Audi vs Tesla betrouwbaarheid – Wat is beter

Je zou verwachten dat een betrouwbaarheidsvergelijking tussen Audi en Tesla bol staat van superlatieven en wereldprimeurs, maar dat is niet het geval als het om betrouwbaarheid gaat. Noch Audi noch Tesla komen ook maar in de buurt van de top als het gaat om betrouwbaarheid, vooral als we het alleen over elektrische auto’s hebben.

Het is waar dat elektrische auto’s van nature betrouwbaarder zijn omdat ze eenvoudig van constructie zijn en minder bewegende onderdelen hebben, maar zelfs dit kan Tesla niet betrouwbaarder maken dan Audi omdat Tesla nog steeds op grote schaal de bodem van het betrouwbaarheidsvat schraapt.

Audi aan de andere kant is fatsoenlijk als het gaat om ICE auto’s, maar de e-Tron SUV is eigenlijk net zo slecht als de meeste Tesla auto’s zijn. De Tesla Model 3 is een stuk beter in vergelijking met de 1e generatie Tesla Model S en vooral de Tesla Model X, terwijl de gloednieuwe Tesla Model Y niet zo goed is als de Model 3.

De meest betrouwbare Audi auto is de Audi A4 terwijl de meest betrouwbare Audi EV de e-Tron GT is die een van de meest betrouwbare luxe EV’s op de markt lijkt te zijn. Al met al lijkt Audi Tesla in meer segmenten af te troeven, zeker als je bedenkt dat Audi ook ICE-auto’s maakt.

Betrouwbaarheid Audi – Gemiddeld in het beste geval, maar sterk afhankelijk van goed onderhoud

Volgens toonaangevende betrouwbaarheidsgrafieken en wedstrijden van J.D. Power, Consumer Reports en WhatCar, is Audi middelmatig. De Audi A4 is het meest betrouwbare huidige Audi model omdat het gebruik maakt van een vrij oud platform dat in de loop der tijd steeds beter is geworden.

  Beste motorolie voor Audi Q5

De slechtste Audi als het op betrouwbaarheid aankomt is de Q7, vooral omdat die ook veel kost om te repareren. Audi EV’s zijn ook middelmatig, terwijl de e-Tron SUV de minst betrouwbare van het stel lijkt te zijn. Dit komt omdat de e-Tron is ontworpen op een stand-alone chassis, wat niet het geval was met de rest van de Audi EV line-up.

De Audi Q4 e-Tron deelt zijn onderstel met de VW ID-lijn, terwijl de e-Tron GT zijn platform deelt met de Porsche Taycan. De Jaguar I Pace is misschien wel de minst betrouwbare EV op de markt om precies dezelfde redenen als in het geval van de Jaguar I Pace SUV.

Al bij al hebben Audi’s de neiging om te lijden onder meer gebruikelijke kenmerken van luxeauto’s, waardoor je vaak weet wat er mis kan gaan met een Audi.

Tesla betrouwbaarheid – Overal en nergens

Tesla is een merk dat gewoon chaotische betrouwbaarheidsresultaten biedt. Sommige van hun modellen zoals de Model 3 lijken superieur betrouwbaar, terwijl andere zoals de Model X een complete puinhoop lijken, vooral na een paar jaar gebruik. De Model 3 is een van de meest betrouwbare uitvoerende EV’s op de markt, terwijl de Model X een verzameling van problemen is die gewoon wacht om te gebeuren.

Veel toonaangevende betrouwbaarheidstabellen en organisaties beschouwen Tesla’s als een van de slechtste auto’s die er zijn. Het is echter vermeldenswaard dat Tesla er veel aan doet om hun auto’s een stuk betrouwbaarder te maken, en het lijkt erop dat ze daar met de Model 3 in geslaagd zijn.

Dit betekent niet dat de Model 3 foutloos is, want dat is hij niet. Elke auto heeft gebreken, maar vergeleken met de rest van de industrie is de Model 3 behoorlijk. Een groot probleem met een Tesla is dat je je nooit bewust bent van wat er mis kan gaan, omdat er zoveel componenten zijn die de neiging hebben om stuk te gaan.

  Is Volvo of Audi beter?

Conclusie: Audi is betrouwbaarder

Audi maakt al tientallen jaren auto’s, terwijl Tesla nog niet zo lang geleden op de markt is gekomen. Daardoor kon Audi een zekere continuïteit aan de dag leggen als het gaat om betrouwbaarheidsresultaten en alle mogelijke problemen die mis kunnen gaan.

Bij Tesla gaat het alle kanten op, omdat je nooit precies weet wat er stuk gaat, of wanneer. Oudere Tesla-modellen zijn ongelooflijk moeilijk aan de praat te houden en ze zijn vatbaar voor allerlei soorten problemen, zowel oppervlakkige als uiterst dure.

Als u een Audi goed onderhoudt, zult u er waarschijnlijk langer plezier van hebben. Bij Tesla’s daarentegen weet je het nooit zeker, zelfs niet als je ze zo goed mogelijk onderhoudt. Dat gezegd hebbende, zijn de nieuwere Tesla modellen, met uitzondering van de Model Y, beter vergelijkbaar met Audi modellen.

FAQ Sectie

Is een Tesla het waard?

Wat veel mensen lijken te vergeten is dat Tesla in de eerste plaats een softwarebedrijf is en dat is wat hen onderscheidt van het grootste deel van de auto-industrie. Tesla’s bieden toonaangevende kwaliteiten op het gebied van autonoom rijden, infotainmentsystemen en een overvloed aan 21e-eeuwse technische functies.

Als u een efficiënte EV wilt met een toonaangevend bereik en ongeëvenaard oplaadgemak, dan is een Tesla misschien wel de perfecte keuze. Er zijn op dit moment veel geweldige EV’s op de markt, maar Tesla’s zijn het gemakkelijkst te gebruiken.

  Is Aiways net zo goed als Tesla?

Is Audi de moeite waard?

Een Audi is een van de toonaangevende executive luxe automerken die de neiging hebben om innovatieve, stijlvolle, en goed gebouwde auto’s aan te bieden die veel luxe functies bieden. Audi biedt een overvloed aan modellen en bijna alle van hen zijn aan de top van hun segmenten. Als zodanig is het vinden van de juiste Audi voor u vrij eenvoudig.

Audi wagens zijn inderdaad niet de meest betrouwbare, niet de goedkoopste, en niet de meest opwindende om te rijden, maar ze stralen klasse uit en zijn een ongelooflijk pluche manier om uw dagelijkse woon-werkverkeer te doen. Bovendien blinken ze ook uit op de snelweg.

Waarom zijn luxewagens onbetrouwbaar?

Luxe auto’s zijn niet zo betrouwbaar als meer massa georiënteerde auto’s omdat luxe auto kopers niet zo geïnteresseerd zijn in betrouwbaarheid en omdat luxe auto’s de neiging hebben om innovatief en ongelooflijk complex van constructie te zijn. Luxe auto’s bieden meer onderdelen, meer functies en meer van alles, wat uiteindelijk betekent dat er meer dingen mis kunnen gaan.

Bovendien zijn de meeste luxe auto’s worden geleverd met langdurige garanties, wat betekent dat kopers van nieuwe zijn niet van plan om de bot toch voelen. Dit soort kopers hebben de neiging hun auto’s te verkopen wanneer de garantie afloopt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts