Audi vs BMW betrouwbaarheid – Wat is beter

Iedereen weet dat het Duitse luxe trio, Mercedes, Audi, en BMW niet de meest betrouwbare merken op de markt zijn, maar er zijn een paar begrijpelijke redenen waarom dat het geval is en een paar nogal twijfelachtige.

Het is waar dat het maken van een luxe auto veel meer onderzoeks- en ontwikkelingsgeld vergt dat wordt besteed aan allerlei soorten technologie, waaronder veiligheidskits, eindeloze gemaks- en luxegadgets, geavanceerde airco, een ontelbaar aantal zetelfuncties en -aanpassingen, dure infotainmentsystemen, gesofisticeerde ophangingscomponenten enzovoort.

Audi en BMW zijn gericht op het maken van innovatieve, technologie-gedreven luxe auto’s, wat betekent dat ze vaak bieden functies die nog nooit eerder gezien. Dit maakt ze van nature ongelooflijk complex, waardoor ze ook vatbaarder zijn voor problemen, vooral als ze niet dienovereenkomstig worden onderhouden.

Aan de andere kant is Lexus ook een echt luxemerk, dus het ligt voor de hand dat een luxeauto ook betrouwbaar kan zijn. Hoe dan ook, Audi en BMW zijn ongelooflijk vergelijkbaar als het gaat om betrouwbaarheid, de verschillen zijn zo marginaal dat het moeilijk is om een winnaar aan te wijzen.

Audi betrouwbaarheid – Gemiddeld op zijn best, maar sterk afhankelijk van goed onderhoud

Volgens een paar geloofwaardige online bronnen zoals Consumer Reports, J.D. Power, en What Car, is Audi een gemiddeld betrouwbaarheidsmerk op de meeste momenten. Consumer Reports plaatste Audi op de 14e plaats van de 30 merken, J.D. en WhatCar beschouwen Audi ook als een middelmatig merk op zijn best.

De meest betrouwbare Audi modellen zijn de Audi A3, de Audi A4 en de Audi A5. Dit is vooral omdat alle drie van deze modellen relatief oude modellen waren op het moment dat deze enquêtes werden uitgevoerd, omdat de meeste luxe auto model generaties de neiging hebben om geleidelijk beter te worden als ze het einde van de productie naderen.

  Porsche VS Maserati betrouwbaarheid

Het minst betrouwbare Audi-model is de Audi Q7 omdat die het meest vatbaar is voor problemen. Het helpt niet dat het ook veel geld kost om de Q7 te repareren. Al met al is Audi niet het meest betrouwbare merk ter wereld, omdat slechts een paar Audi-modellen bovengemiddelde betrouwbaarheidsresultaten kunnen bieden.

Als u uw Audi echter onderhoudt volgens de aanbevelingen van de fabrikant en er dagelijks goed voor zorgt, zou u er honderdduizenden kilometers mee moeten kunnen rijden.

BMW betrouwbaarheid – Gemiddeld in het beste geval, maar ook sterk afhankelijk van goed onderhoud

BMW is min of meer identiek aan Audi aangezien deze twee merken de neiging hebben om elkaar te bekampen in vele segmenten waaronder ook onderhoud en betrouwbaarheid. Het is vermeldenswaard dat de meeste enquêtes de neiging hebben om BMW modellen te verkiezen boven Audi modellen, maar wanneer BMW modellen toch in de fout gaan, kost het meestal meer geld om ze te herstellen.

Als zodanig zijn deze twee echt vergelijkbaar. De BMW X1 is het hoogst genoteerde BMW model als het gaat om betrouwbaarheid om min of meer dezelfde redenen. De BMW X1 is betrouwbaarder dan het meest betrouwbare model van Audi, de Audi A4.

De BMW 7-Serie is echter verreweg het meest onbetrouwbare BMW model, en geen enkele andere BMW of Audi komt ook maar in de buurt, zelfs de Q7 niet. Het kan nooit genoeg worden benadrukt dat het onderhoud van luxe auto’s zoals deze is niet iets wat je wilt negeren, omdat ze veel meer onderhoud nodig in vergelijking met gewone auto’s.

  Aston Martin DB9 GT Betrouwbaarheid

In wezen zijn beide auto’s zo aan elkaar gewaagd dat het niet mogelijk is om een duidelijke winnaar aan te wijzen. In sommige segmenten zijn Audi’s beter, terwijl in andere segmenten BMW’s beter zijn.

Waarom zijn luxewagens zo onbetrouwbaar en hoe slaagt Lexus erin betrouwbare luxewagens aan te bieden?

Dit is een vraag die de meeste liefhebbers van luxe auto’s bezighoudt, omdat Lexus de wereld van luxe auto’s lijkt te domineren als het gaat om betrouwbaarheid. De reden waarom luxeauto’s vaak onbetrouwbaar zijn, is dat ze complex zijn, veel innovaties bieden en slechte betrouwbaarheidsresultaten de verkoop van nieuwe auto’s niet al te zeer in de weg staan.

Complexiteit maakt alles vatbaarder voor problemen en auto’s zijn niet anders. Hoe meer onderdelen je samenvoegt, hoe meer dingen er potentieel mis kunnen gaan. Ten tweede willen deze merken dat hun auto’s vol zitten met innovatieve technologie, wat de betrouwbaarheid ook in de weg staat.

Ten derde geven eigenaars van nieuwe auto’s gewoon niet zo veel om betrouwbaarheid omdat alle nieuwe auto’s worden geleverd met 3-5 jaar garantie. Hoewel Audi’s en BMW’s lang niet zo betrouwbaar zijn als Lexus auto’s, verkiezen de meeste mensen toch Audi en BMW boven Lexus.

De redenen waarom Lexus betrouwbare luxewagens maakt, zijn omdat ze niet zo innovatief zijn, niet zo technologiegedreven, niet zo complex, en ze de neiging hebben om bepaalde aspecten te perfectioneren voordat ze op grote schaal beschikbaar worden gesteld.

FAQ Sectie

Wat is het verschil tussen Lexus motoren en Audi, BMW motoren?

Lexus is eigendom van Toyota en Toyota is gericht op het verkopen van betrouwbare auto’s. Betrouwbaarheid is veel belangrijker als het gaat om auto’s voor massatoepassingen, zoals Toyota’s, Honda’s of Jeeps. Lexus gebruikt motoren die meestal ouder en een stuk minder complex zijn.

  Chrysler PT Cruiser betrouwbaarheid

Terwijl sommige merken mild-hybride technologie, turbo’s, superchargers en allerlei technische tovenarij aanbieden, probeert Lexus eenvoudige motoren te maken die van nature duurzamer zijn.

Waarom geven klanten van luxe auto’s niet om betrouwbaarheid?

Klanten van luxewagens hechten wel belang aan betrouwbaarheid, maar lang niet zo veel als klanten van zuinige wagens. Auto’s uit het hogere segment worden vanaf nieuw gekocht en de meeste eigenaars houden ze ongeveer een paar jaar. Dit betekent dat ze, terwijl ze worden gereden door hun oorspronkelijke eigenaars, de neiging hebben het meest betrouwbaar te zijn.

Bovendien worden de meeste auto’s geleverd met uitgebreide garanties, wat betekent dat als er iets misgaat, u waarschijnlijk niet degene bent die de rekeningen betaalt.

Is BMW duurder in onderhoud en reparatie dan Audi?

BMW is inderdaad iets duurder in onderhoud en reparatie in vergelijking met Audi omdat BMW’s BMW-specifieke onderdelen en BMW-specifieke motoren gebruiken. Audi motoren worden ook gebruikt in de hele Volkswagen Groep wat betekent dat er meer onderdelen zijn.

Wat onderhoud betreft, zijn ze ongelooflijk vergelijkbaar, zozeer zelfs dat het geen zin heeft om ze te vergelijken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts