Alles over Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

De autowereld bevindt zich in een spannend tijdperk sinds elektrische auto’s hun intrede hebben gedaan. Tegenwoordig doen alle autofabrikanten hun uiterste best om met slimme ideeën te komen die onze veiligheid op de weg vergroten en onze rijervaring zo gemakkelijk mogelijk maken. Sommige automakers proberen dit te doen door te perfectioneren wat ze al kennen, maar anderen zijn vooral geïnteresseerd in iets nieuws.

Volkswagen valt in de tweede categorie, wat betekent dat Volkswagen er meer op gebrand is om opnieuw uit te vinden wat reizen is. Aangezien het nieuwe autotijdperk efficiëntie, duurzaamheid, technologie, veiligheid en decarbonisatie bevordert, heeft VW geprobeerd één enkel product te maken dat aan al die parameters kan voldoen. Daarom bestaat de gloednieuwe Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

In dit artikel vertellen we je alles over de Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study en wat hem onderscheidt van de rest. Allereerst beschouwen sommigen de Gen.Travel misschien niet eens als een auto, omdat hij niet eens een stuurwiel heeft. Zeker, er zijn veel concepten met een intrekbaar stuur, maar de Gen.Travel heeft helemaal geen stuur.

Het idee achter deze creatie is om een volledig autonoom voertuig te maken dat ontworpen is om vliegen op korte afstand te vervangen. Dit concept bestaat al een paar jaar, en het lijkt erop dat Volkswagen de eerste is die het daadwerkelijk uitprobeert.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Wat is de Volkswagen GEN.TRAVEL ontwerpstudie?

De VW Gen.Travel vertegenwoordigt een oplossing voor een paar opmerkelijke problemen in verband met het hedendaagse reizen. De hele mensheid is zich ervan bewust dat de klimaatverandering zijn tol eist op onze planeet en dat we met ideeën moeten komen die een deel van de vervuilende stoffen kunnen vervangen door iets schoners. Hier komt de Gen.Travel, een auto ontworpen om autonoom lange afstanden te rijden met 0 CO2-uitstoot en een grote batterij.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Caddy

Ook al vervuilen auto’s aanzienlijk, vliegtuigen zijn een veel groter probleem en veel mensen hebben de neiging om zelfs voor korte afstanden te vliegen, wat zeker niet nodig is. Door het volledig ontbreken van een stuurwiel is de Gen.Travel een gecertificeerde Level 5 autonoom rijdende auto, wat betekent dat er op geen enkel moment input van de bestuurder nodig is.

Het idee hierachter is dat de Gen.Travel een auto/dienst wordt die je kunt huren. De Gen.Travel heeft dan de taak om op de door u gewenste locatie aan te komen en u in alle comfort naar uw bestemming te brengen, zonder dat u ook maar één bedieningsorgaan hoeft aan te raken. Zeker, deze technologie staat nog in de kinderschoenen, maar VW heeft besloten dat het tijd is om iets anders te proberen.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Wat is het doel van de VW Gen.Travel Design Study?

De Gen.Travel is bedoeld om meer dingen tegelijk te doen, wat betekent dat het moet dienen als algemeen idee dat autofabrikanten zouden moeten overwegen, terwijl het ook een proefbank is voor toekomstige VW-technologieën. Volgens Volkswagen introduceert de Gen.Travel veel nieuwe dingen in de industrie, waarvan sommige zeker hun weg zullen vinden naar bestaande en volgende generatie VW auto’s.

Een perfect voorbeeld daarvan is de baanbrekende Active Body Control-vering die zowel de laterale als verticale bewegingen tijdens het nemen van bochten berekent en de stijfheid en anti-roll eigenschappen van de auto aanpast om het comfort, de dynamiek en alle andere rijeigenschappen te optimaliseren.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Touareg

Andere nieuwigheden zijn enorme glasoppervlakken en moderne Gullwing-deuren die ontworpen zijn voor zo weinig mogelijk obstructie bij het in- en uitstappen en tijdens het rijden. Next-gen dynamische omgevingsverlichting die communiceert met de bestuurder is ook een belangrijk onderdeel van de hele ervaring en dit zal waarschijnlijk doorsijpelen naar serieproductie modellen op een bepaald punt.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Kan de VW Gen.Travel Design Study zijn doelen bereiken?

Het is veilig om te zeggen dat het idee achter de VW Gen.Travel extreem ambitieus is en dat VW iets probeert te doen dat op dit moment niet eens legaal is. Als zodanig is de Gen.Travel vooral een idee, een concept, en een perspectief op de toekomst om aan te zetten tot nadenken over wat we als collectief kunnen doen om onze planeet op lange termijn te redden.

VW zegt ook dat de Gen.Travel is ontworpen om samen te werken met een hele reeks ontspanningssystemen die bedoeld zijn om je zelfs te helpen in slaap te vallen terwijl je in de auto zit. Het is veilig om te zeggen dat de Gen.Travel op dit moment slechts een idee is en dat het niet snel een standaard zal worden.

Hoe het ook zij, bepaalde systemen in de Gen.Travel zullen waarschijnlijk doorsijpelen naar meer toegankelijke en bestaande VW-modellen.

FAQ Sectie

Wat betekent niveau 5 rijautonomie?

Autonomie van niveau 5 is wat wij noemen “een volledige verwijdering van de betrokkenheid van de bestuurder bij het volledige rijproces”. Dit betekent dat een auto van niveau 5 autonomie alles zelf kan doen en geen stuur of pedalen nodig heeft.

  Is de Volkswagen Sharan een goede auto?

Bovendien vereisen auto’s met niveau 5 autonomie niet eens dat je wakker bent terwijl je in de auto zit of zelfs maar voorstelt om te gaan slapen. Dit betekent dat een auto van niveau 5 is ontworpen om absoluut alles zelf te doen, inclusief parkeren, beslissingen nemen in risicovolle situaties en zelfs uw route kiezen.

Is het legaal om een volledig autonome auto te hebben?

Niet echt. Hoewel er enkele staten zijn waar volledig autonome auto’s aan het verkeer mogen deelnemen, is dit niet op grote schaal verboden. Veel autofabrikanten zeggen tegenwoordig dat hun auto’s over alle nodige technologie beschikken om volledig autonoom te rijden, maar dit roept veel vragen op vanuit regelgevend oogpunt.

Het blijft problematisch om te bepalen wie de schuldige is wanneer een volledig autonome auto bij een ongeval betrokken raakt en hoe kan men het verkeer in goede banen leiden wanneer sommige auto’s volledig autonoom zijn en andere door mensen worden bestuurd. Voorlopig is volledige en ongehinderde autonomie illegaal, althans op massale schaal.

Is de VW Gen.Travel een echte auto?

Dat hangt ervan af hoe je een auto definieert. VW zegt dat de Gen.Travel gewoon een elektrische auto is die volledig autonoom is. Sommigen zeggen echter dat iets pas als een auto kan worden beschouwd als het op de een of andere manier een stuurwiel heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts