitgerust zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts