Audi vs Honda betrouwbaarheid – wat is beter

Audi is een Duits luxe automerk dat luxe auto’s op executive niveau aanbiedt die zowel erg leuk zijn om in te rijden als in staat om u op lange afstandsritten op te vangen. Honda daarentegen is een Japans merk van zuinige auto’s dat zich richt op het aanbieden van standaard auto’s van consumentenniveau die meestal zijn ontworpen voor de gemiddelde koper.

Een koper die niet geïnteresseerd is in luxe of technologie, maar eerder in betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Als zodanig verschillen deze twee merken ook op het gebied van betrouwbaarheid, omdat Audi’s veel complexer zijn en dus meer kans hebben op problemen, zowel vanaf nieuw als na een paar jaar gebruik.

Honda’s gaan meestal langer mee zonder exorbitante bedragen te moeten uitgeven aan onderhoud en herstellingen. Ze hebben de neiging om eenvoudigere auto’s te maken met eenvoudigere motoren die bekend staan om hun werk te doen zonder enige poespas. Audi wil hun producten geavanceerder maken, wat betekent dat ze bereid zijn om betrouwbaarheid op te offeren om dat te bereiken.

Al met al is Honda zonder enige twijfel het betrouwbaardere merk. Dit betekent niet dat Audi onbetrouwbare auto’s maakt, want het grootste deel van hun huidige line-up is een stuk duurzamer in vergelijking met oudere Audi-modellen.

Audi betrouwbaarheid – middelmatig en sterk afhankelijk van goed onderhoud

Zoals in het begin vermeld, Audi is gericht op het maken van luxe auto’s, wat betekent dat betrouwbaarheid niet de belangrijkste prioriteit is. Dit komt omdat het een stuk moeilijker is om een betrouwbare auto te maken die ook nog eens vol zit met de nieuwste en beste technologieën.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Het is wel mogelijk, maar het zou de ontwikkelings- en testkosten waarschijnlijk veel te hoog maken. Dit betekent dat Audi moet kiezen waaraan het geld wil spenderen bij de ontwikkeling van een nieuw model, want verfijning, comfort, luxe, veiligheid, technologie en design zijn allemaal belangrijker dan de beste betrouwbaarheid in zijn klasse.

Dit is de reden waarom Mercedes, BMW en Audi over de hele lijn relatief vergelijkbare resultaten lijken te bieden. Ten tweede zijn Audi-klanten ook niet op zoek naar toonaangevende betrouwbaarheid, omdat ze geïnteresseerd zijn in het kopen van producten van hoge kwaliteit die vol zitten met meer van alles.

Alles bij elkaar genomen, maakt Audi auto’s die middelmatige voorspelde betrouwbaarheidsresultaten bieden die in hoge mate afhankelijk zijn van onderhoud en de juiste verzorging. J.D. Power, Consumer Reports, en WhatCar geven allemaal aan dat Audi gemiddeld is als het op betrouwbaarheid aankomt.

Honda betrouwbaarheid – Zeer goed, meestal in de top drie van de meeste auto betrouwbaarheid grafieken

Honda en Toyota bevinden zich in dezelfde markt en concurreren voortdurend met elkaar op dezelfde manier als BMW en Audi dat doen. Honda en Toyota staan beide aan de top van alle betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken en dit zal waarschijnlijk niet snel veranderen.

Honda’s worden gekocht door mensen die geïnteresseerd zijn in betaalbare, betrouwbare en efficiënte auto’s die niet uitblinken als het gaat om luxe, technologie, en de algehele wenselijkheid. Ze worden gekocht door klanten die de allernieuwste run-of-the-mill auto willen die alles kan.

Daarom is de Honda CR-V zo’n populaire auto, omdat hij relatief betaalbaar, praktisch, ruim, veilig en efficiënt is. Dit zijn allemaal kenmerken van een succesvolle massaproductieauto en dat is de reden waarom veel mensen CR-V’s kopen.

  BMW 2-serie Gran Coupe betrouwbaarheid

Dat gezegd zijnde, de duidelijke betrouwbaarheidsvoordelen zijn ook duidelijk op het moment dat u een blik werpt op onderzoeken gedaan door J.D. Power, Consumer Reports, en WhatCar aangezien alle drie van deze toonaangevende betrouwbaarheidsonderzoeken een duidelijke voorsprong geven aan Honda.

Conclusie – Honda is een stuk beter

Het is vrij gemakkelijk om te concluderen dat Honda betrouwbaardere auto’s maakt dan Audi, zowel omdat de meeste online betrouwbaarheidsonderzoeken dat zeggen als omdat de meeste eigenaars dat ook doen. De realiteit is dat mensen die een Japanse economy auto kopen veel meer waarde hechten aan betrouwbaarheid.

Dat is de reden waarom Japanse merken veel geld uitgeven aan betrouwbaarheid. Aan de andere kant kopen de meeste Audi-klanten Audi’s omdat ze er goed uitzien, luxueus en comfortabel zijn, en vol technologie zitten.

Een auto die met deze prioriteiten is gemaakt, zal waarschijnlijk complexer zijn en dus meer problemen opleveren. Het is waar dat sommige merken zoals Lexus wel high-end betrouwbare auto’s aanbieden, maar ze zijn niet zo innovatief of up-to-date als de meeste Audi modellen zijn.

FAQ Sectie

Is Audi het waard?

Het hangt ervan af aan wie u het vraagt, want veel mensen willen een Audi, maar slechts een select aantal zijn bereid om ze te kopen. Ze hebben de neiging om meer geld te kosten om te kopen, te onderhouden en te repareren en sommige mensen zien gewoon niet het punt van dat, terwijl anderen bereid zijn om meer te betalen om te genieten van een meer bevoorrechte ervaring.

  Beste jaar voor de Audi S4

Het is niet waar dat Audi’s hun prijskaartje niet waard zijn, want dat zijn ze wel. Ze zijn technologisch geavanceerder, comfortabeler, luxueuzer, en ze geven je een specialer gevoel.

Is Honda het waard?

Het is een stuk makkelijker om iemand te overtuigen een Honda te kopen dan het is om iemand te overtuigen een Audi te kopen. Honda-modellen worden voortdurend geprezen om hun betrouwbaarheid, betaalbaarheid en gemak, waardoor ze perfect zijn voor mensen die gewoon een auto willen voor veel verschillende doeleinden.

Als u een Honda koopt, zult u niet teleurgesteld worden, want alle Honda-modellen doen hun werk zonder problemen. Als u gewend bent om luxe auto’s te rijden, zult u een aanzienlijke downgrade ervaren als het gaat om veel bouwmaterialen en algehele verfijning, maar u zult minder geld betalen.

Is Audi duurder in onderhoud dan Honda?

Audi’s zijn veel duurder om te onderhouden, vooral als u voor een hoger-end Audi model gaat. De goedkoopste Audi modellen om te onderhouden komen meestal met een 2.0L 4-cilinder motor en zijn uitgerust met een voorwielaandrijving. Audi’s in het hogere segment, vooral die met een grotere motor, zijn veel duurder dan zelfs de duurste Honda-modellen.

Dit is eerder te verwachten, aangezien een technologisch gedreven luxemerk altijd duurder zal zijn in vergelijking met een consumentenproduct. Sommige mensen zijn bereid om daarvoor te betalen, anderen niet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts