Audi vs Toyota betrouwbaarheid – wat is beter

Audi en Toyota zitten allebei al heel lang in de autobranche, wat betekent dat ze wel het een en ander weten over het maken van goede auto’s. Ze doen dat echter op heel verschillende manieren: Toyota geeft voorrang aan betaalbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, terwijl Audi voorrang geeft aan luxe, innovatie en aantrekkelijkheid.

Deze twee verschillende benaderingen betekenen dat Toyota van nature betere auto’s maakt die waarschijnlijk langer meegaan. Dit betekent niet dat Audi auto’s maakt die van mindere kwaliteit zijn, maar eerder dat de meeste Audi’s een stuk complexer zijn en dus meer kans hebben om problemen te ondervinden.

Volgens de meeste betrouwbaarheidsgrafieken staat Toyota helemaal bovenaan de lijst met Honda en Lexus, terwijl Audi middelmatig is. Oudere Audi modellen zijn inderdaad een beetje moeilijker aan de praat te houden in vergelijking met oudere Toyota modellen.

Echter, hoe betrouwbaar uw auto gaat worden is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals onderhoud, kilometerstand, de algehele conditie, en uw rijgewoonten.

Audi betrouwbaarheid – middelmatig in het algemeen en sterk afhankelijk van goed onderhoud

Audi benadert het maken van auto’s met een duidelijke nadruk op luxe, technologie en innovatie. Dit maakt alle moderne Audi’s gevuld met allerlei technologische functies en gadgets die de neiging hebben om Audi modellen te scheiden van merken zoals Toyota, omdat ze lang niet zo luxe zijn.

Ten tweede, Audi klanten zijn niet allemaal zo bezorgd over gebrekkige Audi betrouwbaarheid, omdat mensen die Audi’s kopen van nieuwe meestal houden ze tot de garantie onvermijdelijk loopt uit. Dit alles wijst erop dat Audi’s niet ongelooflijk betrouwbaar hoeven te zijn om goed te verkopen, wat niet het geval is met een Toyota.

  Mercedes AMG E63 S Betrouwbaarheid

Veel van ’s werelds meest prominente betrouwbaarheid enquêtes en grafieken uitgevoerd door organisaties en verkooppunten, zoals Consumer Reports, WhatCar, en J.D. Power oordelen Audi te zijn middelmatig. Momenteel is de betrouwbaarste Audi de A4, omdat het platform waarop hij is gebouwd een paar jaar oud is en dus zo veel mogelijk is verfijnd.

De minst betrouwbare Audi’s zijn nu een of twee decennia oud en u moet niet verbaasd zijn als u problemen ondervindt met een 20 jaar oude Duitse luxe auto.

Toyota betrouwbaarheid – Toonaangevend

Geen enkel ander automerk is in staat om consequent de betrouwbaarheidstabellen en enquêtes te domineren op dezelfde manier als Toyota. In bijna alle toonaangevende betrouwbaarheidstabellen worden ten minste een paar Toyota-modellen genoemd als toonaangevend in hun respectieve segmenten.

Dit is de reden waarom veel mensen bereid zijn een Toyota te kopen, omdat Toyota streeft naar superieure betrouwbaarheid, aangezien betrouwbaarheid een van de belangrijkste redenen is waarom men zelfs maar een Toyota wil kopen. Als zodanig is Toyota als geheel veel betrouwbaarder dan Audi, maar er zijn een paar duidelijke redenen waarom.

De eerste heeft te maken met marktpositionering, aangezien Toyota gericht is op mensen die niet zo enthousiast zijn over luxe of prestaties. Mensen zijn bereid om betrouwbaarheid en betaalbaarheid op te offeren als het gaat om luxe auto’s, omdat luxe auto’s zijn statussymbolen en ze zijn beter vanuit vele andere perspectieven.

Ten tweede maakt Toyota eenvoudigere auto’s die meestal gebruik maken van oudere technologieën die bekend staan om hun lange levensduur. Toyota is meer bereid om zich aan te passen en te evolueren als het gaat om het veranderen van bepaalde cruciale elementen, terwijl Audi bereid is om te revolutioneren om een luxe merknaam te behouden.

  Audi RS4 betrouwbaarheid

Conclusie – Toyota is de duidelijke winnaar

Toyota neemt de taart als het betrouwbaardere automerk van de twee, en de verschillen tussen hen zijn enorm. Audi-modellen hebben frequent en grondig onderhoud nodig als je er het langst van wilt genieten, omdat ze complexer, technologischer en kwetsbaarder zijn.

Toyota-modellen maken vaak gebruik van minder verfijnde constructiemethoden die bekend staan om hun mindere kwaliteit, maar die wel langer meegaan. Dit betekent niet dat ze geen onderhoud nodig hebben, het enige verschil is hoe frequent en hoe uitgebreid het onderhoud is.

Dat is ook de reden waarom Audi’s over het algemeen veel meer kosten om te rijden, vooral in het geval van sommige modellen in het hogere segment. Audi gebruikt nog steeds V10’s, een W12 motor en een behoorlijk aantal V8’s, terwijl Toyota voornamelijk vertrouwt op de goede oude vertrouwde 2.0L 4-cilinder.

Tenslotte zijn Audi-klanten bereid om betrouwbaarheid op te offeren omdat zij premium producten willen en omdat betrouwbaarheid niet echt een sterk verkoopargument is voor een Audi. Toyota daarentegen baseert zijn aantrekkingskracht op de markt veel meer op betrouwbaarheid.

FAQ Sectie

Wat is het meest betrouwbare Audi model?

Momenteel is het meest betrouwbare Audi-model de Audi A4, omdat deze gebaseerd is op een relatief oud platform dat in alle voorgaande modeljaren van de huidige generatie A4 stapsgewijs werd opgewaardeerd. Dit betekent dat Audi vanaf 2015 hetzelfde platform gebruikt, en met elk volgend jaar zijn ze in staat om enkele van de onvolkomenheden glad te strijken.

  Land Rover Defender betrouwbaarheid

De 1.8L en de 2.0L 4-cilinder gasmotoren zijn momenteel de meest betrouwbare Audi-motoren omdat ze met veel VAG-producten worden gedeeld.

Wat is het meest betrouwbare Toyota model?

De Toyota Prius en de Toyota 4Runner zijn de twee betrouwbaarste modellen van Toyota omdat ze op een betrouwbaar en duurzaam chassis gebouwd zijn. De Prius is gedeeltelijk zo succesvol omdat hij zo betrouwbaar is, aangezien veel mensen die in de Prius geïnteresseerd zijn, niet in iets anders geïnteresseerd zijn dan in een duurzame auto van A tot B.

De 4Runner is gebaseerd op een old school off-roader platform wat betekent dat hij stevig gebouwd is en daardoor lang mee kan gaan.

Waarom is Lexus betrouwbaarder dan Audi?

Lexus maakt consequent betrouwbaardere auto’s dan Audi, ook al is Lexus ook een luxemerk. Daarom vragen veel mensen zich af waarom Audi niet even betrouwbare auto’s maakt. De waarheid is dat ze geen superieur betrouwbare auto’s hoeven te maken om succesvol te zijn.

Audi verschuift elk jaar veel modellen en bijna niemand die ze koopt is gericht op het kopen van de meest betrouwbare auto op de planeet. Er zijn verschillende soorten prioriteiten en niet iedereen is zo gericht op het kopen van de meest robuuste producten die er zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts