Audi vs Range Rover betrouwbaarheid – Wat is beter

Audi is een Duits luxemerk dat premiumauto’s maakt die uitblinken op het gebied van comfort, technologie, veiligheid en aantrekkelijkheid. U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende modellen, waaronder sedans, SUV’s, estates, hatchbacks, crossovers, sportwagens, supercars en full-size luxe limousines.

Range Rover is een submerk van Land Rover dat zich richt op het maken van luxueuze SUV’s zoals de Range Rover Vogue, de Range Rover Sport en de Range Rover Velar. Deze drie zijn de enige Range Rover modellen die momenteel verkrijgbaar zijn, waarbij de Range Rover Vogue de nieuwste en de beste is.

Met zo’n grote luxe komen een paar nadelen, zoals toegenomen complexiteit, veel innovaties, en veel problemen die wachten om te gebeuren. Tussen deze twee merken is Audi degene die voortdurend betrouwbaardere auto’s maakt, niet omdat Audi toonaangevend is in zijn klasse, maar eerder omdat Range Rover ver onder het gemiddelde zit.

Beide merken zijn op zijn best middelmatig, maar het lijkt erop dat de Range Rover producten tot de meest onbetrouwbare luxe auto’s op de markt behoren. De enige manier om ze lang mee te laten gaan is door ze altijd goed te onderhouden en altijd te doen wat nodig is om ze optimaal te laten rijden.

Audi – middelmatige betrouwbaarheid, sterk afhankelijk van goed onderhoud

Er zijn een paar duidelijke redenen waarom Audi’s uitblinken in bepaalde afdelingen en waarom ze de neiging hebben te falen in andere. Ze blinken uit op het gebied van technologie, aantrekkingskracht op de markt, comfort, luxe en veiligheid omdat dat de belangrijkste verkoopargumenten zijn waar Audi zich op richt.

Dit betekent dat het bedrijf bereid is enorme bedragen uit te geven om ervoor te zorgen dat aan de eisen wordt voldaan wat deze factoren betreft. Dat betekent dat Audi moet inleveren op andere, wellicht nog belangrijkere factoren zoals waardevastheid, betrouwbaarheid en eenvoud in constructie.

  Audi vs Honda betrouwbaarheid - wat is beter

Het meest betrouwbare Audi-model is de A4 van de huidige generatie, omdat die gebruik maakt van een vrij oud platform dat in de loop der jaren geleidelijk is gemoderniseerd. De minst betrouwbare Audi-modellen zijn 10-20 jaar oude vlaggenschip sedans zoals de A8, vooral als ze zijn uitgerust met grote cilinderinhoud motoren.

s Werelds toonaangevende betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes zoals J.D. Power, Consumer Reports en What Car beoordelen Audi in het beste geval als middelmatig, maar nog altijd beter dan Range Rover.

Range Rover – Bellow average reliability and also highly dependent on proper maintenance

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat de producten van Land Rover en Jaguar niet de meest betrouwbare merken ter wereld zijn. Hoewel beide merken zich voortdurend verbeteren, zitten ze nog steeds ver onder de industriestandaard, vooral na een paar jaar gebruik.

Range Rover producten staan bekend om hun vele problemen in verband met luchtvering, allerlei elektronica, lekkages, motorproblemen, carrosserieproblemen, enzovoort. Deze kunnen soms de hele ervaring van het bezitten van een Range Rover verpesten, vooral als u er een uit het nieuw koopt.

Dat komt omdat Range Rovers ongelooflijk complex zijn en vaak meer gericht zijn op stijl dan op inhoud. Iedereen weet dat een Range Rover een statussymbool is, wat betekent dat Range Rover de betrouwbaarheid kan opofferen omdat ze weten dat Range Rovers nog steeds als een gek zullen verkopen.

  Wat is beter - Quattro VS 4Matic?

Als je iemand bent die een nieuwe Range Rover koopt, maak je je geen zorgen over wat er met de auto gaat gebeuren als de garantie afloopt, omdat je hem waarschijnlijk gaat verkopen voordat dat gebeurt. Al met al, terwijl Audi middelmatig is, is Range Rover nog erger.

Conclusie – Audi is niet zo onbetrouwbaar als Range Rover

Ook al richten deze twee merken zich op vergelijkbare markten, Audi is toch een groter merk dat een paar meer betaalbare autosegmenten omvat, zoals het hatchbacksegment of het crossoversegment. Veel Audi’s delen hun onderdelen met merken als VW, Seat, Škoda, Bentley en Porsche, wat betekent dat deze onderdelen vaak beter zijn dan de meeste andere.

Omdat auto’s echter met enkele tienduizenden onderdelen worden gebouwd, is er altijd wel iets dat uiteindelijk mis zal gaan. Dat is een realiteit die alle autobezitters moeten aanvaarden, maar het verschil hier is dat luxemerken zoals Audi en Range Rover een stuk slechter zijn in vergelijking met merken zoals Toyota, Honda of Lexus.

Toch is er nog steeds een groot verschil tussen Audi en Range Rover als het op betrouwbaarheid aankomt, aangezien Range Rovers voortdurend worden bejubeld als een van de meest onbetrouwbare auto’s ter wereld.

FAQ Sectie

Is een Audi kopen de moeite waard?

Dat hangt af van wat voor type persoon u bent. Als u iemand bent die niet veel aandacht aan auto’s besteedt en dagelijks niet al te veel kilometers maakt, bent u beter af met een meer betaalbare en zuinige auto, wat betekent dat u waarschijnlijk denkt dat het kopen van een Audi niet de moeite waard is.

  GMC Sierra 1500 Betrouwbaarheid

Aan de andere kant, als u prijs stelt op een beetje luxe, een auto die u gaat vermaken op langere ritten en een auto die u fris houdt zelfs na honderden kilometers achter het stuur, dan is een Audi wel degelijk de moeite waard.

Is een Range Rover kopen de moeite waard?

Het is nog moeilijker om deze vraag te beantwoorden, want Range Rovers kosten veel geld, ze worden uitsluitend in SUV-vorm aangeboden en ze staan erom bekend dat ze veel vaker problemen ondervinden. Ze zijn echter ook uiterst begeerlijk, zozeer zelfs dat veel mensen een Range Rover beschouwen als de beste SUV ter wereld.

Als u echter niet uit bent op een flitsende levensstijl en u een betrouwbare auto wilt met een behoorlijk niveau van comfort en luxe, kunt u de aanschaf van een Range Rover beter overslaan. Integendeel, als u bereid bent om geld, gemak en subtiliteit op te offeren aan een SUV die u een speciaal gevoel zal geven, dan is een Range Rover de auto die u moet hebben.

Zijn Range Rovers duurder in onderhoud dan Audi’s?

Ja, dat zijn ze. Hoewel Audi’s de neiging hebben relatief duur te zijn in onderhoud in vergelijking met zelfs sommige andere luxemerken, zijn Range Rovers van een compleet andere klasse. Omdat ze gevoeliger zijn voor problemen en omdat er niet al te veel van zijn, kosten ze veel meer om te onderhouden dan de meeste Audi’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts