Audi S8 betrouwbaarheid

De S8 is de nog luxere en luxueuzere versie van de A8 full-size luxewagen. De S-modellen zijn gemaakt voor zware prestaties en ze worden “sportwagens” genoemd. De S8 werd gelanceerd in 2020 en heeft een nog snellere motor.

Audi S8

De S8 heeft een 4.0 L twin-turbo V8 Quattro motor die een enorme 563 pk produceert. De motor produceert een koppel van ongeveer 800 Nm, bij 4.500 tpm. Dit geeft de auto een opwindende acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Dit alles maakt de S8 tot een echte sportwagen.

Betrouwbaarheid

De S8 is het sportmodel van de A8, wat een degelijke betrouwbare auto is. De V8-motor in de auto is echter nog sneller dan de V6-motor van de A8. De zware motor in een auto zet de bestuurder aan tot nog harder rijden, wat voor problemen kan zorgen. Toch is de auto betrouwbaar genoeg gebleken met een 3,5 van de 5,0.

Onderhoud

De Audi’s hebben hoge onderhoudskosten nodig om al dat vermogen van de motor te kunnen dragen. Als het onderhoud wordt verwaarloosd, dan is de auto meer vatbaar voor oververhittingsproblemen die motorbranden of motorstoringen kunnen veroorzaken. Het onderhoud omvat het vervangen van bougies, remvloeistof, motor, en oliefilter, en kost ongeveer meer dan $1,000 per jaar.
De garantie van de auto kan de meeste problemen dekken, maar als u een gebruikte S8 gaat kopen, dan kan dat u veel kosten. Er zijn een aantal problemen met de S8 zoals olielekkage bij een bepaalde kilometerstand, oververhitting, of koolaanslag in de motor. De meeste van deze problemen kunnen worden gedekt als u een aftermarket garantie koopt.

  Audi RS5 Sportback Betrouwbaarheid

Audi S8 – krachtpatser en luxe

De S8 is echt krachtig en hij is ook betrouwbaar genoeg om hem als dagelijkse auto te rijden. De opwindende rit van de auto zou u een geweldige sensatie geven. Er zijn ook zeer goede veiligheidsvoorzieningen in de auto. Daarom is het een duurzame auto om aan te schaffen.

FAQ

Is de Audi S8 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Audi S8 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Audi S8?

De Audi S8 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Audi S8 en heeft hij een turbo?

De Audi S8 heeft 563 pk en 590 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Gas/Electric V-8 met een cilinderinhoud van 4.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Audi S8?

12.5 Cubic Feet ( 0,354 m3 )

Wat voor soort wielen heeft hij?

Audi S8 heeft 21 X 9 inch Aluminium Voorwielen en 21 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft de Audi S8 standaard ABS remmen?

Ja, de Audi S8 is standaard voorzien van Anti Lock Brakes.

Welk jaar was de beste Audi S8?

De Audi S8 uit 2012 behoorde tot de krachtigste A8’s uit het gamma. Audi besloot om de Lamborghini V10 motor te vervangen door een twin-turbo V8 motor. De 2012 Audi S8 was krachtiger en sneller dankzij massaal onderzoek en ontwikkeling.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts