Audi vs Ford betrouwbaarheid – Wat is beter

Audi is een Duits executive premium merk gericht op het ontwerpen en maken van luxe auto’s die kunnen voldoen aan bijna al uw dagelijkse behoeften. Audi maakt sedans, hatchbacks, estates, coupes, sport sedans, full-size luxe sedans, SUV’s, crossovers, en zelfs supercars.

Dit betekent dat u zeker kunt vinden een Audi die perfect past bij uw behoeften. Audi’s hebben de neiging om duur, luxueus, en zeer technologie-gedreven zijn. Dit betekent ook dat ze ingewikkelde stukken van machines die voortdurend en nauwkeurig onderhoud nodig hebben om een lange tijd duren.

Ford daarentegen is een meer consumentgericht merk, wat betekent dat Ford-modellen niet zo premium zijn als Audi-modellen. Dit betekent ook dat ze niet zo complex noch technologie-gedreven, maar ze zijn ook niet de meest betrouwbare auto’s op de markt.

In het algemeen moet u een Audi goed onderhouden, anders is hij vatbaar voor allerlei problemen. Ford modellen zijn niet zo duur als Audi modellen zijn om te onderhouden en het lijkt erop dat de meeste Ford’s hebben de neiging om betrouwbaarder te zijn als geheel, want er zijn minder dingen die mis kunnen gaan met een Ford.

Audi betrouwbaarheid – middelmatig en sterk afhankelijk van goed onderhoud

Volgens de meeste betrouwbaarheidsonderzoeken en grafieken gedaan door Consumer Reports, What Car en J.D. Power, hebben de meeste Audi modellen de neiging om in het middelmatige betrouwbaarheidssegment te verblijven. Nieuwere Audi modellen zijn een stuk beter in vergelijking met Audi modellen van een decennium of twee geleden.

De Audi A4 is het meest betrouwbare Audi model op dit moment omdat het gebaseerd is op een vrij oud platform dat voortdurend is opgewaardeerd gedurende de levensduur van de A4. Oudere Audi A8 en Q7 modellen zijn de minst betrouwbare Audi modellen en ze kosten ook veel geld om te onderhouden.

  Porsche vs. Audi betrouwbaarheid - Wat is beter?

De belangrijkste reden waarom Audi modellen de neiging hebben relatief onbetrouwbaar te zijn is dat de meeste mensen zich niet bewust zijn dat ze goed en constant onderhoud nodig hebben. Deze auto’s zijn complex en ze bieden allerlei gemak, veiligheid en praktische snufjes die soms overheersend kunnen lijken.

Er zijn gewoon te veel onderdelen die mis kunnen gaan en de enige manier waarop een Audi lang mee kan gaan is door hem goed te onderhouden.

Ford – Iets boven het gemiddelde, maar niet zo consistent

Ford is een merk van economisch niveau dat SUV’s, crossovers, vrachtwagens, sportwagens en hatchbacks maakt. Ze hebben de neiging om niet zo geavanceerd te zijn als de meeste Audi modellen zijn, wat betekent dat ze nog steeds natuurlijk aangezogen motoren en handgeschakelde versnellingsbakken gebruiken, terwijl die niet meer bestaan op de hedendaagse Audi producten.

Dit betekent dat sommige van deze modellen relatief betrouwbaar zijn, zoals de Ford Mustang GT, het meest betrouwbare Ford-model in zijn geheel. De reden hiervoor is dat de Ford Mustang GT al tientallen jaren hetzelfde recept gebruikt en Ford erin geslaagd is om dit recept voortdurend te verbeteren.

De Ford Escape en de Ford Explorer zijn de twee minst betrouwbare modellen van Ford op dit moment. Consumer Reports, WhatCar en J.D. Power beoordelen Ford als middelmatig, maar sommige Ford-modellen zijn betrouwbaarder dan de meest betrouwbare Audi-modellen.

Ford’s zijn niet zo kwetsbaar als Audi’s, wat betekent dat goed onderhoud belangrijk is, maar niet zo erg als bij een Audi.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Conclusie – Ford is iets betrouwbaarder

Ford maakt eenvoudigere, goedkopere en minder verfijnde auto’s die over het algemeen minder technologieën en functies bieden in vergelijking met Audi’s. Audi is een merk dat bereid is om betrouwbaarheid op te offeren voor een meer pluche en luxueuze ervaring en de realiteit is dat de meeste Audi-klanten dat niet erg vinden.

Aan de andere kant zijn Ford’s geen luxewagens, wat betekent dat ze een gewone Ford-klant op een andere manier tevreden moeten stellen. Dat doen ze door leuk te rijden, zuinig, goedkoop in het gebruik en in de meeste gevallen relatief betrouwbaar te zijn.

Minder complexiteit staat gelijk aan minder potentiële problemen en dat is de reden waarom Ford de taart neemt als het iets betrouwbaardere merk in zijn geheel. Ten slotte is onderhoud een cruciaal aspect als het gaat om betrouwbaarheid op lange termijn, en het is veilig om te zeggen dat de meeste Ford-modellen lang niet zo delicaat zijn als de meeste Audi-modellen zijn.

Deze resultaten hebben de neiging om te variëren op een individuele basis, dus niet baseren uw aankoopbeslissingen uitsluitend op deze gegevens. Veel online bronnen zeggen dat Audi het betrouwbaardere merk is in zijn geheel omdat deze slechts marginaal verschillen.

FAQ Sectie

Waarom kost een Audi meer aan onderhoud dan een Ford?

Omdat een Audi een stuk fijner en complexer is. Dat betekent dat de meeste Audi-modellen op de weg volgestouwd zijn met allerlei 21ste-eeuwse technologieën om ze te onderscheiden van meer betaalbare en basismerken.

Luxemerken hebben de neiging om zwaardere, complexere auto’s te maken die meestal wat kwetsbaarder zijn in vergelijking met een betaalbaar merk. Hoe meer functies een auto heeft, hoe meer tijd en geld het kost om die functies te onderhouden.

  Is Mercedes GT betrouwbaar?

Zijn Europese auto’s betrouwbaarder dan auto’s uit de VS?

Als u een Europese luxewagen onderhoudt volgens de aanbevelingen van de constructeur, zijn ze betrouwbaarder. De meeste autoliefhebbers zijn het erover eens dat Europese auto’s over het algemeen beter zijn omdat ze verfijnder aanvoelen, luxueuzer zijn en beter sturen in vergelijking met Amerikaanse auto’s.

Sommige Europese merken zoals Porsche zijn betrouwbaarder dan 99% van de Amerikaanse automerken, maar de meeste Amerikaanse automerken zijn betrouwbaarder dan sommige Europese merken zoals Jaguar of Alfa Romeo. Natuurlijk, al deze merken blijven verbeteren naarmate de tijd vordert, maar het is veilig om te zeggen dat zowel Amerikaanse als Europese auto’s een lange tijd meegaan als ze goed verzorgd worden.

Hebben grafieken en enquêtes over de betrouwbaarheid van auto’s enige zin?

Niet zo veel, omdat ze nooit grondig genoeg kunnen zijn om oudere modellen, nieuwere modellen en goed onderhoud te omvatten. Sommige nauwelijks uitgeruste modellen zullen waarschijnlijk betrouwbaarder zijn in vergelijking met volledig geladen modellen.

Een goed voorbeeld hiervan is de Mercedes AIRMATIC luchtvering systeem dat bekend staat om heel gebrekkig, vooral op oudere Mercedes-modellen. Een oudere Mercedes S-Klasse zonder een AIRMATIC systeem is waarschijnlijk gaat worden betrouwbaarder op de lange termijn in vergelijking met een AIRMATIC S-Klasse. Al met al zijn er veel te veel variabelen die de betrouwbaarheid van een merk beïnvloeden, en de meeste grafieken en enquêtes zijn niet in staat om al deze variabelen grondig te beoordelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts