Aston Martin Virage Betrouwbaarheid

De Virage is al tientallen jaren op de markt. Deze generatie werd in 2011 gelanceerd en moest het midden houden tussen de DBS en de DB9. De auto had de authentieke Aston Martin sportuitstraling met zijn slanke en edgy carrosserieontwerp. Deze werd slechts op zeer kleine schaal geproduceerd en er zijn slechts 1001 Virages in de wereld.

Overzicht

Het oude model van de Virage stond destijds ook bekend als een van de snelste auto’s. Dit nieuwere model heeft een V12 5.9 L AM11 motor die zero-to-60 mph maakt in 4.6 seconden. Dit was extreem hoog in die tijd. Daarnaast levert de motor 490 pk en 420 lb-ft koppel. Deze werd in 2012 uit productie genomen, maar hij is nog steeds tweedehands te koop.

Betrouwbaarheid

Historisch gezien maakt Aston Martin handgemaakte auto’s, wat een extreem groot verkoopargument voor hen is, maar dit was ook een probleem. Handgebouwde auto’s hadden meer problemen dan door robots gebouwde. Daarom stond het bekend dat AM auto’s niet zo duurzaam zijn. Dit is echter veranderd sinds ze in robotica hebben geïnvesteerd en een deel van de productie volledig op robots hebben laten draaien.
De 2011-12 modellen van de Virage zijn veel betrouwbaarder dan de oudere, nu oldtimer modellen van de Virage. De motor is betrouwbaar, omdat hij ook in andere auto’s is gebruikt en er zich geen grote problemen met de motor hebben voorgedaan. De meeste onderdelen zijn ook solide en niet zo kwetsbaar als oudere AM-modellen.

  Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Zo cool en sexy als deze exotische luxewagens zijn, zo delicaat zijn ze nog meer. Ze hebben de juiste zorg nodig gedurende hun hele leven, of ze zijn extreem vatbaar voor ernstige problemen zoals problemen met de ophanging of motorstoring. Reparatie van deze auto’s is erg duur, net als regelmatig onderhoud.

FAQ

Is de Aston Martin Virage een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Aston Martin Virage is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Aston Martin Virage?

De Aston Martin Virage is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Minicompact Cars

Hoeveel pk heeft een Aston Martin Virage en heeft hij een turbo?

De Aston Martin Virage heeft 490 pk en 420 lb-ft koppel. De motor is een Gas V12 met een cilinderinhoud van 5.9L/ Het brandstofsysteem is: Elektronische brandstofinjectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Aston Martin Virage?

5.0 Cubic Feet ( 0,142 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Aston Martin Virage heeft 20 x 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 x 11 inch Aluminium Achterwielen.

Waarom werd de Aston Martin Virage uit productie genomen?

De auto werd al na 18 maanden uit productie genomen. In werkelijkheid zijn er maar meer dan 1.000 exemplaren van geproduceerd. Sommige limited edition auto’s worden langer geproduceerd. De mensen konden de Virage niet van de andere modellen onderscheiden.

  Audi A3 Sportback e-tron betrouwbaarheid

Waar vind ik een goede prijs voor een gebruikte Aston Martin Virage?

U krijgt betere aanbiedingen als u via gerenommeerde dealers zoals eBay Motors gaat. U moet altijd reviews bekijken voordat u bij iemand anders koopt.

Mag ik in mijn eigen Aston Martin Virage rijden?

Ja, dat is volkomen legaal. Maar zorg ervoor dat uw verzekering het rijden met een voertuig zonder kenteken dekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts