Alles over Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

De onlangs onthulde Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION laat zien hoe een ID. Pro model eruit ziet met VW’s eigen AWD-systeem dat de auto capabeler maakt in slechte weersomstandigheden en het maakt uw rijervaring coherenter en veiliger. In dit artikel vertellen we je alles over Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION en waarom u er een zou moeten overwegen.

Om te beginnen wordt de VW ID. 4 PRO 4MOTION wordt geleverd met VW’s 82kWh batterij, wat aangeeft dat dit het model in het hogere segment is met meer vermogen en een grotere actieradius, dat tussen het topmodel GTX en de gewone ID in zit. 4. De ID. 4 PRO 4MOTION beschouwd worden als een beetje de sweet spot in de hele ID. 4 reeks.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Qua ontwerp volgt de ID. 4 Pro 4MOTION volgt de bekende designtaal van de gewone ID.4 met een paar badges om aan te geven dat deze door alle vier de wielen wordt aangedreven. Verder ziet de ID. 4 Pro 4MOTION er precies zo uit als de bestaande ID.4, wat geen slechte zaak is als je het uiterlijk van de gewone ID.4 mooi vindt.

Betrouwbaarheid: de ID. 4 Pro 4MOTION zal waarschijnlijk enkele van de bestaande problemen met de ID.4 erven en de prijs zal licht stijgen. De praktische kant blijft onaangetast, wat betekent dat de ID.4 PRO 4MOTION een zeer ruime en praktische auto is.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID. 4 PRO 4MOTION – De aandrijflijn

Met een 82kWh accu kunt u volgens VW een actieradius van ongeveer 250 mijl verwachten. AWD zou de maximale actieradius iets kunnen verlagen, omdat dat meestal het geval is als je 2WD en AWD auto’s vergelijkt. Hoe dan ook, de ID. 4 PRO 4MOTION krijgt een dubbele elektromotor, waardoor hij voortdurend vermogen naar alle vier de wielen kan sturen.

  VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Dit is voldoende voor 261 pk en 313 lb-ft koppel om de ID. 4 PRO 4MOTION in 7 seconden van 0-100 km/u rijdt en een topsnelheid van 180 km/u haalt. U kunt de ID.4 PRO 4MOTION in ongeveer 33 minuten opladen van 20% tot 80%, terwijl langzaam opladen via wisselstroom ongeveer 8-9 uur duurt.

Al met al is de aandrijflijn van de ID.4 PRO 4MOTION zeker capabel en levert hij over het geheel genomen behoorlijke kilometers. De ID.4 Pro kan met 175 kW snel laden op gelijkstroom geen al te grote afstandsangst veroorzaken, want met slechts 10 minuten snelladen is een actieradius van 62 mijl haalbaar.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID.4 PRO 4MOTION – Ontwerp en rijgedrag

Qua design ziet de VW ID.4 Pro 4MOTION er precies hetzelfde uit als de gewone ID.4 en dat is geen slechte zaak. De hele VW ID. reeks ziet er futuristisch en strak uit, wat betekent dat hij sierlijk zou moeten verouderen. Het interieur van de ID.4 is zeer verzorgd, maar sommige mensen klagen wel dat de ID.4 van binnen wat meer high-end zou mogen aanvoelen.

Als het op rijden aankomt, voelt de ID. 4 Pro 4MOTION een luxe uitstraling en is hij zeer gemakkelijk te besturen. Wel voel je het gewicht en de vering van de auto zou iets zachter kunnen. De rijdynamiek is zeker gebaat bij een relatief laag zwaartepunt, maar de ID.4 is niet ontworpen om snel de bocht om te gaan.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen T-Roc

VW ID.4 PRO 4MOTION – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De ID.4 bestaat al een tijdje, wat betekent dat de meeste mensen perfect weten hoe betrouwbaar hij is. Eerdere ID.4 modellen waren veel problematischer dan de modellen die nu de fabriek verlaten, wat te verwachten is voor een gloednieuwe auto. We kunnen zeggen dat de ID.4 redelijk betrouwbaar is, maar niet de meest betrouwbare gezins-EV die er is.

De meest voorkomende problemen met de VW ID. 4 Pro 4MOTION problemen variëren van diverse problemen met het remsysteem, problemen met het elektrische hoofdsysteem van de auto, problemen met de kwaliteitscontrole, problemen met het opladen en mogelijke problemen met de geavanceerde rijhulpsystemen van de auto.

VW ID.4 PRO 4MOTION – Waarde en bruikbaarheid

Met een vanafprijs van ongeveer 50.000 dollar is de VW ID.4 PRO 4MOTION nu een paar duizend dollar duurder dan het niet-4MOTION model. Deze prijs komt zeker in de buurt van enkele van de duurste EV’s op de markt, zonder in het luxueuze EV-segment te stappen.

De praktische kant blijft hetzelfde als in de gewone ID. 4 en dat betekent veel zitruimte, vooral achterin. Ook de kofferruimte is redelijk groot dankzij de mooie vorm en brede opening. AWD maakt het een stuk eenvoudiger om de ID.4 Pro 4MOTION te besturen in slechte weersomstandigheden.

FAQ

Moet ik de VW ID.4 Pro 4MOTION kopen?

De Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION is ontworpen voor mensen die maximale veiligheid willen, ongeacht de ondergrond waarop ze rijden. Als zodanig is het zinvol om voor het 4MOTION-systeem te betalen als je in een klimaat woont met veel sneeuw, regen en ijs.

  Is Volkswagen ID.4 een goede auto?

Denk echter niet dat u weg kunt komen zonder een fatsoenlijk paar winterbanden, want die zijn essentieel, of u nu een 2WD of een AWD auto bezit. Als u in een gebied woont dat voornamelijk droog is, kunt u prima uit de voeten met de gewone 2WD ID. 4, die u iets meer actieradius geeft en bovendien goedkoper is in de aanschaf.

Welke VW ID.4-modellen hebben AWD?

Momenteel biedt VW de ID.4 met AWD aan in twee specifieke modellen, het nieuwe Pro 4MOTION model en het GTX model. De reden waarom VW met de Pro 4MOTION kwam, is om de initiële prijs van een AWD ID.4 in het algemeen te verlagen.

Vermeldenswaard is dat alle andere modellen van de ID. 4 een achterwielaandrijving hebben, wat een afwijking is van de gewone FWD-installatie die we van VW gewend zijn.

Is de VW ID.4 een goede auto?

De Volkswagen ID.4 is ontworpen voor mensen die een elektrische Volkswagen willen die zowel lange afstanden als in de stad kan rijden zonder enige problemen. De ID.4 is ook veilig, comfortabel, goed uitgerust en een goede gezinsauto, wat de belangrijkste reden is waarom de meeste mensen hem kopen. Daarom is de VW ID.4 inderdaad een heel goede auto.

Video: 2023 VW ID.4 Pro 4Motion REVIEW – de AWD versie zonder de GTX.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts