Audi Q7 – Alles wat u moet weten

Audi Q7

De Audi Q7 is de grootste familie-SUV van Audi die plaats biedt aan maximaal zeven personen tegelijk. Dat betekent dat de Q7 vooral gericht is op gezinsgebruik. De Q7 is echter niet zo groot als de BMW X7 of de Mercedes GLS, de Q7 heeft meer weg van de GLE en de X5, maar dan met de mogelijkheid om voor een zevenzits configuratie te gaan.

De Q7 is verkrijgbaar met een aantal verschillende motoren, waaronder ook een aantal hybrides. Alle Q7-modellen zijn uitgerust met Audi’s Quattro AWD-systeem, de Tiptronic 8-versnellingsbak en een overvloed aan standaarduitrusting. De Q7 is inderdaad een van de beste Audi SUV’s die je kunt kopen en de enige Audi SUV die in staat is om de Q7 te evenaren is de Q8.

Design-wise, de eerste generatie Q7 ziet er mooi uit, terwijl de post-facelift 1e gen Q7 is misschien wel de best ogende Audi Q7 tot nu toe. De nieuwe Audi Q7 is niet bepaald mooi, maar het post-facelift model van de 2e generatie laat deze luxueuze schuit er wel mooier uitzien. Qua interieur is de 1e generatie Q7 inmiddels verouderd, terwijl ook de huidige Q7 zijn leeftijd een beetje begint te tonen.

De Q7 is een redelijk betrouwbare auto, vooral de huidige generatie Q7 die de meeste van zijn rivalen lijkt te overtreffen als het op betrouwbaarheid aankomt. Praktisch gezien is de Q7 de beste auto die er is, met zeven zitplaatsen en een zee aan laadruimte zonder dat het zicht rondom in het gedrang komt.

Audi Q7 – De aandrijflijn

De eerste generatie Q7 is verkrijgbaar met een aantal verschillende motoren, te beginnen met de 3.0L TFSI 6-cilinder met 272pk of met 333pk. Sommige markten kregen ook de 3.6L Q7 met 280pk terwijl het enige 8-cilinder model de 4.2L V8 is met 350pk. De eerste generatie van de Q7 wordt ook geleverd met een groot aantal dieselmotoren en de V12 6.0L diesel met 500pk is de gekste Audi motor aller tijden.

  Beste Audi A4 Luchtinlaat

De nieuwe Audi Q7 reeks begint ook met de 3.0L V6, maar met 333pk als standaard. Het model na de facelift verhoogt dat vermogen tot 340 pk, terwijl de topversie van de SQ7 een 4.0L twin-turbo V8 met 507 pk gebruikt. De huidige Q7 is ook verkrijgbaar met enkele dieselmotoren en met twee 3.0L V6 hybride motoren.

Zoals in het begin vermeld, gebruikt de eerste generatie Q7 een 8-traps Tiptronic versnellingsbak, terwijl de nieuwere modellen ook een 8-traps Tiptronic gebruiken, maar dan een die zowel beter als gesofisticeerder is. Alle Q7-modellen zijn uitgerust met Audi Quattro AWD en ze kunnen allemaal off-road.

Wat efficiëntie betreft, is de Q7 een grote SUV en dat betekent dat hij niet de meest efficiënte is. De minst efficiënte Q7 is de 4.2L V8 terwijl de nieuwere 3.0L hybride de meest efficiënte is met een maximaal MPG van maximaal 84MPG.

Audi Q7 – Ontwerp en onderstel

De allereerste generatie Q7 is inmiddels een vrij oude auto en dat is te merken. Maar de post-facelift 1e generatie Q7 met de allesbepalende LED-verlichting is naar mijn mening de best ogende Audi SUV tot nu toe. De tweede generatie van de Q7 debuteerde met een veel hoekiger ontwerp dat het niet zo goed deed, terwijl de nu post-facelift 2e generatie van de Q7 er veel beter uitziet.

Wat het interieur betreft, zien alle 1e generatie Q7 modellen er nu gedateerd uit omdat het interieurdesign gebaseerd is op de C6 Audi A6. De tweede generatie Audi Q7 ziet er mooi uit, zeker als hij een hoge uitrusting heeft. Maar de post-facelift Q7 ziet er absoluut het meest futuristisch en best uit.

  Veel voorkomende problemen met Audi S-Tronic

Wat de afstemming van onderstel en ophanging betreft, legt de Q7 duidelijk de nadruk op comfort en subtiliteit. Het is een grote SUV en dat is vrij duidelijk van achter het stuur, ongeacht of je voor de SQ7 gaat of niet.

Audi Q7 betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De 1e generatie Q7 is niet de meest betrouwbare auto die er is, vooral omdat hij een lading geld kost om te onderhouden. Vroege tweede generatie modellen deden het ook niet bewonderenswaardig goed, maar de post-facelift (huidige) Audi Q7 is veel beter. Zo veel zelfs dat hij de meeste van zijn rivalen verslaat als het op betrouwbaarheid aankomt.

De meest voorkomende problemen met de Q7 hebben te maken met de drukopbouw in de brandstoftank, de klopsensor, bobines en bougies, problemen met de distributieketting en versleten CV-schoenen. De meeste van deze problemen zijn inderdaad mechanisch, maar ze komen bij de huidige Q7 niet meer zo vaak voor als vroeger.

Audi Q7 waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi Q7 kost doorgaans tussen de 15.000 en 90.000 dollar, afhankelijk van het model, de staat en de kilometerstand. De Q7 biedt vrij veel functies en is een echte luxe SUV. Praktisch gezien is de Q7 de beste auto die er is, want hij is ruim van binnen en biedt een enorme laadruimte.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi Q7 kopen?

Dat hangt af van wat u nodig hebt en wat u van een auto verlangt. Als u uzelf graag trakteert op het hogere echelon van auto’s en u het niet erg vindt om het extra geld uit te geven, is de huidige generatie Q7 een van de beste middelgrote tot grote luxe SUV’s die u op dit moment kunt kopen.

  Is de Audi Q5 elektrisch?

Als u gewoon de ruimte en het comfort wilt zonder enorme bedragen uit te geven, is een gebruikte Q7 ook een goed idee. U moet echter in gedachten houden dat auto’s als deze de neiging hebben om snel af te schrijven terwijl ze ook veel geld kosten om te onderhouden.

Is de Audi Q7 veilig?

De Audi Q7 krijgt van elke geloofwaardige organisatie een stellaire veiligheidsscore van 5 sterren, wat betekent dat hij inderdaad veilig is. Het is vermeldenswaard dat u extra moet uitgeven aan diverse opties als u het hoogste niveau van veiligheid wilt.

Dit betekent dat de Q7 niet standaard voorzien is van alle veiligheids toeters en bellen en dat deze ook behoorlijk wat geld kosten.

Is de Audi Q7 goed in het terrein?

De Audi Q7 is gepositioneerd als een luxe familie SUV en dat betekent dat het geen Jeep Wrangler is. Dit betekent niet dat de Q7 niet in staat is om uitdagend terrein aan te pakken, maar eerder dat u betere opties heeft op dit prijspunt.

Als u gewoon een auto wilt die alles op de weg kan en ook licht tot middelzwaar terreinwerk aankan, dan is de Q7 inderdaad een goede keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts