Alles over Ford F150 schakelstang problemen

De Ford F150 is al tientallen jaren de populairste auto in de VS, omdat hij veel voordelen combineert zonder ernstige nadelen te hebben. Het is niet overdreven duur, het heeft alle ruimte in de wereld, het komt met krachtige en relatief efficiënte motoren, en het kan gaan waar de meeste auto’s niet kunnen. Over het geheel genomen is de F150 een heel goede auto, maar geen enkele auto is perfect.

Bijvoorbeeld, de versnellingsbak in de F150 is bekend om verschillende problemen die kunnen belemmeren uw algemene ervaring als eigenaar. Deze kunnen invloed hebben op uw on-road veiligheid, betrouwbaarheid en zelfs brandstofverbruik. Als zodanig, moet je jezelf te onderwijzen over alle Ford F150 versnellingsbak problemen om ze op te lossen of te voorkomen dat ze volledig gebeuren.

Het lijkt erop dat de meest voorkomende probleem met de F150 verschuiving koppeling is er een waar de verschuiving kabel vergrendeling clip weigert om goed te grijpen. Andere problemen zijn een losse verschuiving koppeling pin, problemen met de bussen, en slechte shifter selector kabels. Deze zijn gemeenschappelijk op zowel nieuwere als oudere F150 modellen, maar oudere modellen zijn aanzienlijk slechter.

Ford begint het maken van relatief probleemloze schakelsystemen onder de knie te krijgen, maar ze hebben nog een lange weg te gaan voordat deze als geheel betrouwbaar genoemd kunnen worden.

Ford F150 schakelkoppeling problemen – Versnellingskabel slot kan niet goed inklikken

Veel 2018 en 2020 Ford F150-modellen die worden geleverd met Ford’s eigen 10-traps automatische transmissie zijn teruggeroepen vanwege problemen met de versnellingskabel. Ford zegt dat de verstelclip vanuit de fabriek niet goed is geïnstalleerd, waardoor de bestuurder de truck in het park kan zetten en de sleutel kan verwijderen, maar de truck niet echt in het park zou staan.

  Veel voorkomende Ford V10 problemen

Dit kan uiteraard een groot probleem zijn omdat de truck uit zichzelf kan gaan rollen en een ongeluk kan veroorzaken. Ford heeft ook gedetailleerde richtlijnen uitgegeven over hoe dealers en servicecentra met dit probleem moeten omgaan, zodat het volledig kan worden voorkomen.

Ford F150 schakelstang problemen – Losse schakelstang pin

Volgens meerdere online bronnen is de 2017 Ford F150 extreem kwetsbaar voor losse schakelpinnen waardoor de transmissie niet meer volledig kan schakelen. De meest voorkomende symptomen van dit probleem zijn: de auto beweegt uit zichzelf, een los aanvoelende versnellingspook, waarschuwingslampje transmissie niet in park, of het onvermogen om het voertuig opnieuw te starten.

De enige manier waarop u dit efficiënt kunt oplossen is door uw F150 naar een dealer te brengen waar ze de transmissievloeistofpan kunnen verwijderen en toegang krijgen tot de pen. Op dit punt moeten Ford technici de pin vervangen en stevig afstellen zodat deze op zijn plaats blijft voor een lange levensduur van de auto.

Ford F150 schakelstang problemen – Problemen met schakelstang bussen

Een bus is in wezen een dunne buis-achtige object belast met het draaien of glijden verschillende assen om de efficiëntie te verbeteren en ten gunste van de algehele gladheid. Een schakelstangbus in de automatische versnellingsbak van Ford heeft tot taak de schakelstang te verbinden met de schakelkabel en de algehele voelbaarheid en soepelheid van de schakelbediening te verbeteren.

  Is Ford B Max een goede auto?

Echter, deze bussen zijn delicaat en kan verslijten tijdens de levensduur van de truck. Bovendien, als u uw versnellingsbak misbruikt, kunnen deze bussen vroegtijdig stuk gaan. Als uw transmissie blijft springen in neutraal, en geeft vreemde dreunende, piepende en stotende geluiden, is de kans groot dat uw koppeling bussen zijn de schuldige. Gelukkig, een vervangende bus is relatief eenvoudig te installeren en het kost niet zo veel geld.

Ford F150 schakelstang problemen – Slechte schakelkabels

Een shift selector is een van de belangrijkste componenten gevonden in moderne transmissies, omdat het u toelaat om een specifieke versnelling te kiezen. Een handgeschakelde transmissie maakt meestal gebruik van twee kabels, terwijl een automatische transmissie de neiging heeft om een enkele kabel te gebruiken die helemaal van de transmissie naar de versnellingspook tussen de twee voorstoelen gaat.

Het probleem doet zich voor wanneer u uw truck uitschakelt, maar de transmissie blijft in de gekozen versnelling staan. Wanneer u de auto probeert te starten, lukt dat dus niet. De enige manier om dit efficiënt te verhelpen is toegang krijgen tot de transmissie en de kabel volledig vervangen. Het is ook vermeldenswaard dat deze problemen meestal voorbehouden zijn aan oudere F150-modellen.

FAQ Sectie

Kan ik Ford F150 schakelingsproblemen zelf oplossen?

Als u een monteur bent en uw weg kent in een transmissie, kunt u de meeste problemen met de schakelkast gemakkelijk zelf oplossen zonder speciaal gereedschap. Echter, als het probleem is te wijten aan een losse schakelstang pin, is het wel enige vaardigheid en een behoorlijk aantal finesses om dit probleem zelf te repareren. Als u niet 100% zeker bent van uw zaak, kunt u dit beter overlaten aan professionals.

  Veel voorkomende Ford 1.6 EcoBoost motorproblemen

Het goede nieuws is dat Ford de meeste van deze problemen officieel heeft erkend en dat ze gedetailleerde handleidingen hebben uitgebracht over hoe ze te verhelpen. Daarom kunt u zich altijd informeren over een specifiek probleem met de versnellingsbak en beslissen of u het zelf wilt en kunt oplossen.

Waar zit de schakelstang van een Ford F150?

De schakelstang van de Ford F150 bevindt zich onder de auto en tussen de twee voorstoelen. De gemakkelijkste manier om hem te vinden is door een rechte verticale lijn te trekken van de achteruitkijkspiegel van de truck naar de grond, aangezien de koppeling direct onder de transmissiehendel zit.

Om 100% zeker te zijn, kunt u altijd een Ford F150 service manual kopen en daar alle service informatie opzoeken. Het is het vermelden waard dat het nooit een goed idee is om aan de transmissie van een auto te rommelen als u niet volledig zeker bent van wat u doet.

Is het duur om Ford F150 schakelstang problemen te verhelpen?

Dat hangt af van de aard van het probleem, want sommige problemen zijn goedkoper te verhelpen dan andere. U moet verwachten dat de reparatie minstens $50-$75 kost, maar de meeste ernstige problemen kunnen honderden dollars kosten om te herstellen.

Een complete vervanging van de versnellingsbak met alle arbeid inbegrepen kost u waarschijnlijk tussen de $200 en $400, afhankelijk van het model, het bouwjaar, en of we het hebben over een handgeschakelde of een automatische transmissie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts