Audi S5 Sportback Betrouwbaarheid

De S5 is het sportmodel van de A5. De S5 Sportback is een combinatie van een coupé, sedan, en hatchback. De achterklep van de auto gaat open als een hatchback, maar de auto is als een vierdeurs coupé. De carrosserie is absoluut sportief en de krachtige motor staat daar ook achter.

Audi S5 Sportback

De S5 wordt aangedreven door een zeer sterke motor en hij heeft een 3.0 L V6 twin-turbo motor. Deze motor levert een enorme 349 pk, en de auto kan van 0 naar 60 mph in slechts 4,2 seconden. Het exterieur van de auto is ontzettend mooi en sportief. Naast het exterieur is ook het interieur van de S5 esthetisch om te zien, en de kwaliteit van het leder is ook top.

Betrouwbaarheid

De S5 is niet de meest betrouwbare auto, maar in termen van luxe auto’s voldoet hij wel. Luxe auto’s hebben niet altijd de beste betrouwbaarheidsscores vanwege de dure onderdelen die erin worden gebruikt. De technologie die erin wordt gebruikt is gevoeliger voor storingen. De S5 Sportback heeft een betrouwbaarheidsscore van 52,35, wat net onder het gemiddelde is.

Onderhoud

De S5 heeft ook enkele veelvoorkomende problemen zoals koolaanslag en problemen met de versnellingsbak. Deze problemen zijn niet de grootste, maar ze kosten wel veel. De Audis hebben meestal hogere onderhoudskosten vanwege hun luxe en complexe auto’s.
De S5 heeft een hoog gemiddeld jaarlijks onderhoud van $1,164. Als er geen garantie beschikbaar is, zou het vervangen van bougies, remblokken en olie verversen veel kosten. Afgezien van het geplande onderhoud, is de kans groot dat er in de eerste 10 jaar grote reparaties worden uitgevoerd.

  Audi A3 betrouwbaarheid

Audi S5 Sportback – eindoordeel

De S5 is zeker een sportwagen met een turbomotor, en Audi’s een van de beste vierwielaandrijvingssystemen. Hierdoor heeft de auto een nog betere wegligging. De onderhoudskosten en betrouwbaarheidsproblemen zijn echter zorgwekkend. Desondanks is de S5 een geweldige auto voor liefhebbers van snelheid.

FAQ

Is de Audi S5 Sportback een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Audi S5 Sportback is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Audi S5 Sportback?

De Audi S5 Sportback is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Hoeveel pk heeft een Audi S5 Sportback en heeft hij een turbo?

De Audi S5 Sportback heeft 349 pk en 369 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Audi S5 Sportback heeft 18 X 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is een Audi S5 duur in onderhoud?

De jaarlijkse autoonderhoudskosten van de Audi S5 bedragen $1.164. De Audi S5 is gemiddeld $1.164 per jaar en de gemiddelde auto is $651 per jaar. De S5 is aanzienlijk goedkoper in onderhoud.

Is de Audi S5 Sportback een goede auto?

Ja, het is een echt snelle auto die u het gevoel geeft dat u leeft wanneer u op de weg rijdt. U moet zeker overwegen deze auto te kopen als u eens iets anders wilt dan uw gewone saaie auto.

  Is een gebruikte Porsche Cayenne betrouwbaar?

Hoe lang gaat een Audi S5 Sportback mee?

Moderne voertuigen zoals de S5 Sportback kunnen bij redelijk onderhoud tussen 150.000 en 200.000 mijl meegaan. Dit aantal kan worden bereikt door goed voor uw auto te zorgen en alle aanbevolen onderhoudsbeurten uit te voeren. Ook moeten alle versleten onderdelen worden vervangen wanneer ze beschadigd raken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts