Audi vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes en Audi hebben een rivaliteit die al enkele decennia teruggaat. Deze beide Duitse luxe automerken zijn in de loop der jaren sterk verbeterd en maken het moeilijk om de een boven de ander te verkiezen als alle factoren in ogenschouw worden genomen. Laten we daarom simpelweg kijken naar betrouwbaarheid.

Mercedes-Benz is een betrouwbaarder automerk dan Audi. In feite is Mercedes de meest betrouwbare van de drie meest populaire Duitse luxe automerken (Audi, BMW, & Mercedes). Ondanks het feit dat ze geavanceerder zijn dan andere auto’s op de markt, zijn Audi en Mercedes enkele van de minst betrouwbare auto’s op de markt.

De belangrijkste reden waarom veel luxe auto’s op de markt onbetrouwbaar zijn is vanwege de zeer geavanceerde technologie die ze bevatten. Deze technologie ontwikkelt gemakkelijk problemen en het kan nodig zijn om de technologie voortdurend te updaten om te voorkomen dat er kleine problemen ontstaan.

Betrouwbaarheidsrangschikking

Verrassend genoeg beweert de betrouwbaarheidsranglijst van J.D. Power dat Mercedes meer problemen ondervindt dan Audi. Per 100 voertuigen rapporteerde Mercedes minstens 134 problemen, terwijl Audi 124 problemen rapporteerde. Het industriegemiddelde per 100 voertuigen is 121, wat betekent dat zowel Audi als Mercedes boven het industriegemiddelde zitten.

Hoewel Audi minder problemen rapporteerde per 100 voertuigen, liggen de kosten voor reparatie en onderhoud ver boven die van Mercedes. Dat is de reden waarom Mercedes een hogere betrouwbaarheidsscore heeft dan Audi. Op dezelfde nota, bleken de high-end Mercedes modellen betrouwbaarder te zijn dan de instap Mercedes modellen. Voor Audi modellen is dit het tegenovergestelde.

Wat zijn de betrouwbaarste modellen van Audi en Mercedes-Benz?

Audi A3

Het meest betrouwbare Audi model is de Audi A3. Volgens de laatste betrouwbaarheidsbeoordelingen van J.D. Power scoort de Audi A3 iets boven het gemiddelde. Dat is hoog, aangezien de meeste Audi’s iets onder het gemiddelde scoren.

  Hoe bepaal ik welk model Mercedes ik heb

De Audi A3 hatchback is een perfecte gezinsauto met een zitcapaciteit van 5 passagiers. Wat het meest opvalt aan dit vier-ring model is de betrouwbare motor waarmee hij is uitgerust. De uitgebalanceerde rijdynamiek maakt het rijden met deze auto tot een plezier.

Bovendien is de A3 voorzien van een intuïtief infotainmentsysteem en een comfortabele cabine met lederen zetels. Zoals bij de meeste Duitse luxe auto’s is ook dit model voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen. De Audi A3 heeft een basisprijs van $34.000, die varieert afhankelijk van het type motor of variant die u kiest.

Mercedes-Benz E-Klasse

De Mercedes-Benz E-Klasse heeft in het verleden al verschillende veiligheids- en betrouwbaarheidsprijzen in de wacht gesleept. Onder de verschillende Mercedes-modellen heeft de E-Klasse zich over een lange periode onderscheiden als het meest betrouwbare Mercedes-model. Dit is te danken aan de uitstekende techniek en kwaliteitsonderdelen.

De Mercedes-Benz E-Klasse is niet alleen betrouwbaar, maar biedt ook comfort en luxe. Bovendien is het een van de veiligste middenklasse luxe sedans op de markt. Hij beschikt over een groot aantal veiligheidsvoorzieningen zoals PRE-Safe technologie, stabiliteitscontrole, lane-departure warning, adaptieve cruise control en nog veel meer.

De basisprijs van de Mercedes-Benz E-Klasse is ongeveer 63.000 dollar. Het model biedt verschillende opties, zoals sedan, cabriolet, en coupe. Kopers hebben ook verschillende motor opties om uit te kiezen. Over het geheel genomen, dit is een van de beste voertuigen te selecteren als je wilt klasse en betrouwbaarheid.

Wat zijn de minst betrouwbare modellen van Audi en Mercedes-Benz?

Audi A6

Wees niet verbaasd dat de goedkopere en instapmodel Audi A3 betrouwbaarder is dan de duurdere en meer geavanceerde Audi A6. Niet alleen is de Audi A6 prijzig, maar deze luxe sedan behoort tot de minst betrouwbare Duitse auto’s op de markt.

  Welke Mercedessen hebben twin-turbo

Met een vanaf prijs van ongeveer $ 55.000, de Audi A6 is een mooie en krachtige midsize luxe sedan. Enkele van de meest voorkomende problemen die u waarschijnlijk zult tegenkomen met dit model zijn motorproblemen, carrosserie, motor elektra, accu problemen, en brandstofsysteem problemen.

Mercedes-Benz C-Klasse

Ook al heeft de Mercedes-Benz C-Klasse een lage betrouwbaarheidsindex, toch zijn niet alle C-Klasse modellen onbetrouwbaar. De meerderheid is dat echter wel en daarom hebben we deze C-Klasse als minst betrouwbare model van Mercedes op de lijst gezet. De Mercedes C-Klasse heeft een vanafprijs van ongeveer $42.650.

Enkele van de meest voorkomende problemen waarmee eigenaren van een Mercedes C-Klasse te maken krijgen, hebben te maken met elektrische apparatuur, de motor, de remmen en het elektrische systeem. Ondanks zijn lage betrouwbaarheidscijfer is de C-Klasse een prachtig model en ideaal voor kopers die zich de high-end E-Klasse niet kunnen veroorloven.

Audi en Mercedes vergelijken

Welke auto is veiliger – Audi of Mercedes?

Mercedes-Benz is een veiligere auto dan Audi. Beide merken maken echter enkele van de veiligste auto’s op de markt. Beide merken komen met unieke veiligheidsvoorzieningen die de inzittenden veilig houden. Audi komt met Audi pre-sense basic, terwijl Mercedes Pre-Safe technologie heeft.

Wat is het belangrijkste verschil tussen een Audi en een Mercedes-Benz?

Het onderscheid tussen een Audi en een Mercedes-Benz is veel moeilijker geworden, omdat beide merken de kloof hebben overbrugd die hen vroeger uniek maakte. Hoe dan ook, het belangrijkste verschil tussen deze twee modellen is dat Audi draait om een vierwielaandrijving, terwijl Mercedes draait om zeer geavanceerde techniek en comfort.

  Wat zijn de beste elektrische auto's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Welke auto presteert beter – Mercedes of Audi?

Op het vlak van prestaties heeft Audi een lichte voorsprong op het drievoudige stermerk. Dat is te danken aan zijn vierwielaandrijving en een betere wegligging. Ook al heeft Mercedes zich in de loop der jaren op het gebied van prestaties sterk verbeterd, toch ligt het op dit gebied nog steeds achter Audi en BMW.

Welke auto is prestigieuzer – Audi of Mercedes?

Natuurlijk is Mercedes prestigieuzer. Mercedes zet al decennialang de norm voor luxewagens. Ondanks het feit dat Audi haar voertuigen in veel categorieën verbetert, is Mercedes nog steeds het meest prestigieuze en gewilde luxemerk op de markt. Dus, als u een gerenommeerd luxe automerk wenst, is Mercedes nog steeds het merk om voor te gaan.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Mercedes of Audi?

Als het op onderhoud aankomt, is een Audi goedkoper te onderhouden dan een Mercedes-Benz. Gemiddeld kost een Mercedes ongeveer $12.900 om te onderhouden, terwijl een Audi ongeveer $12.400 kost om te onderhouden. Dat is een verschil van 500 dollar. Daarentegen is Audi duurder om te repareren dan Mercedes.

Betrouwbaarheid winnaar: Mercedes

Mercedes en Audi behoren tot de minst betrouwbare auto’s op de markt. Dit is te verwachten aangezien ze beiden veel high-tech functies hebben. Audi kost echter meer om te repareren dan Mercedes-Benz, dus Mercedes wint als het op betrouwbaarheid aankomt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts